NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk

Vandaag kreeg ik weer een bevestigingsmail van een ( mij onbekende) reservering die als bijgesloten zip bestand was toegevoegd en afkomstig van een adres in Engeland, ene Pam Regler als afzender.
Gelukkig waarschuwde mijn virusscanner dat het de bijlage niet wilde openen omdat daar een worm programma inzat.
Wees gewaarschuwd!

Weergaven: 1179

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20131203, Midden- en Kleinbedrijf, Telecommunicatie

Reactie van anneke19 op 3 December 2013 op 23.06

en dit las ik net op FB "nederlanders in Frankrijk":

FF OPLETTEN!!! Kreeg net een mailtje van de "Zogenaamd de EDF" met de melding dat ze een dubbele incasso hebben verricht, je moet dan naar hun website maar komt daar niet!! Het is een virus om in jou systeem te hacken!! eerst even checken of er dubbel geincasseerd is dus! bij mij echt niet!!! Opletten geblazen dus

een gewaarschuwd mens telt voor 2 toch?

Reactie van Harry van Wees op 4 December 2013 op 7.32

Dat mailtje van de "EDF "is hardnekkig. Kreeg het al voor de derde keer. Komt echter bij mij binnen op een adres dat de EDF niet kent van mij. Daardoor makkelijk te herkennen.

Reactie van max op 4 December 2013 op 9.16

Die "reserverings'-mail" gisteren ook ontvangen. Het feit dat het een zip-file is maakt het wel erg verdacht.

Reactie van Matty Willigenburg op 4 December 2013 op 9.38
Uitgang was pdf.zip Waarschijnlijk verkleind ( ingepakt) verstuurd vanwege de grootte, dacht ik eerst....maar inderdaad verdacht! Goed opletten dus.
Reactie van john van der Horst op 4 December 2013 op 9.50

bedankt voor de tip

Reactie van Jan Linnemann op 4 December 2013 op 10.55

Net dat ik dit zit te lezen krijg ik een mail binnen van "OpinionBar.Com.  Het is ook nog een "noreplay" Nooit eerder in mijn mail gezien.In de net leesbare tekst lees ik of ik wil meedoen aan onderzoek "eet smakelijk". Als vergoeding krijg ik € 1,00. Om de volledige tekst en afbeeldingen te lezen moet je dus er op klikken. Als ik dit soort mailtjes krijg die mij totaal onbekend zijn en ook het mailadres zegt mij niets, doe ik het volgende. In mijn mailbox zet ik de afzender eerst in de map "ongewenste e-mail", dan wordt daarna verwijder ik deze. Zitten er bijlagen bij? Nooit openen!! Zelfs niet aanraken met de cursor. En dan die vergoeding. Stel, je denkt "nou toch 1 euro". Ze zullen om je bankrekening vragen. Je vult die in. Ik weet dan wie er "smakelijk eet". Dan ben jij niet hoor.  Deze handelswijze gaat mij tot op heden goed af.

Reactie van Daan op 4 December 2013 op 13.53

Maar let wel op, Opinionbar.com bestaat wel degelijk en de vergoeding van 1 euro klopt ook. Is één van de vele enqueteburo's die werken per email en ook echt uitbetalen. Maar dan moet je wel eerst aangemeld zijn natuurlijk!

Reactie van Paul Lanfermeijer op 4 December 2013 op 14.13

@jan ...... hahahaha  ..... " Zelfs niet aanraken met de cursor" !!! 

Reactie van Matty Willigenburg op 5 December 2013 op 13.04
Uit naam van een of andere bank zie ik ze regelmatig voorbij komen, die SPAM berichten....dat wekt direct argwaan, want zo vragen banken never nooit om in te loggen. Creditcard firma's overigens ook niet, dat ik ook altijd SPAM. Meestal herken je die overigens aan taalfouten....

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.


Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

© 2020   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0