Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

Mijn man is verliefd op een andere vrouw en vertrekt naar Nederland. Ik blijf met de kinderen in Frankrijk wonen. Wij wonen sinds 2012 in Frankrijk en de kinderen zijn 9 en 11 jaar.

Dus ik zit met een hoop vragen,

  • hij had een eigen bedrijf waarin ik meewerkend was, deze is opgeheven. Dus nu heb ik geen inkomen meer.
  • Ik heb RSA aangevraagd (geen idee wat het precies inhoud maar dat werd geadviseerd)
  • Ik heb me aangemeld bij CPAM voor ziektekosten verzekering.
  • Wie kan mij helpen, wat kan ik verwachten, wordt de CAF hoger? Wat is RSA, hoeveel kost ziektekosten via CPAM, ohh zoveel vragen.
  • Ben ik dingen vergeten, waar moet ik aan denken!

De scheiding is in gang gezet via een mediator in Nederland.

Alvast bedankt, voor reageren!

groetjes Saskia

Weergaven: 5191

_____________________________

☑️ Beste plaatser van dit bericht,

fijn dat je gebruik maakt van dit forum. Doe alsjeblieft mee met de discussie die volgt op je bericht! Reageer zelf op de reacties die anderen geven. Dat mag ook best een bedankje zijn. 

_____________________________

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20170108, Geldzaken, Overheid

Reactie van Lucia op 8 Januari 2017 op 9.18

Helpen kan ik je niet maar je wel heel veel sterkte wensen in deze verwarrende periode.

Reactie van Ingrid de Eerste op 8 Januari 2017 op 10.14
Neem contact op met de assistante sociale 'du secteur'. Op het gemeentehuis hebben ze de namen en werktijden. Zij (het zijn bijna altijd vrouwen) kan je helpen met uitkering en kinderbijslag. Verder een advocaat in handen nemen om de financiele kwestie uit te pluizen want je zult wel ergens recht op hebben. Als je niet uitkijkt zit al het geld zo in Nederland.
De scheiding gaat in Frankrijk uitgesproken worden neem ik aan. Dan volgt nog toewijzing 'garde parentale. Als je man in NL zit kan hij moeilijk de vaderlijke rol vervullen en zul jij de kinderen toegewezen krijgen. Dat stel ik me zo voor.
Echt veel sterkte, dit is meer dan een life event.
Ingrid
Reactie van Jeannette op 8 Januari 2017 op 10.20

https://www.service-public.fr/particuliers/vosdroits/N19775

Hier lees je alles over de RSA, oftewel een uitkering.

Hoe was je eerder verzekerd?

Je was meewerkend in het bedrijf van je man; ontving je een salaris? Zijn er sociale lasten af gedragen? Heb je recht op chômage (een ww-uitkering) en indien nee, waarom niet?

Betaalt je partner kinderalimentatie? Weet je zeker dat jouw belangen goed worden verdedigd via een mediator? (het bedrijf is opgeheven, was er winst of kapitaal? Waar is die naar toe gegaan?)

Je hebt geen enkele bron van inkomsten (terwijl je wel jaren hebt gewerkt) zo te horen, maar wel de zorg voor de kinderen en dat in een land waar je nog niet zo heel lang woont (4 jaar).

Zou jij/ en/of de kinderen terug willen gaan naar Nederland?

Misschien dat via raadendaad.fr iemand je kan helpen en bijstaan, het is niet niks dat op je afkomt, bij roept je situatie ook veel vragen op. Laat je ook bijstaan door een assistent social, vraag bij je gemeente of school van de kinderen hierna.

Succes en sterkte en laat je bijstaan door iemand die jouw belangen voor ogen heeft!

Reactie van Jeannette op 8 Januari 2017 op 10.35

Ingrid: "De scheiding gaat in Frankrijk uitgesproken worden neem ik aan. "nee dat denk ik niet als de scheiding in Nederland in gang is gezet via een mediator. Ik heb daar zeer veel bedenkingen tegen; je partner moet wel heel ruim financieel over de brug komen wil een echtscheiding zonder tussenkomst van de rechter voor jou aanvaardbaar zijn. Ik wil niet stoken maar heb zo mijn bedenkingen als je geen eigen advocaat in de arm neemt die jouw belangen behartigt. Heb je enig idee van de financiele situatie van je man ? Het feit dat je jarenlang in het bedrijf gewerkt heb maar nu geen inkomsten hebt geeft te denken. Hoe zijn jullie getrouwd?
Heb je rechten in het bedrijfof op het kapitaal?

Reactie van Alberte op 8 Januari 2017 op 10.53
Dag Ingrid, Mocht je hulp nodig hebben, of eventjes oppas, of willen bellen, dan kan dat. alberdinaliewes@gmail.com Bij www.raadendaad zitten nederlandse mensen die je graag helpen.
Reactie van JoJo op 8 Januari 2017 op 10.55

Saskia, allereerst heel vervelend voor je. Ik neem aan dat je in nederland bent getrouwd, dan geldt de Nederlandse wetgeving mbt je echtscheiding. Ik zou als ik jou was advies vragen aan een advocaat/notaris die bekend is met zowel de Nederlandse als de Franse wetgeving. Wordt het een vechtscheiding dan is het meer dan raadzaam, maar zelfs als alles in goede harmonie gaat is het raadzaam iemand in de arm te nemen om er zeker van te zijn dat je er (financieel) goed vanaf komt, zeker omdat er kinderen in het spel zijn. Raad en Daad is inderdaad een goede optie, maar er zijn ook advocaten en notarissen (in Nederland) die kennis van de wetgeving hebben van beide landen.

Sterkte en succes.

Reactie van Saskia Harke (23) op 8 Januari 2017 op 12.07

Beste allen.. allereerst alvast bedankt voor alle reacties!

In principe ontving ik geen salaris, dat wat er over bleef in het bedrijf, kon prive uitgegeven worden.

Ik ontvang nu van mijn ex-partner alimentatie voor mij en de kinderen. Wij zijn niet in een vechtscheiding, tot nu toe... en dat is zeker ook niet mijn bedoeling.

Terug naar Nederland willen de kinderen en ik niet, allereerst kunnen mijn kinderen geen Nederlands schrijven en verder zijn we hier redelijk goed ingeburgerd.

Wij waren verzekerd via de RSI

Onze mediator heeft ervaring met buitenlandse echtscheidingen. We zijn in Nederland getrouwd in 2002, ik heb tot juli 2012 altijd gewerkt in Nederland. Maar hier mij vooral op het gezin, huishouden, restauratie en het bedrijf gericht. Ik hoop hier uiteindelijk werk te vinden.

Ik heb mij afgelopen vrijdag ook ingeschreven bij de pole employ.

De omgangsregeling zal zijn een aantal weken in de vakanties naar Nederland en vaders zal af en toe naar ons in Frankrijk komen, om te helpen en bij de kinderen te zijn. Ons huis is grot genoeg om elkaar niet in de weg te lopen (LOL)

Reactie van marielle op 8 Januari 2017 op 12.54
Reactie van Ada op 8 Januari 2017 op 13.39

Beste Saskia, ik zag de link naar raadendaad, maar dit is niet de juiste. Kijk maar eens hier

Reactie van Alberte op 8 Januari 2017 op 13.50
Nu zijn we in het stadium aangekomen dat men elkaar gaat corrigeren.;) NBeetje ervaren internetter kan raadendaad via de google zoekfunctie vinden. Je hebt mijn nummer, groet.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

Laatste nieuws uit Frankrijk

© 2024   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden