Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Welke bank voor makkelijke overschrijvingen naar NL waar ik de Iban kan zien online?

Ik ben op zoek naar een nieuwe bank. Ik ben micro entrepreneur en heb gites. We hebben voornamelijk Nederlandse en Belgische gasten. En dus vele overschrijvingen, van de gasten naar ons is geen probleem, maar we vragen ook een waarborg en die maken we na vertrek weer over op hun rekening. (nee ik wil dit niet cash gaan doen maar wel op rekening). Ik heb dus een aparte rekening bij CA morbihan voor mijn gites maar kan hiermee geen overschrijvingen naar het buitenland doen....in principe zou het kunnen maar dan zou ik elke Iban nummer moeten mailen naar de bank of nog erger, langs gaan bij de bank... Ik wil dit zelf online kunnen doen. Ook wil ik heel graag het iban nummer zien van de binnenkomende overschrijvingen zodat ik niet telkens nadat de gasten vertrokken zijn moet vragen om hun iban nummer....wie weet bij welke bank ik hiervoor terecht kan?

Weergaven: 2375

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20161220, Geldzaken

Reactie van ineke blom op 20 December 2016 op 23.51

ik zit bij ingdirect. 

Reactie van Sander op 21 December 2016 op 1.53
Ik heb axabanque.fr al jaren kan je online openen, daarnaast ook ing.nl etc
Reactie van Theodora Besse op 21 December 2016 op 6.35

Ik heb ook een INGDirect rekening geopend voor mijn CdH. Ik heb even gekeken of je bij betaalde bedragen vanuit het buitenland het rekeningnummer van de betaler kan zien. Dat is niet direct het geval, maar als je op de overschrijving klikt staat er "Télécharger au format PDF". Op die download staat dan het sepanummer van degene die heeft betaald. Lekker frans ingewikkeld, maar je kunt het nummer dus zien.

Reactie van Bartelds op 21 December 2016 op 8.06

Alternatief als je nog een NL rekening hebt daar een 2e rekening openen.

Reactie van Theodora Besse op 21 December 2016 op 8.28

Bartelds, ik vraag me af of de franse autoriteiten genoegen nemen met een buitenlandse bankrekening. 


Overleden
Reactie van Susan op 21 December 2016 op 8.38

Ingetje je kan toch in het contract wat je maakt voor je gasten het IBANnr en Bic nr vragen
zo simpel kan het zijn , dat mail je door naar CA bank en die zet het in een virement en klaar is kees.

Reactie van Lex op 21 December 2016 op 8.48

Triodos Bank in Zeist.

Reactie van ingetje op 21 December 2016 op 8.54

Ik denk niet dat het een nederlandse rekening mag zijn voor een Frans bedrijf...en aangezien we sinds 2016 een hele aparte rekening moeten hebben voor het bedrijf (verplicht) ben ik dus gebonden aan 1 (franse) rekening voor alle inkomsten en uitgaven van het gite bedrijf. Het eerste probleem is dus niet kunnen overschrijven naar het buitenland, dat doen we nu via hello bank, moet je het ingeven, krijg je een code via sms en dan kan je 24 uur later de opdracht uitvoeren...maar ook daar kan je de inkomende iban nummers niet zien en blijft het een gedoe met 2 rekeningen etc. Nu vraag ik inderdaad aan alle gasten om me hun iban nummer te geven bij vertrek of als ze thuiskomen, maar vaak reizen mensen nog even door of vergeten ze het door de drukte thuis...het zou me een hoop moeite besparen als er een bank bestond waar ik kan het zien en ook meteen kan overmaken online. Mailen naar de CA doe ik maar niet want het duurt lang voor ze antwoorden en ook daarna moeten ze me nog bellen om te verifieren dat ik het wel ben :(


Overleden
Reactie van Susan op 21 December 2016 op 9.00

ik snap dat niet hoor .

Reactie van Bartelds op 21 December 2016 op 9.06

Ingetje / Theodora.

Dat werkt bij ons goed al 7 jaar en ook bij onze voorgangers 10 jaar en ook in overleg met onze franse boekhouder.

De NL rekening uitsluitend voor de aanbetalingen en betalingen van NL en Belgen. Dat is 75% van onze business. Overigens ook fransen doen dit af en toe met een overboeking

Een FR rekening voor al onze betalingen, storten van kas ontvangsten en storten van cheques

Simpel en eenvoudig. Alleen idd 2 rekeningen en boeken we periodiek over van onze NL rek  naar onze FR rekening.

Het zijn beide overigens gewone betaalrekeningen en geen zakelijke rekening

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

SNELMENU

SPONSOR | ENTREPRISE

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden