Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Mocht u dit week-end in de buurt zijn dan is het de moeite waard een bezoek te brengen aan Baho waar voor de 14e keer de Identi'cat worden gehouden. Zondag 17 mei vanaf 10 uur is het hoogtepunt met optreden van de Gegants en de Castellers. Wilt u hier mee over weten lees dan :

http://theblogdeclementine.blogspot.fr/2012/07/baho-identicat-2012....

op mijn blog (in het frans). In de rechterkolom op de blog staat een vertaalfunctie.

Weergaven: 321

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20150515, Horeca en Toerisme, Kunst en Cultuur, Languedoc-Roussillon


Overleden
Reactie van Boudewijn Bolderheij op 15 Mei 2015 op 13.48
Clementine,
Ja, ik had graag wat meer willen weten.
Neen, de vertaalfunktie werkt op mijn tablet niet.
Een Nederlands blog is op Nederlanders.fr heel wat leuker.
Toch bedankt, ik ga wat Gooooglen.

Andere lezers,
Ik heb heb het giganten feest in Olot (Spanje, ook Catalunya) bezocht.
Dat was één waar feest.
Als Baho er maar een beetje op lijkt dan is het een forse omweg waard.
Tot zondag!

Overleden
Reactie van Boudewijn Bolderheij op 15 Mei 2015 op 17.40
Rebonjour Clementine,
Voordat wij zondag naar Baho rijden wilden wij graag even een bevestiging van de activiteiten.
Dus keken wij op www.baho.fr. Niets gevonden.
Weet jij nog een andere plek om te zoeken?
Reactie van Clementine Cervellon op 15 Mei 2015 op 18.50
Hallo Boudewijn,

Hier kan je meer lezen over het feest in Baho :
http://www.flash66.fr/agendaFiche-animations-7832-IDENTI'CAT%202015.php

Het gaat dus vooral over de laatste alinea :


Point d'orgue de cette fête de la Catalanité, le dimanche, avec dès 10h, le Cercavila avec les Gegants d'Argelès, de Tautavel, de La Bisbal, les Pastorets de Vilafranca del Penedès et les Bastoners de la Bressola (au Soler)... Suivi à 11h de la traditionnelle et très spectaculaire " Trobada Castellera ", les fameuses pyramides humaines, avec les célèbres Castellers del Ribera, els Pallagos de Prades et la colla de Berga.

Om 10 uur dus gegants uit verschillende dorpen die bijeenkomen in Baho en om 11 uur 3 castellers die een menselijke pyramide gaan maken.

Je hebt gezien hoe het feest was in 2012, dus ik neem aan dat het dit jaar ongeveer zo zal zijn.

Sorry dat mijn blog in het frans is. Ik woon hier sinds 1977 en mijn voertaal is frans geworden. Toen ik mijn blog begon in 2010 was deze bestemd voor franse kookliefhebbers. Beetje bij beetje heb ik ook toeristische artikelen toegevoegd en sinds enige tijd geef ik die door op Nederlanders.fr.
Het moet toch mogelijk zijn via google mijn blog te vertalen, ook al komt het Nederlands wat klungelig over, men begrijpt in grote lijnen waar het over gaat. Ik zie dat jij in de buurt woont, ik heb ook in het verleden een artikel geschreven over St.-Laurent des Cerdans.

Ben benieuwd naar je bevindingen a.s. zondag.
Reactie van Clementine Cervellon op 15 Mei 2015 op 18.51
Boudewijn,

Dit was mijn artikel over St.-Laurent des Cerdans :

http://theblogdeclementine.blogspot.fr/2011/03/la-fete-de-lours-sai...
Reactie van Clementine Cervellon op 15 Mei 2015 op 19.18

Hallo Boudewijn,

Ik zie dat de link naar Identi'cat niet werkt. 

Probeer dan deze :

http://www.flash66.fr/agenda.php?table=animations

en daarna klikken op identi'cat 2015.

Reactie van Jan Denissen op 15 Mei 2015 op 21.57

Oh ja, wat een mooie herinneringen  roept het bij mij op over de Sardenja dansen in Pras de Mallo en St laurent de Serdans zo'n 30 jaren geleden.

Zondag morgen op het plein samen dansen. Heerlijk. Ik ben gek van volksdans en -muziek. Het is harteleven.

Het feest wat je beschrijft is een mooi feest. Doet me denken aan Carnaval. Verkleden? Anoniem zijn en vreselijk uit je bol gaan. Niets beter dan dansen en zingen in het leven. Doe ik minstens een maal per week thuis voor de openhaard of buiten op ons terras. Kom maar op.

Heerlijk, bedankt voor jullie info en geniet met volle teugen.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

Gebeurtenissen

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden