NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk

Tussen Canet en Roussillon en St.-Cyprien is het heerlijk wandelen langs het meer en komt u de oude vissershutten tegen die nog steeds gebruikt worden door de vissers. Ze wonen er niet meer in, maar gebruiken ze als opslagplaats. Als u 's morgens vroeg gaat kunt u het geluk hebben dat u de pasgevangen vis uit het meer rechtsreeks van de vissers kunt kopen. De meeste vissers verkopen hun vangst aan restaurants.

Als u even verder loopt komt u terecht bij een vogelobservatiehut en weer met een beetje geluk kunt u  flamingo's zien. 

Lees verder op mijn blog (in het frans, maar met de vertaalfunctie van Google, zal het wel lukken :

http://theblogdeclementine.blogspot.fr/2017/09/les-cabanes-de-peche...

Weergaven: 820

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20180217, Korte Verhalen, Languedoc-Roussillon

Reactie van marja helleman op 17 Februari 2018 op 16.37

Wat een mooi gebied, bedankt voor het plaatsen.

Reactie van El Burro Català op 17 Februari 2018 op 16.58

Frans- Catalunya... Leuk weer iets van je te lezen Clementine!

Reactie van Clementine Cervellon op 17 Februari 2018 op 17.04

@El Burro. Dank zij jouw mail ! Ik zal wat actiever worden hier. Ik kreeg ook nog een compliment van de webmaster.

@Marja Graag gedaan Marja. Er is hier in de regio zoveel te ontdekken ! De opzet van mijn blog is onder anderen het promoten van mijn regio, maar ook reisverslagen, recepten... Ik ben een kookfreak !

Reactie van Theodora Besse op 17 Februari 2018 op 17.06

Ook ik ben blij weer iets van je te lezen, Clementine!

En je foto's zijn weer prachtige illustraties. Ook het eerste commentaar onder je blogverhaal illustreert mooi hoe de vissers vroeger leefden.

Reactie van Clementine Cervellon op 17 Februari 2018 op 17.15

@Tessa. Nou leuk te horen Tessa. Ik kwam al een poosje niet meer op het forum, want er was hier zoveel gezeur door dwarsliggers. Dat heb ik vroeger in mijn werk al zoveel meegemaakt en toen hier ook nog eens. Daar had ik mijn buik vol van. Maar El Burro Català, die ik persoonlijk ken, stuurde mij een persoonlijk bericht en vroeg zich af waarom ik niets meer van me liet horen hier. Toen heb ik mij laten overhalen om toch weer iets te publiceren. Ik heb de laatste bijdragen op dit forum gelezen en zag dat er toch veel positieve en interessante artikelen op staan. Zal mij toch weer wat meer investeren in het forum.

Reactie van Theodora Besse op 17 Februari 2018 op 17.37

Ik neem aan dat je mij bedoelt met Tessa, Clementine. Inderdaad is hier af en toe wat gezeur, maar wanneer je dat gewoon naast je neer kunt leggen is het best een heel leuke website. Mede dankzij jouw altijd heel positieve bijdragen!

Reactie van Clementine Cervellon op 17 Februari 2018 op 17.47

Sorry Theodora, natuurlijk bedoelde ik jou. Hoe ik aan Tessa kom is mij een raadsel.  Ik waardeer ook altijd jouw informatieve bijdragen. Altijd goed onderlegd. Daar hebben de mensen wat aan. Ik zal mijn best doen om toch wat vaker iets van mij te laten horen. 

Reactie van Jos van den Hout op 18 Februari 2018 op 7.18

@ Clementine. Succes met je hernieuwde bijdrage's

Reactie van Clementine Cervellon op 18 Februari 2018 op 7.25

Dank je wel Jos !

Reactie van Susan op 18 Februari 2018 op 10.48

prachtig gebied mooie foto's .

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.


Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

© 2020   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0