Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

In maart een brief ontvangen van Easytrip ze gingen stoppen per 15 april. De klanten moesten hun badge opsturen. Door Corina is die datum naar 15 juni verschoven. Mijn dochter en mijn neef hebben dat tijdig gedaan. Maar via track/trace kan je zien of hij daadwerkelijk is aangekomen. Bij mijn neef was het vakje van ontvangst ingevuld ,bij mijn dochter echter niet. Een andere Nederlander die we via internet vonden heeft hetzelfde probleem. Want niet voor 15 juni ontvangen, dan geven wij (AREA-EASYTRIP) een boete van € 25. En die boete heb ik ook gehad ondanks de belofte (2 mails van april en mei) van deze péage-innstelling dat ze mij een nieuwe badge met T-enveloppe zouden sturen. Die zijn echter nooit aangekomen. Alle 4 Nederlanders, zijn ze aan het discrimineren omdat we buitenlanders zijn? Heeft iemand van u eenzelfde ervaring? In Nederland kan je naar de consumentenbond stappen. Maar hier zijn er zoveel unions des consuments? Ik heb wel een brief hierover naar Quo Choisir gestuurd. Gaarne uw réacties s.v.p.

Weergaven: 1170

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20200627, Vervoer

Reactie van Nigella op 27 Juni 2020 op 21.21

Ik heb mijn nieuwe badge van AREA keurig ontvangen met T envelop. Ik heb de badge van Easytrip teruggestuurd en dat was dat. Discriminatie van Nederlanders? Daar geloof ik niet in. Misschien is het goed om contact met Easytrip op te nemen om de situatie toe te lichten en te kijken of er een oplossing mogelijk is. Keep smiling en niet meteen in de hoogste boom klimmen.

Reactie van Juliette op 28 Juni 2020 op 8.26

Contact opnemen met Easytrip is momenteel een regelrechte uitdaging. Hun site is buiten werking en het telefoonnummer doet het niet meer. Na veel omzwervingen meldde een automatisch bericht dat ze zich ervan bewust zijn dat veel mensen ten onrechte 25 euro zouden moeten betalen. Ivm Covid-19 zou er een achterstand zijn in de verwerking van de teruggestuurde badges. Mijn advies: blokkeer de prélèvement automatique van de bank, dan ben je in elk geval die 25 euro niet kwijt. Het is bij hen een rommeltje dus daar ben jij niet schuldig aan. Het lijkt me sterk als er een deurwaarder voor zou komen ;-). Als er al is afgeschreven, zou het bedrag, zei Easytrip in het automatische antwoord, na het onderzoeken van het geval, terugstorten. Dat is dan duimen op een goede afloop.

Reactie van Pierre LV op 28 Juni 2020 op 8.58

Hier alles prima ontvangen. Kreeg wel de tweede anderhalve maand later pas. Verder geen problemen. Nieuwe badges werken ok. Ook niet aangetekend verzonden of zo. 

Reactie van Erwin Derksen op 28 Juni 2020 op 10.16

Ook wij hebben een factuur gekregen voor €25,- voor het niet terugsturen van de oude badge, iets wat we uiteraard wel gedaan hebben. Zo te lezen gaat het weer een hoop tijd kosten om dat op te lossen.

Reactie van BassieB op 28 Juni 2020 op 16.53

Hier het zelfde ook discriminatie maar dan van een blanke in Frankrijk wonende buitenlander. Helaas zijn de heren van VI al uitgeschakeld door een handige mobilisatie van terugtrekkende adverteerders dus daar kunnen we ons niet meer melden. Hoewel Youp heeft zich al gemeld.

Maar goed, daarvan afgezien, heb ik ook gebruik gemaakt van de overstap regeling. Na vrij lange tijd de retourenveloppe ontvangen en de badge retour gezonden. Helaas kon dat terugsturen niet aangetekend dus bewijs ontbreekt. Nu heb ik ook een factuur voor 25,- ontvangen. Heb ze netjes een email gestuurd dat ik eea volgens de procedure heb afgehandeld en dat ik die factuur dus niet ga betalen. Uiteraard had ik de afgegeven virement toestemming al ingetrokken dus we zien wel.

Reactie van Erwin Derksen op 1 Juli 2020 op 10.44

Wij kregen gisteravond dit antwoord van Easytrip:

Bonjour,

Vous êtes un certain nombre à avoir été prélèvés pour cause de badge non restitué, conformément à nos CGVs, alors que vous avez renvoyé vos badges.

Nous sommes désolés pour ce désagrément indépendant de notre volonté et nous ne manquerons pas de procéder au remboursement au cas par cas.

Nos différents canaux de contact sont actuellement saturés et nous mettons tout en oeuvre pour vous répondre prochainement.

 

Merci de votre patience.

 

Bien à vous,


Le Service client d’Easytrip France

Het lijkt er dus op dat we dat geld ooit terug gaan krijgen.

Reactie van S. Lysen op 8 Juli 2020 op 10.18

Ik heb in maart de badge aangetekend opgestuurd zodat ik het proces kon volgen. En ook omdat ik geen envelop had gehad om het in terug te sturen (wel een adres in een email). Helaas is het vakje "aangekomen" nooit aangevinkt. Natuurlijk wel een mailtje naar Easytrip gestuurd maar kreeg een automatisch antwoord. Goed bedoeld, de suggesties om contact op te nemen met Easytrip, maar dat lukt dus niet, ook telefonisch niet.

De badge van AERA is wel aangekomen en heb ik vorige week gebruikt, dat werkt gelukkig. Altijd spannend zo'n eerste keer. :-)

Ik geloof ook niet dat er gediscrimineerd wordt, denk dat het gewoon puinhoop allom is.

Post.nl gebeld, die zouden het onderzoeken en de 25 euro hoogtst waarschijnlijk aan mij terug geven in verband met de verzekering die bij aangetekend versturen geldt. Ik zou daar een formulier voor krijgen.... echter die heb ik van Post.nl dus ook niet gehad... Dus daar kan ik ook weer achteraan.

Dus, ik ga er maar niet over stressen. Ik ga het nu maar als een sport zien  terug te krijgen. Zo niet, jammer dan. 

Sandra Lysen

Reactie van Juliette op 21 Oktober 2020 op 10.28

Beste M en M, ze beloven heel wat af, voor het terugstorten van de 25 euro voor de badge, met data en al. De laatste was afgesproken op 8 september 2020. Ik zet het jaar er maar bij, want anders kan dat leiden tot vergissingen ;-). Nog niets gezien. Ik denk niet dat het er nog van gaat komen. 

Reactie van Margriet op 22 Oktober 2020 op 16.11

Ik denk ook niet dat het nog gaat gebeuren. Naar aanleiding van het berichtje van Juliette van gisteren vandaag gemaild, de reactie:

Bonjour,

Comme communiqué depuis le 3 mars, notre activité de télépéage en France est défnitivement arrêtée depuis le 15 avril.

L'activité d'électromobilité Kiwhi a été cédée à APRR.

Notre service client est fermé à compter du 21 septembre 2020.

Merci à notre aimable clientèle de nous avoir été fidèle.

Bonne route !

Le Service Client - Easytrip France

Reactie van Juliette op 23 Oktober 2020 op 6.40

Die datum van het opsturen van de badge heb ik ook al vier keer mogen doorgeven, geloof ik! Ik schrap het maar, helaas. Daar komt nooit meer wat van. Sterkte!

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

Gebeurtenissen

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden