Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

goedemiddag,

Ik woon in Frankrijk. In 2012 heb ik een bestelbus Nissan NV200 gekocht, omdat ik die uitvoerde naar FR hoefde ik daarover geen BPM te betalen. Nu moet ik vanwege een probleem met mijn linkerbeen overstappen op een automaat. Vrienden in NL hebben interesse in de Nissan, maar willen daar liever niet alsnog  BPM over betalen. Ik heb gelezen dat een auto na 5 jaar BPM vrij is, maar hoe zit dat met een auto op frans kenteken? Heeft iemand daar ervaring mee?

Weergaven: 489

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20160219, Overheid, Vervoer

Reactie van Wilna Maijenburg op 19 Februari 2016 op 15.05

Op autoweek.nl is een bpmcalculator, gegevens invoeren en je weet meer. Die 5 jaar klopt denk ik niet, maar dat zal ook blijken op deze site.

Reactie van Hans op 19 Februari 2016 op 15.57
Ik heb dat met een 5 jaar oude camper gedaan. Maar je komt pas door de keuring van RDW als je het restant BPM hebt afgedragen. Daarom zit er meestal een belastingloket in de RDWkeuringsstation. Gezien de hogere occasion prijzen was het toch nog de moeite. Na deze actie kan je de auto op NL kenteken aanbieden in NL.
Reactie van Nico Busscher op 19 Februari 2016 op 18.33

Bij vragen over regelgeving beter altijd bij de regelgever starten:

http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastin...

Nico

(ik heb geen idee hoe je korte hyperlinks maakt, mijn excusses daarvoor)

Reactie van edith janzen op 19 Februari 2016 op 19.00

Je zou hem in Fr. kunnen verkopen. De prijzen liggen er hoger, en geen gedoe met de BPM. Een stukje van de meerwaarde kun je aan de NL kopers geven als zij iets anders gaan aankopen.

Reactie van Elly op 3 Maart 2016 op 13.17

dag allemaal,

ik wou even bedanken voor de reacties op mijn vraag en laten weten hoe het afgelopen is. ik heb het bureau dat in de link stond benaderd, een formulier ingevuld en een paar dagen later lieten ze mij weten dat ons busje inderdaad na 5 jaar bpm vrij is. ik kan het nu dus ook in NL verkopen.

Reactie van Elly op 3 Maart 2016 op 13.19

sorry met link bedoel ik de bpmcalculator in autoweek.nl

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

SNELKNOPPEN

SPONSOR | ENTREPRISE

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden