Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Beste forumleden

Ik heb een beetje in de data base van de site gezocht naar dit onderwerp maar kan niet echt iets vinden dat mijn vraag beantwoord. 

Ik zou graag zelf mijn huis (af) bouwen met een aantal vrienden/kennissen. Wat is hier omtrent de regelgeving. Mijn vrienden/kennissen zijn Nederlandse zzp'ers. Ik wil dit voornamelijk omdat ik van de locale artisans geen reactie krijg. (Ik kreeg deze week uit het niets een devis van 4 die ik meer dan 1 jaar geleden opgevraagd had...)

Wie heeft deze weg ook bewandeld en weet wat te doen?

bvd en mvrgr

Bo

Weergaven: 2827

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20131207, Bouw, Woningen Algemeen

Reactie van Wonen en leven in Frankrijk op 7 December 2013 op 11.23
Als je zelf in Frankrijk wilt bouwen, ontkom je er niet aan om de 15 hoofdstukken (in het Nederlands) over zelfbouwen in Frankrijk tot je te nemen.
En op het forum over deze informatie zit een keur aan ervaringsdeskundigen.

Wim Bavelaar
Reactie van John op 7 December 2013 op 12.18

Ik heb zelf mijn huis gebouwd vanaf de grond,wel af en toe met hulp van vrienden.
Je mag in principe alles zelf doen,wel moet de electriciteit gekeurd worden door het CONSUEL maar ook dit kun je allemaal zelf doen.
Je moet er alleen wel rekening mee houden dat je het bouwwerk niet langer dan 1 jaar mag stilleggen want dan vervalt de bouwvergunning,maar hoe lang je erover mag doen is eigenlijk niet echt vastgelegt.
Je krijgt wel eens in de 2 jaar een brief van de belastingdienst.cadaster met de vraag of het huis al klaar is en men moet dan het H1 formulier invullen,ben je niet klaar dan deze brief terug sturen met een kleine verklaring dat het nog niet klaar is.

In ieder geval veel suc6 met de bouw.

Reactie van Rob van der Meulen op 7 December 2013 op 13.58

Over de regelgeving, want daar spitst je vraag zich op toe, zou je met begrippen als "permis de contruire" en " autoconstructeur"  het Franse deel van het internet maar eens af moeten struinen.  Een van de eerste hits die ik kreeg was dit verhaal. Weliswaar alleen de bouwtechniek in vogelvlucht, maar toch een aardige diavoorstelling.

Reactie van Koba Makkinga op 8 December 2013 op 8.46

Wij hebben dit jaar ons huis gebouwd. Fundering door de Fransen, daarna is er  een in Nederland geprefabriceerd huis geplaatst. Dit laatste en alle installatiewerk is door Nederlanders gedaan. Er zijn geen problemen geweest. www.zwaagstra-bouwmanagement.nl

 

Reactie van Wicher Nijkamp op 8 December 2013 op 9.07

Misschien in dit kader wel leerzaam (en door de optimistische schrijfstijl ook vaak om te lachen...), de ervaringen van de kopers van één van onze kavels:

http://onzeblokhut.blogspot.fr/


Overleden
Reactie van christian-le-bricoleur op 8 December 2013 op 9.20

En voor diverse klusjes en oplossingen kijk ook eens hier.

Reactie van Wicher Nijkamp op 8 December 2013 op 9.42

@Christian: volgens mij mist er een ":" na http, waardoor de link niet werkt.

http://www.klussen-in-frankrijk.eu

Reactie van Lena op 8 December 2013 op 11.55

@ Wicher: Wat een ontzettend leuk blog! Dat had je niet moeten zeggen, ik heb deze hele zondagochtend zitten lezen... Hulde aan de eigenaren. Groet, Lena.

Reactie van bo Perca op 9 December 2013 op 20.22

L.S. ik wil jullie allemaal heel erg bedanken voor de vele reacties. Ik heb veel aan de links gehad en ook al is mijn frans nog niet zo goed hebben die links in ieder geval me veel doen leren. 

Wat het meest bij mijn situatie past was het bericht van Koba Makkinga. Wij willen dat ook zo doen maar zijn juist erg benieuwd naar wat je met je Hollanders moet doen die je huis plaatsen. Ik denk dan aan betaling, verzekering op de site, vergunningen of licenties en zo. Moeten deze Hollandse bouwlieden dan geen Franse registratie hebben? Als iemand daar meer van weet, dus hoe dat traject loopt. Dan stel ik dat zeer op prijs. Zolang het niet off topic is. Veder zoek ik ook bij Wonen in Frankrijk... (wat een berg data) en 

Reactie van Koba Makkinga op 9 December 2013 op 20.41

Dag Bo Perca, ik heb je een persoonlijke mail gestuurd.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden