NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - Zegt het voort !

Ik ben enige tijd geleden in de Metro van Parijs gerold. En ik weet achteraf precies wie de dader was. Een meid van een jaar of 20. Ik ontdekte het direct nadat het gebeurd was en dacht aan die meid die naast me stond. Of liever gezegd tussen mij en een collega in.

Ik zei tegen mijn collega, Rick ik ben geript. Het ging door m'n hoofd om samen met mijn collega die meid te grijpen. Maar ja dan ontstaat er een portie narigheid in een stampvolle metro, dus dat doe je niet zomaar. Die meid had het in de gaten en wees naar de grond, waar m'n portemonnee inmiddels lag.

Ik was al lang blij dat ik de bank- en credit kaarten en m'n rijbewijs weer terug had. Ik moest de volgende dag een binnenlandse vlucht maken en m'n rijbewijs was de enige legitimatie die ik bij me had. Zonder dat rijbewijs had ik niet kunnen vliegen. Later bleek dat er 150 Euro aan papiergeld uit de portemonnee verdwenen was.

Nou ja, het is "maar" geld, dat ik als zakelijke kosten heb kunnen aftrekken. Een reisverzekering dekt de schade niet. Dan moet je eerst aangifte gedaan hebben en een verwonding hebben opgelopen. Begrijpelijk, anders kan iedereen wel beweren dat hij of zij bestolen is.

Het punt is dat je het absoluut niet merkt als je portemonnee uit je broekzak gehaald wordt. Voortaan als ik met de metro reis gaat m'n portemonnee in de binnenzak van een jack waarvan ik de rits dicht houd. Ik hoop dat u hetzelfde doet.

Weergaven: 1898

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20130509, Horeca en Toerisme, Parijs

Reactie van Loup op 9 Mei 2013 op 16.06

De  zakkenrollers in Parijs  weten precies wie ze moeten hebben. Laat vooral niet zien of horen, dat je toerist bent!

Reactie van suzywong op 9 Mei 2013 op 17.30

nooit een portemonnaie of wat dan ook waardevols in een broekzak bewaren! en vooral je niet als toerist gedragen in de metro in Parijs. de zakkenrollers zijn verschrikkelijk handig, ik herkende er een en lette heel goed op maar heb niet gezien hoe ze de portemonnaie van een Duitse toeriste heeft gerold. toen ik deze laatste waarschuwde hebben we het meisje beetgepakt die de portemonnaie heeft moeten teruggeven.

Reactie van Hans Carstens op 10 Mei 2013 op 13.27

Pas vooral op bij de in/uit-gangspoortjes van de metro/RER.
Op het moment dat je door het poortje gaat en je je half omdraait grijpen ze je tas/portemonnaie etc, rukken die van je schouder en rennen weg terwijl je zelf niet terug kan omdat je door het poortje bent gegaan. Of ze gooien het over het poortje heen naar de handlanger die weer weg rent met tas/portemonnaie etc.
Parijs : La Defense, Les Halles, Chatelet, Gare du Nord, Gare de Lyon : op alle drukke stations is het raak.
Breng dan ook NOOIT de originelen van paspoort, rijbewijs e.d. mee maar gebruik kleuren-copieen voor dagelijks gebruik. Vind de politie weer niet leuk bij een controle, maar als je het uitlegt krijg een preek van "oom agent", of mag je later de originelen laten zien op een politiebureau of je kijgt een boete in het ergste geval van dienstklopperij, maar dat kost altijd minder geld dan het aanvragen van nieuwe papieren bij ambassades e.d.

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.

Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

GESELECTEERD

--

© 2020   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0