Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Ik blijf nog even over die zonnepanelen van mij doorzeuren.
De energie die mijn zonnepanelen nu produceren, gaat naar de apparaten in mijn huis als die dat nodig hebben en anders (zonder vergoeding) naar Enedis.
Om die energie toch voor mij nuttig te maken zou ik het o.a. in een batterij of boiler kunnen stoppen. De batterij is nu nog een dure oplossing in vergelijken met de kosten van mijn installatie, maar het in mijn boiler stoppen is een stuk goedkoper.
Het principe van zo’n systeem is dat je met behulp van een sensor kijkt of er energie naar Enedis stroomt en in dat geval bij je boiler een schakelaar in werking stelt die stroom naar het verwarmingselement van je boiler stuurt, waardoor je snachts minder hoeft op te warmen.
Op het internet zijn er de nodige systemen te vinden maar tussen de “reviews” kom ik nog al wat problemen tegen. Voorlopig heb ik de een op de korrel.
Mijn vraag is of er iemand ervaring heeft met zo’n systeem in Frankrijk.

Weergaven: 1385

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20190407, Bouw, Geldzaken, Woningbeheer en Huishouding

Reactie van Bernard op 7 April 2019 op 19.30

vindt dit topic zeer interessant . zit al jaren te zoeken naar een sensor die als de zonkracht genoeg is de electrische boiler kan verwarmen om electriciteit die je overhebt goed te benutten . dit ook als je leest hoe het er in de toekomst wordt omgegaan  met terug leveringen etc. door de overheid . zij willen alles zelf in de hand houden en en belasten zodat zij de belasting op energie /inkomsten kunnen controleren / ontvangen .     dit topic heeft mijn volle aandacht .graag veel info .

accu,s heeft mi. geen toekomst . na 6/7 jaar zijn ze op .te duur , en om een wasmachine aan te sturen heb je er nogal veel nodig . voor een boiler kun je ook 1500 watt gebruiken duurt alleen iets langer.

Reactie van Gaston Heutz op 7 April 2019 op 21.29
Je zou ook een zonneboiler kunnen nemen met twee weerstanden een gekoppeld aan twee zonnepanelen met glycol en de andere weerstand gekoppeld aan de pv panelen
Reactie van Les Tourins op 7 April 2019 op 22.50

Tsjah.. ik heb geen accu's en geen warmwaterleiding bij de wasmichine. Ook heb ik al een boiler en zonnepanelen dus voor mij geen zonneboiler en ook geen glycol gevulde zonnepanelen.
Ik heb wel 3-fase in huis en las ergens dat ik uit moet zoeken op welke fase mijn boiler (1-fase) staat aangesloten en op die fase dus mijn sensor moet plaatsen. Ook las ik dat de goedkopere stroom-diverters bij de boiler een koelingfan hebben met kans op trippen bij oververhitting. Vandaar mijn vraag of iemand ervaring heeft met dit soort systemen. Dit systeem bijvoorbeeld heeft geen fan maar is weer een stuk duurder, en het is mij nog niet duidelijk wat er nog meer bij komt kijken. 

Reactie van eric lambregts op 8 April 2019 op 18.59
@Les Tourins: het kan toch ook heel eenvoudig. Ik heb het stopcontact waarop mijn (150 liter) boiler is aangesloten voorzien van een eenvoudige tijdschakelaar. Dat ding schakelt de boiler in om ongeveer 10 uur 's ochtends en weer uit tegen tweeën. Ruim voldoende om dan zo'n 20 uur lang heet water te hebben. Als de zon niet schijnt: pech gehad, dan verwarmt de boiler via het Enedisnet.
Reactie van eric lambregts op 8 April 2019 op 19.10
@Les Tourins: ik heb even opgezocht wat die Solar i-Booster kost: 585 euros! Beetje veel voor wat ie doet. Mijn timer kost nog geen tientje. Groet. Eric
Reactie van Les Tourins op 8 April 2019 op 19.35

@Eric: Ja, dat is een goed plan. Ik kon de prijs van i-Boost nergens vinden. De firma die die dingen in Frankrijk levert, geeft alleen informatie aan een installateur. Die heb ik nu om een offerte gevraagd.
Heb jij het idee dat je nu alle energie van je panelen gebruikt? Ik heb die panelen net 6 dagen  draaien en heb 63kWh geproduceerd, maar geen idee hoeveel ik daar zelf van heb gebruikt. Ik wacht voorlopig de offerte even af.

Reactie van Cornelis Robat op 8 April 2019 op 20.54

Kijk eens op amazon.uk, daar kost het ding 280 pond; Dan bij 5 maanden voldoende zon zou je het, op basis van gegevens van iBoost termijn van 28 dgn, in twee jaar terugverdiend hebben. Met een kwh prijs van 15 ct plus nog belastingen / opslagen en andere toegiften in de vorm van heffingen. De garantie is 2 jaar... opvallend.

Er moet een eenvoudiger manier zijn, al ware het maar met de hierboven vermelde tijdklok.

Is het niet zo dat je met die nieuwe meter sowieso niets kunt terugleveren, dan stop je toch alle overblijvende energie in je boiler? Zal wel iets niet begrijpen

Reactie van Les Tourins op 8 April 2019 op 23.31

@Cornelis: Dat is de Solar iBoost... Met een plusje erachter is niet leverbaar. En over terugverdienen gesproken, op de bank krijg je tegenwoordig geen cent voor je geld en als je het op je dak legt toch iets van 6%.
Ik heb in mijn "Demande de Raccordement" van Enedis aangegeven dat ik niet teruglever, maar het is volgens mij met een Linky wel mogelijk.

Reactie van brian op 9 April 2019 op 7.19

daglichtschakelaar erop dan gaat hij alleen verwarmen als de panelen werken

Reactie van eric lambregts op 9 April 2019 op 11.00
@Les Tourins: Teruglevering is alleen nog mogelijk met een Linky-meter. Als je die nog niet hebt en je wilt gaan terugleveren dan wordt hij gratis geplaatst. Ik vond de Solar i-Boost bij www.WattUneed. Ik heb mijn panelen (6 stuks, 1800 Wc) nu 11 maanden liggen en zit bijna aan de 2000 Kwh. eigen productie. Wat ik zelf gebruikt heb is moeilijk na te gaan: ik vergelijk de elektriciteitsnota iedere 2 maanden met die van dezelfde periode vorig jaar, maar ook dat wil niet zo veel zeggen, de zon schijnt niet altijd even veel (dit jaar in januari en februari weinig uren). Ik probeer zoveel mogelijk energiesluipers ( wasmachine, stofzuiger, etc) op de goede momenten te gebruiken, dus 'middags als de boiler "klaar is. Mijn elektriciteitsnota's zijn wel lager, maar een en ander valt toch nog wat tegen.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GRAND MERCI !!

SPONSOR | ENTREPRISE

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden