Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

Ik  heb een C 4 Grand Picasso diesel met gps en alle extra’s van 2010 km 115.000km. Omdat ik  moeite heb met schakelen  moet ik overstappen naar een automaat. Ook wil het geval dat ik, waarschijnlijk ná de zomer, terug verhuis naar Nederland. 

Wat is nu het slimste, mijn auto meenemen en in Nederland verkopen en daar een kleine automaat (ik denk aan  een Peugeot 207 automaat of iets dergelijks), of deze  hier verkopen en  ter plekke een automaat aanschaffen en deze dan invoeren??

Wie kan mij adviseren?

Weergaven: 1468

_____________________________

☑️ Beste plaatser van dit bericht,

fijn dat je gebruik maakt van dit forum. Doe alsjeblieft mee met de discussie die volgt op je bericht! Reageer zelf op de reacties die anderen geven. Dat mag ook best een bedankje zijn. 

_____________________________

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20170306, Vervoer

Reactie van Henri Bik op 6 Maart 2017 op 20.51

Het lijkt mij het gunstigste om in Frankrijk de auto snel in te ruilen op een nieuwe auto met automaat. In Frankrijk zijn de autos aanzienlijk goedkoper omdater geen BPM op geheven wordt. Na 6 maanden mag je de auto als huisraad mee invoeren in Nederland bij de verhiizing en hoef je er geen BPM over te betalen.

Reactie van Dingeman Verspuij op 6 Maart 2017 op 21.31
Hallo, als je de Citroën wil verkopen heb ik afhankelijk van de opties en prijs interesse. Reactie graag per mail svp? verspuij@orange.fr Groet D.Verspuij
Reactie van Robert op 6 Maart 2017 op 22.44

Els,

Volgens mijn info en uit eigen ervaring is een automaat in Frankrijk een auto waarvan de meeste garagisten niets begrijpen; als ik jou was zou ik de C4 gewoon meenemen naar NL en 'm daar verkopen/inruilen voor een automaat.

Salut,

Robert


Overleden
Reactie van Boudewijn Bolderheij op 7 Maart 2017 op 9.01
.
De reactie van Henry snijdt hout !


Boudewijn

Overleden
Reactie van Boudewijn Bolderheij op 7 Maart 2017 op 9.25
Excuses, Henri !
Reactie van Els op 7 Maart 2017 op 9.30

Ik weet niet of ik die zes maanden ga redden. Het is mogelijk dat ik in juli verhuis, dan zou de auto nog geen zes maanden in mijn bezit zijn. is daar een  mogelijkheid om dat te verbloemen?

Reactie van Henri Bik op 7 Maart 2017 op 10.22

Hier staan de regels: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belasti...
en
Diego heeft gelijk Els kan zelf bepalen op welk moment ze inschrijft bij de gemeente;
en
Els hoeft genn Franse auto te kopen het kan ook een Nissan Micra 1.2 CVT zijn;
en
Als Dingeman of Lucia dezelfde prijs wil betalen die de dealer bij inruil geeft dan kan Els extra korting bedingen bij de dealer omdat ze geen auto inruilt.

Reactie van Oscar de Pater op 7 Maart 2017 op 10.27
Ik twijfel er sterk an of je de auto kan invoeren zonder BPM te betalen......Verder: 2e hands auto's zijn in FR meer waard of duurder dan in NL; ik zou je auto in FR verkopen en een andere in NL kopen. Dat voorkomt ook veel gedoe.
Reactie van Els op 7 Maart 2017 op 10.36

Dank je Henri!!

Ik zal een dezer dagen  aan de geïnteresseerde een mail sturen.

Reactie van Oscar de Pater op 7 Maart 2017 op 12.54
Dank, Diego! Invoeren geen probleem, maar (verminderde) BPM moet je op tekenen, toch?

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

Laatste nieuws uit Frankrijk

© 2024   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden