Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Ca- aquitaine heeft een nieuwe website
Nou dat was even schrikken want veranderingen geven problemen en daar houden we niet van zeker niet
Als het buiten 40 gr is en binnen 28 gr en alle luiken gesloten zijn om nog een beetje te overleven.
Enfin er maar eens rustig voor gaan zitten eerst alles bekeken
En toen bibber bibber maar wat gaan uitproberen 2 euro overmaken op de tegen rekening , dat ging goed .
Toen wat euro’s overmaken naar mijn RABO bank .
Intussen heb ik wat eigenaars , Iers en Engels ,van mijn huizen een mailtje gestuurd, want er ging toch wel wat mis op die site , en die waren een flauwte nabij , van wat nu weer en waarom ?
Dus ik een mailtje gestuurd naar de conseiller commercial
In Tournon d’Agenais , waar ik het best mee kan vinden na al die jaren en zij mailde dat ik dan maar langs moet komen .
Nou daar had ik geen zin in a- maak ik het zwembad schoon in de morgen voor mijn gasten en ben blij dat ik dan zelf even kan zwemmen en b- in de middag ga ik in die hitte niet meer op pad.
Dus of ze even het één en ander uit kan leggen via de telefoon of mail
Nee dat kon echt niet antwoordde zij.
En ik maar doormodderen toen kreeg ik een Eureka-moment
Toen de site open was klikte ik met de rechter muisknop op de site die openstond et voilà vertalen in het nederlands .
En even door ploeteren kwam ik achter verschillende mogelijkheden.
Wel even gemaild dat ik het probleem had opgelost en waarom dat door hun niet kon worden door gemaild.
Zij hadden dat toch ook gewoon uit kunnen leggen geen tijd? Of geen zin?
Ventilators aan, zit ik tamelijk koel achter/voor de pc en werken we weer verder.

Weergaven: 1265

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20190730, Aquitaine, Geldzaken

Reactie van Maria op 31 Juli 2019 op 6.37
?
Reactie van Theodora Besse op 31 Juli 2019 op 7.05


Evenals voor Maria is dit verhaal voor mij een raadsel. Wat is Ca-Aquitaine? Waarom moest je geld overmaken vanwege een nieuwe website? En waarom ging er iets mis op de nieuwe site met de eigenaars van de huizen die je beheert? Er is echt geen touw vast te knopen aan dit hele verhaal, Susan. Behalve dat het heet is, maar dat is het overal.

Reactie van Jeannette op 31 Juli 2019 op 7.51

Nee en dat jouw webbrowser een vertaal mogelijkheid heeft weet de CA natuurlijk ook niet....

Hoe dan ook het is opgelost niet?

Reactie van Ingrid op 31 Juli 2019 op 7.52

Crédit Agricole, de meeste vreselijke, inefficiente en klantonvriendelijke bank die er is. Ga je verhuizen van regio, dan moet de rekekning afgesloten worden en weer opnieuw aangevraagd worden bij een de nieuwe regio CA bank.Sinds9 jaar BNP en niets dan lof…...

Reactie van Hans Haamke op 31 Juli 2019 op 8.23

Ik heb hier in de Charente ook Credit Agricole, ik heb ook gezien dat er een nieuwe website is, maar merk geen verschil met overboeken etcetera. Dus wat het probleem zou zijn is mij vooralsnog een raadsel. Behalve dat het heel heet was, maar dat weten we nu wel...


Overleden
Reactie van Susan op 31 Juli 2019 op 8.59

oke het verhaaltje is niet begrepen ik zal het straks weghalen sorry dan.

Reactie van Theodora Besse op 31 Juli 2019 op 9.10


Laat het maar staan, Susan. Inmiddels is door de reacties de inhoud volkomen duidelijk. En als je het verhaal weghaalt, verdwijnen ook alle reacties. Bovendien moet je volgens de huisregels alvorens een verhaal weg te halen, contact opnemen met Anton.

Reactie van Daan op 31 Juli 2019 op 9.20

Ik probeer al jaren van die nep bank af te komen, dat lukt niet. Geef al jaren m'n nieuwe adres door, in een andere regio dus dat lukt ook niet. Wat Ingrid zegt, ik moet terug naar de Auvergne om daar persoonlijk op te heffen en hier een nieuwe openen. 2x 500 km rijden dus vanaf hier en een halve dag handtekeningen zetten, lamaar, lekker bij laposte nieuwe geopend, maar kom dus niet van CA af...

Reactie van Hans van den Bos op 31 Juli 2019 op 9.27

Ik zit nu bijna 20 jaar bij CA. De banken hier zijn niet te vergelijken met de Nederlandse banken. Het bankieren via internet is nog steeds erg beperkt. Voor het overige heb ik geen problemen met de bank. Het werkt alleen erg omslachtig. Voor grote overboekingen moet je, gewapend met de paspoort en "carte bleu", naar je kantoor.
Ik heb als vrijwilliger voor Raad & Daad een cliënt laten overschrijven van de Haute Vienne naar de Creuse en dat ging gewoon via het kantoor in de Creuse. Het duurde wel even, maar verder geen probleem.
Ik denk al jaren aan overstappen naar ING, maar ben daar toch een beetje huiverig voor.

Reactie van Hans Haamke op 31 Juli 2019 op 10.01

Zoals eerder aangegeven kan je voor grote overboekingen bij CA contact opnemen met je conseiller. In mijn geval heeft hij voor mij een bedrag van meer dan € 10.000 overgemaakt naar EDF-ENR voor de aanschaf van zonnepanelen. Dus langsgaan hoeft niet.

Ik betaal nu iets van € 7,62 aan maandelijkse kosten aan CA (Zonder Credit Card nog), ik heb ook nog een RABO betaalrekening met een RABO Credit Card (tot € 1.000) en daar betaal ik € 2,90 voor.

Ik zou ook beter af zijn met een Internetbank als ING, maar momenteel heb ik nog geen inkomsten (krijg over 3 jaar pas een (meer dan) redelijk pensioen uitgekeerd). ING vraagt dat er maandelijks minimaal € 1.500 gestort wordt, dus dat wordt hem nu nog even niet.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

SNELMENU

SPONSOR | ENTREPRISE

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden