Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

Doe je voordeel met een komkommer!!

 

 

Een oud gezegde is: “ je moet het ijzer smeden als het heet is” dus in dit verband vertel ik u

De komkommers zijn erg goedkoop op dit moment dus doe uw voordeel met een komkommer.

Op de markt koop je op het ogenblik komkommers voor € 0.50 per kilo, dat is niet duur.

Het is lekker fris en gezond op de koop toe. Dit recept komt uit de Maleisische keuken

 

Komkommerchutney

 Benodigdheden:

 

1 grote komkommer

1 grote ui

2 tenen knoflook

1 theelepel kerrie

1 theelepel sambal

1,5 eetlepel kristal suiker

1 eetlepel azijn.

 

Snij de knoflook in dunne plakjes, samen met de grof gesneden ui even fruiten in de

wok en even glazig laten worden.

Dan bestrooien met de suiker, kerrie en de sambal. Dit mengsel

blijven omscheppen op een hoog vuur. Voeg dan de komkommer en de azijn toe zet het vuur laag en laat de kruiden in de komkommer trekken met een deksel erop. Ongeveer 30 minuten.

Voeg eventueel wat water erbij. tot de komkommer onder staat.

Want niet alle komkommers zijn even waterig

 

Bewaartip: neem een jam potje en reinig dit zo als bij wekpotten.

Vul de jampotjes met de afgekoelde komkommerchutney

Vul tot aan de rand en draai de deksel erop Dit kan 2 a 3 weken in de koelkast bewaard worden.

 

Serveertip: Koud,…… en dit kan bij iedere maaltijd gegeten worden maar bij vlees voldoet dit het beste!

_____________________________

☑️ Beste plaatser van dit bericht,

fijn dat je gebruik maakt van dit forum. Doe alsjeblieft mee met de discussie die volgt op je bericht! Reageer zelf op de reacties die anderen geven. Dat mag ook best een bedankje zijn. 

_____________________________

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

Recepten

Weergaven: 1708

Bijlagen:

Berichten in deze discussie

Lekker recept...

Hier liggen de komkommers voor € 1,05 per stuk in de winkel....

Hallo Kim, Ik was een beetje voorbarig met het plaatsen van dit stukje w.b. de prijs. Ik had dit stukje nog op de plank liggen. Weliswaar hebben wij gisteren 2 mooie grote komkommers gekocht voor € 1.00.

Gegarandeerd dat over een paar weken ze wel zo goedkoop zijn.

Groet Hans

Het recept van de komkommer chutney is inderdaad erg lekker en zo klaar.

Bedankt voor jouw recept, ik ken het niet maar ga het zeker proberen. Bedankt en succes Hans.

Hans v B., we hebben jouw chutney inmiddels al vele malen gemaakt. Het smaakt immers voortreffelijk. Nu hebben we het in een grotere hoeveelheid gemaakt. We smoren het 10 minuten vullen dan de  jan potjes die daarna nog twintig minuten worden gesteriliseerd bij 80 graden.

De smaak verandert er niet door maar de houdbaarheid is natuurlijk groter en al met al is er minder werk en heb je de chutney steeds in voorraad.

Bedankt voor jouw recept!

Dat van Hans v.d.B. gaan we ook zeker maken.

Gr. Harry van Wees

RSS

GA DIRECT NAAR:

Laatste nieuws uit Frankrijk

© 2024   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden