Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

     

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   ||  LIFTCENTRALE ||

Vraag m.b.t. vaste kosten aftrek micro-entreprise

Beste lezers, ik heb sinds vorig jaar een micro-entreprise en sta ingeschreven bij de URSSAF. Ik maak gebruik van de ACRE-regeling. Drie kwartaalaangiftes sociale lasten gedaan (en afgedragen), 4e ga ik nu doen.

Ik weet van de vaste kosten aftrek. Geldt dit alleen voor de belastingaangifte die ik later ga doen? Of mag ik er in mijn aangiftes voor URSSAF ook al rekening mee houden? (ik vermoed van niet)

Bijkomende vraag: als ik nu een bedrag invul bij de 4e kwartaalaangifte komt er op de volgende pagina met het te betalen bedrag bovenaan ook een bedrag te staan bij 'Versement liberatoire de l'impot sur le revenu (prestations bic) 1,70 %'. Is dit een soort voorheffing op mijn inkomstenbelasting, of iets anders?

Alvast dank voor jullie reacties.

Weergaven: 681

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20210116, Geldzaken, Midden- en Kleinbedrijf, Overheid

Reactie van Rob van Schijndel op 18 Januari 2021 op 17.41

In de tarieven van de sociale premies is er al rekening gehouden met de forfaitaire aftrek. Je moet derhalve de omzet opgeven. Niet verminderen. 

Blijkbaar heb je bij de oprichting gekozen voor de bevrijdende voorheffing. Bij de aangifte inkomstenbelasting is er dan geen belasting meer verschuldigd over de omzet van de onderneming. Wel moet het bedrag nog ingevuld worden (in het vakje van de auto entreprise met bevrijdende voorheffing). 

Reactie van edith janzen op 18 Januari 2021 op 18.08

Later op je aangifte, kun je soms iets in mindering brengen. Digitaal, is dat bij mij altijd vooraf ingevuld, en URSSAF geeft in het jaaroveroverzicht ook dit bedrag. Het heet CSG of CRDS. Hoe het berekend wordt, waar het voor is, niemand die het weet. Het is een socilale belasting, maar je krijgt er geen prestatie voor terug. Ooit bedacht om oude mensen in Fr.in leven te houden, gaat het verhaal.

Reactie van edith janzen op 18 Januari 2021 op 18.09

Met aangifte bedoel ik de impots sur le revenue, IR, jaarlijks in mei.

Reactie van marielle op 18 Januari 2021 op 18.18

Michael, als je je inschrijft als micro-entrepreneur, wordt er gevraagd of je je voor 'le versement liberatoire' kiest. ( zie reactie van Rob van Schijndel) Maar dat kan niet altijd , dat ligt er aan hoeveel je in je vorige belastingaangifte hebt opgegeven. Ik ben sinds afgelopen september micro-entrepreneur en ik wilde ook graag voor versement liberatoire kiezen, maar dit kon niet omdat ik in mijn belastingaangifte van het jaar ervoor (ik werkte toen nog bij een werkgever)  te veel had aangegeven. Er is een zgn 'plafond'.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

Uw donatie is nodig

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2023   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden