Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

De virtuele Brasserie is nu open ! KLIK HIER

70210 gezocht kitten en jonge hond ( midden tot groot)

Nu wij gesetteld zijn in ons huis zijn wij op zoek naar een kitten en een puppy /jonge hond .

Wij wonen op de grens van de Vogezen/Haute Saone/Haute Marne.

Als iemand toevallig in die omgeving mensen kent die nog een laat nest hebben gekregen en nog een nieuw tehuis zoeken hoor ik het graag.

Qua hond was mijn laatste hond een soort border collie (maar dan met jacht instinct ) uit Griekenland.

We staan voor verschillende rassen open , het moet gewoon klikken een soort liefde op het eerste gezicht :)

Weergaven: 1324

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20211030, Dieren

Reactie van Silke BERENDSEN op 30 Oktober 2021 op 11.55
Ik zou zeggen ga naar de spa, propvol met kittens en honden die n familie zoeken.....
Reactie van Ingrid de Eerste op 30 Oktober 2021 op 12.00

Vaak een kwestie van taalbarriere.

Reactie van Theodora Besse op 30 Oktober 2021 op 18.46


Taalbarrière? Met dieren?

Neem desnoods iemand mee, die goed Frans en Nederlands spreekt. Vaak heeft een asiel ook rashonden. In ieder geval doe je er een heel goede daad mee en help je lieve dieren aan een goed tehuis. Ze zijn er zó dankbaar voor en dat tonen ze ook. Ik heb altijd al m'n dieren uit een asiel gehaald. En mijn huidige hondje Pico kwam bij de SPA vandaan. Zelf zou ik niet anders willen, want die dieren zitten er echt niet voor hun plezier!

Reactie van Ingrid de Eerste op 30 Oktober 2021 op 22.25
Helemaal mee eens. Alleen zie ik vaak dat er allerlei annonces geplaatst worden waarvan ik denk dat het heel gemakkelijk locaal afgehandeld kan worden. Ik bedoel mijn reactie niet negatief. Ik hoop alleen dat dit als tegenreactie aanzet om naar het asiel te gaan. Er zijn zoveel jonge katjes tegenwoordig. En een jonge hond zal geen probleem zijn. Het is vooral dat jonge Frankrijkgangers vaak leunen, oa via deze site, op steun van landgenoten. Ik denk, grijp alles aan om Frans te leren. Ik zeg eerlijk, voor mij was het niet gemakkelijk maar alle obstakels heb ik aangepakt.
Reactie van JoJo op 31 Oktober 2021 op 9.52

Ik sluit me aan bij de opmerking SPA. In de omgeving waar jullie wonen zijn er een aantal. Je schrijft dat jullie vorige hond uit Griekenland kwam. Als ik het goed inschat wonen jullie ook niet al te gek ver van de Duitse grens. In Duitsland zijn er veel erkende Tierschutz organisaties waar je honden en soms ook katten kunt adopteren. Nu lijkt me een kat in Frankrijk heel makkelijk te vinden. Wij waren begin dit jaar op zoek naar een hond omdat we onze vorige hond hebben moeten laten inslapen. Ik heb alle asiels in de omgeving gekeken en ik kon geen geschikte hond voor ONS vinden. Ik ben uitgekomen bij “Tierschutzverein-Europa“.  Ik ben erg tevreden over hun werkwijze. Wij hebben onze hond uit Roemenië (border collie mix????) in Karlsruhe op moeten halen. Ik zou het zo weer doen. 

Tasso.net is de overkoepelende organisatie in Duitsland en op hun website vind je veel info over verschillende organisaties. De ene heeft misschien een ophaalpunt dat dichterbij is. 

Succes

Reactie van marielle op 31 Oktober 2021 op 10.31

Ik heb mijn hond via https://www.facebook.com/Unemedailleatoncollier

Ik was al een paar keer naar 2 SPA's in mijn buurt geweest en kon de middelgrote hond niet vinden. Ik wilde wilde graag een hond, die goed met andere honden en kinderen op kon schieten. Ik kwam eigenlijk per toeval aan deze association. De honden komen eigenlijk veel uit Servië, Spanje , Roemenie, maar ook uit Frankrijk. Ik kreeg een vragenlijst voor adoptie en ze zijn met de hond bij mij thuis geweest om te zien of het oké was. Wanneer ze uit Servië, Roemenie  komen is er ook een stop in de Elzas waar mensen de hond kunnen afhalen. De mijne was tijdelijk bij een gezin in de buurt totdat hij geadopteerd was. Heel goede ervaring met deze vereniging en de hond (Arès)  is een 'Amour'

Reactie van Mirjam de Groot op 31 Oktober 2021 op 11.37

Zoals ik al zei mijn vorige hond was een Griekse rescue .... In Nederland kan je de honden overal bezoeken, ik woon 3 uur rijden van de dichtsbijzijnde spa.

Verder had mijn hond dus ook lysmania wat bij veel honden uit die landen voor komt helaas. 

Dank Marielle voor de tip. 

Reactie van Mirjam de Groot op 31 Oktober 2021 op 11.38

Dank JoJo ..... alleen kunnen wij niet zomaar de grens over.

Reactie van Henny Uhl op 31 Oktober 2021 op 13.51

Kijk ook eens op mijn Facebook groupe DIERENHERPLAATSING FRANKRIJK.

Daar staan ook honden en katten op!

Reactie van Maria op 31 Oktober 2021 op 14.06

In departement 70 e.o. zitten diverse SPA's. O.a. in Vesoul:

Refuge SPA "Boules de Poils" - Vesoul (spa-de-vesoul.fr)

of bij Gray

Nos chiens à adopter - S.P.A de Gray et de HAUTE-SAÔNE (spagray70.org)

En kittens genoeg. Afgelopen zomer gemeten tot september 2021 bleken er 12.000 kittens door de S.P.A.s te zijn opgevangen.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden