Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

VANDAAG, DONDERDAG 29 SEPTEMBER VANAF 18H30

Bemiddeling bij aan/verkoop van uw onroerend goed in regio Corrèze/ Lot/ Dordogne

Voor Bemiddeling en Begeleiding bij aan-of verkoop van uw Onroerend Goed in Frankrijk, regio Corrèze/ Lot/ Dordogne.

Paula Verbiest, Brive, Corrèze, tel.: 05 55 17 03 24,  jarenlange ervaring als Onderhandelaar/Agent bij verschillende makelaarkantoren.

Omdat ik de werkwijze van franse makelaars over het algemeen onbevredigend vind, geef ik er de voorkeur aan klanten op een onafhankelijke en persoonlijke (op maat) basis te begeleiden. Zeer redelijk uurtarief.

Weergaven: 795

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20141010, Aquitaine, Limousin, Midi-Pyrénées, Overige Diensten, Woningen Algemeen

Reactie van Wim van Teeffelen op 11 Oktober 2014 op 2.59

Voor bemiddeling bij aan- en verkoop van onroerend goed in Frankrijk is het bezit van een carte professionelle nodig. Het is zeer verfrissend als iemand wil bemiddelen op uurbasis, in plaats van op courtagebasis (gemiddeld 6,5% van de verkoopprijs).  In de advertentie maakt Paula geen gewag van het bezit van een carte profesionelle. Het lijkt me handig voor eventuele gebruikers van deze dienst om te weten of die wel aanwezig is. Zo ja, dan wens ik je heel veel succes met je nieuwe opzet. Zo niet, dan bidet je een dienst aan (ongeacht hoe die wordt gefactureerd) die de Franse wet heeft voorbehouden aan personen met een carte professionelle en ben je dus in overtreding van de Franse makelaarsregels. Het is ook mogelijk dat je als agent commercial werkt, maar dat kan alleen als je beschikt over een contract met een makelaar en dan denk ik dat de lezer vraagtekens mag zetten bij 'onafhankelijk'.

Ik ben het eens met Hemmingway: wat meer precisie zou gewenst zijn.

Wim

PS Overigens deel ik je mening dat de werkwijze van Franse makelaars over het algemeen onbevredigend is. Ze zijn vooral bezig met het binnenhalen van mandats voor verkoop. Over het algemeen blijft er dan te weinig tijd over voor service aan de verkoper of aan de koper. Voordat hier de pleuris weer uitbarst: er zijn zeer zeker hele goede uitzonderingen, maar op basis van nogal wat ervaring met makelaars in Frankrijk (Franse, Nederlandse, Engelse gelijk) durf ik gerust te stellen dat deze karakterisering opgaat voor de meerderheid van de leden van deze beroepsgroep.

Reactie van Paula Verbiest op 13 Oktober 2014 op 13.13

Het was niet mijn bedoeling onduidelijk te zijn. De benaming "Bemiddelaar" is daar de oorzaak van denk ik. Ik gebruik hier  in Frankrijk de term "Intermédiair"  dat die verwarring niet geeft. Ik had dit dacht ik ook in de titel gezet, maar dat is niet goed doorgekomen. Ik ben GEEN makelaar en wil/kan die ook niet vervangen. Ik bied geen huizen aan en zoek geen kopers. Ik begeleid kopers en verkopers in hun proces dat zij ZELF bepalen. Concreet fungeer ik als aanspreekpunt tussen de klant enerzijds en de makelaar/ notaris/ bank etc. anderzijds.Omdat ik de taal goed spreek en de makelaarswereld hier goed ken, kan ik de onduidelijkheid en argwaan die vaak bij Nederlanders heersen, wegnemen/afvangen.

Ik hoop hiermee de onduidelijkheid weggenomen te hebben. Hartelijke groet, Paula

Reactie van Wim van Teeffelen op 13 Oktober 2014 op 14.57

Da's een stuk duidelijker en mag ik je dan welkom heten als collega. Ik doe namelijk precies hetzelfde werk. Om verwarring te voorkomen en duidelijk te zijn naar iedereen, gebruik ik het woord 'conseiller'. Juist omdat het woord 'intermediaire' ook door makelaars wordt gebruikt.

Wim

Reactie van Paula Verbiest op 13 Oktober 2014 op 22.38

Dank je wel Wim, ook voor de tip.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

Gebeurtenissen

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden