Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Een initiatief van leden van Nederlanders.fr

Vanmorgen trof ik een curieus bericht van "impôts.gouv.fr" in mijn mailbox aan. Ik zou € 124,- terugkrijgen. Ik moest dan wel een aantal stappen doorlopen. De eerste stap die ik aanklikte was een ogenschijnlijk invulformulier van de regering met al mijn adresgegevens en mijn creditcard gegevens. Of  ik dit maar wilde invullen. NIET DUS!!

Ik was al gealarmeerd vanwege het feit dat ik geld terug zou krijgen terwijl ik nog nooit belasting heb betaald in Frankrijk. Ten tweede zag ik dat het formulier dat ik zou moeten invullen een merkwaardig adres had. Kijk daarvoor goed in de adresbalk.

Wees dus gewaarschuwd.

Met vriendelijke groet,

Philip van Tienhoven

Weergaven: 1156

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20140208, Geldzaken, Overheid, Telecommunicatie

Reactie van edith janzen op 8 Februari 2014 op 15.44

Dank! Ik kreeg een briefje per post van de Impots, als copietje, dat de belasting in delen betaald moet worden, met de 1e tranche op 17 februari. (dat was in het nieuws geweest) Bedriegelijk echt... Niets overgemaakt, geen cheque gestuurd. Bij het hotel des finances bleek dat dit vodje toch een echte brief was, en kon ik ter plaatse de 1e tranche voldoen tegen een mooi recu. Het wordt steeds moeilijker om echt van vals te onderscheiden, hoe sommige figuren aan je creditcard-gegevens komen, is soms een raadsel. 

Reactie van RaadenDaad op 8 Februari 2014 op 15.46

Dank voor de informatie Philip,

Ada Neijzing vrijwilliger bij

www.raadendaad.eu


Overleden
Reactie van Susan op 8 Februari 2014 op 16.03
tja Edith ik dacht ook 2 jaar geleden ook wat is dat voor een vodje toch maar even gebeld en ja hoor vanwege de bezuinigingen was het papier gelijk een vodje.
raar geheel.

Suzanne.
Reactie van Walter Stevens op 8 Februari 2014 op 16.19

Dit soort mails bestaan er ook van de EDF !!!! Votre paiement d'EDF réfusée !!!!. 

Vervolgens kun je dus een hokje aanklikken voor het betalen van je factuur online... En enpassent wordt je even verteld dat als je niet per omgaande betaald dat de risico groot is dat je electra wordt afgesloten......

Ik even de EDF gebeld om te verifieren of alles betaald was... Alles was betaald.....

Uiteraard heb ik de mails in hande van de EDF gesteld..... die zouden het onderzoeken... Maar ja.....

De mails zijn overigens opgehouden, en mijn electra is niet afgesloten... Dus dat is dan wel weer fijn zeg maar !!! haha.


Walter.


Overleden
Reactie van Susan op 8 Februari 2014 op 16.26
ja Walter altijd maar even bellen.
Reactie van suzywong op 8 Februari 2014 op 17.07

ja ik heb gisteren ook zo'n mail gekregen maar hem direkt in de spambox gedeponeerd. ook met de belofte dat ik 124€ terug zou krijgen. maar de belasting werkt zo hier niet.

Reactie van Ine op 9 Februari 2014 op 11.29
Als je google e-mail gebruikt, kun je zo'n mail als phishing aanmelden (onder het knopje voor antwoorden) en dat helpt wel, heb ik gemerkt. Talloze e-mails van de edf de rabobank de ing etc worden nu door google eruit gefilterd en belanden direct in mijn spam folder.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

SNELMENU

SPONSOR | ENTREPRISE

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden