Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

Vorig jaar is mijn pancreas helemaal verwijdert en sinsdien is suiker tabou.

Ik heb koekjes gebakken met zoetstof (candarel) maar dat blijkt het toch niet te zijn. Suiker blijkt toch een bindende factor te zijn dus vraag ik mij af of iemand daar raad op weet.

Een koekje bij de koffie op z' en tijd is toch wel lekker !

Vriendelijke groet Henny Rottier

Weergaven: 960

Berichten in deze discussie

Misschien heb je hier iets aan.....

http://voedzo-shop.nl/wp-content/uploads/woocommerce_uploads/2013/0...

groetjes, Sylvie

Dag Silvie.

Bedankt voor je reactie wat mijn oproep betreft maar helaas! Mijn ziekte brengt met zich mee dat ook vervangende suikers (ongerafineerde) niet mogen. Ook in het kookboek wordt hier gebruik van gemaakt dus zoek ik echt de gouden oplossing van koekjes zonder suiker die niet uit elkaar vallen en knapperig bewaard kunnen worden.  Wie weet ,de dag is nog lang!

Vriendelijke groet  Henny Rottier

Goede morgen Henny,
Ik begrijp dat jouw voorkeur uitgaat naar zoete koekjes. Anders zou ik zeggen bak hartige koekjes, zanddeeg met b.v. Kaas
of iets dergelijks.
Voor het maken van deeg is suiker beslist niet noodzakelijk.
Sterkte, Harry van Wees

Dag Harry.

Bedankt voor je reactie en het meedenken. Uiteraard kan ik ook hartige koekjes maken van kaas of zoiets maar je begrijpt dat ik ,ondanks dat ik géén zoetekou ben toch wel eens een gewoon knapperig zoet koekje bij de koffie wil hebben. Ik heb het geprobeerd met een suikervervanger candarel maar dat is het toch niet.  Droog en zanderig. Je mist de samenhang. Honing of zoiets kan niet want ik maak totaal geen insuline meer aan dus oppassen. Zonder koekje kan ik best leven hoor maar het zou leuk zijn als er toch iets zou zijn.

Afwachten dus of er alsnog iemand ervaring in heeft.

Vriendelijke groet Henny Rottier

http://gezondlevenvanjacoline.blogspot.fr/2014/02/suikervrije-koekj...

http://www.blijzondersuiker.nl/blog/

http://blijsuikervrij.nl/suikervrije-recepten/tussendoortjes/

http://www.sugarchallenge.nl/gratis-suikervrije-recepten

Ik weet niet of je geen van de suikers mag hebben, zoals honing of zo of dat het gaat om geraffineerde suikers. Maar hier staan een heleboel goeie recepten waar geen suiker gebruikt wordt. Ik bak geen koekjes eet ze amper.

Ik gebruik al jaren geen suiker, wel honing nu en dan, en dat bevalt prima. mag het wel maar wil het niet. Suiker is ook super slecht voor de gezondheid.

Warme groet Ada

PS candarel is troep!

Helaas!

Jouw probleem is onoplosbaar. Zoetstof komt alleen uit suikers of suikervervangers. Als suiker niet mogelijk is (en dus ook niet honing e.d. die suikers bevatten) en suikervervangers zoals sacharine en canderel ook niet voldoen dan is het probleem onoplosbaar. Je kan lang of kort zoeken maar je zult het niet vinden.

OK, allen dank voor de reacties. Maar voordat het wat warrig wordt het volgende:

1) ik mag geen suikers. Dus alles wat glucose/fructose oid wordt is verboden.

2) ik gebruik candarel als vervangende zoetstof (ook al is het rotzooi voor sommigen) en dat werkt voor de smaak prima.

3) mijn probleem is niet het op smaak brengen van de koekjes maar het knapperig/hard krijgen van de koekjes. Suiker is daarbij - in het normale koken - blijkbaar van belang, mijn koekjes met candarel vallen uit elkaar. Ik zoek niet echt andere recepten, ik zoek een techniek om toch harde koekjes te kunnen maken die je kunt bewaren.

Mogelijk dat Stevia een oplossing kan bieden, daarnaast kan het gebruik van ei de consistentie behoorlijk beïnvloeden. Dat zou je proefondervindelijk moeten uitzoeken.

B.v. enkel eigeel gebruiken of enkel eiwit,  dat laatste al of niet geklopt en dan voorzichtig door het deeg/beslag mengen. Van Stevia is bekend dat het door het bakken een wat nare nasmaak kan krijgen. Dat is met oranjebloesemwater goed te maskeren. Er zijn veel smaakstoffen die datzelfde kunnen. Proberen dus.

 

Er blijkt van Stevia een kookboekje te zijn.

Lees hier b.v. over zandkoekjes.

https://www.stevija.nl/Stevia-Recepten/Stevia-Bakken/Stevia-Zandkoe...

Je hoeft dus niet zelf te gaan experimenteren.

Succes,

Harry

Dag Harry Bedankt voor de tip ik ga het zeker proberen. Zo zie je, de aanhouder wint en knabbel ik binnenkort op mijn koekje.
Vriendelijke groet,
Henny Rottier

Hi beste Henny, ik heb niet alle berichten gelezen maar misschien heb je ook al op internet gekeken naar suikervrije producten? Toevallig heb ik daar gisteren zelf naar gekeken. Wat me opviel was dat er een hoop koekjes e.d. van Cereal suikervrij zijn. Ik weet dat Leclerc o.a. dit soort producten ook verkoopt. Misschien n idee? Veel sterkte en succes ook natuurlijk!, groeten, José

RSS

GA DIRECT NAAR:

Laatste nieuws uit Frankrijk

© 2024   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden