Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Ik heb soms visite die gebruik willen maken van Wifi.

Heb ik wel, maar het wachtwoord is lang en ingewikkeld.

Het moet makkelijk te veranderen zijn, maar hoe?

Kan iemand mij dat duidelijk maken?

Mijn dank is groot

Een vriendelijke groet

Dinan

Weergaven: 5760

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20120606, Telecommunicatie

Reactie van dinan op 7 Juni 2012 op 14.22

Hallo Ruud,

dank voor je antwoord, helaas was dit niet wat ik bedoel en zal het proberen nader uit te leggen.

Wat ik bedoel is die ellenlange code (zoals kopieren en plakken makkelijk over te brengen) veranderen in een simpel woord. Zodat ik deze steeds kan veranderen gedurende het seizoen. Het moet heel simpel zijn, maar ja...simpele dingen zijn voor mij toch moeilijk schijnbaar.

Vandaar mijn vraag aan andere nederlanders met ook zo'n livebox.

@Ruud, mooie foto trouwens op je pagina!

Reactie van Henk Tas op 7 Juni 2012 op 15.23

Hallo  Dinan,

Ik heb er niet veel verstand van, maar heb bij mij (ik heb de livebox van Orange) ontdekt, dat het wel zou moeten kunnen.

Als jij dezelfde hebt dan geldt het volgende:

Waar je normaal het adres van de website vermeldt, haal je alles weg en tik in 192.168.1.1 gevolgd door enter.

Je krijgt dan een pagina betreffende je livebox.

Bij Identifiant staat al vermeld admin. Dit laten staan.

Bij Mot de passe vul je ook in admin en klik op het pijlte eronder

Je bent nu ingelogd.

Klik op Configuration

Op de volgende pagina klik je in het schermpje Reseaux & services op Livebox en daarna op parametres Wifi.

Bovenaan kun je lezen, dat de de clef de securite kunt wijzigen

Mocht je een andere livebox hebben, dan weet ik het niet, maar dan moet je zelf even zoeken, maar begin in ieder geval maar met die 192.168.1.1

Overigens heeft de livebox die ik he ook nog een knopje aan de voorkant om in te drukken. Je gasten hebben dan een paar minuten de tijd om de draadloze verbinding tot stand te brengen zonder de code te hoeven intikken. Wel zo makkelijk.

Ik hoop, dat je er uit komt.

Groeten en succes

 

Reactie van Trix op 7 Juni 2012 op 16.39

Hallo Dinan

je gaat naar je internet browser en dan tik je in de url in  192.168.1.1  je bent dan in je livebox  er word dan gevraagd om je login paswoord dat is admin als je erin bent ga je naar securite en daar kan je het passwoord veranderen . hoop dat je hier wat aan hebt. veel geluk Trix

Reactie van dinan op 7 Juni 2012 op 19.40

Hallo Henk en Trix,

Henk, bedankt voor je uitgebreide uitleg. Dit bedoelde ik precies en het werkt! Mijn dank is groot.

Ook wij hebben het knopje voorkant van het apparaat. Dus ook dat kan een oplossing zijn.

Henk en Trix, beide bedankt voor jullie uitleg.

Reactie van cornelus van de kamp op 29 Juni 2015 op 8.54

Ik zat er vanmorgen ook mee en er is wat veranderd bij Orange. Met de URL 192.168.1.1 kom je inderdaad in de livebox ; inloggen met de eerste 8 cijfers/letters van je code sécurité Wifi; op de volgende page naar MON WIFI en daar kun je de je nieuwe code invoeren.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

Gebeurtenissen

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden