WebT@lk KennisC@fé
 
AANKONDIGING

Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!


Wij wonen al bijna 13 jaar in Frankrijk.

Vorig jaar heeft mijn vrouw haar nog niet ingegane pensioen bij een Nederlands pensioenfonds afgekocht.

De ingehouden loonheffing hebben we van de Nederlands belastingdienst uitbetaald gekregen. 

Het bruto ontvangen bedrag van de afkoop (een paar duizend euro) moet in vermelden op mijn Franse Declaration des Revenues over 2018.

Mijn vraag is nu onder welke rubriek dat moet gebeuren.

Weergaven: 634

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20190402, Geldzaken, Overheid

Reactie van Rob van Schijndel op 2 April 2019 op 22.10

1 BT op formulaire 2042 lijkt mij een mooie plek.

Reactie van Hans Haamke op 3 April 2019 op 8.32

Beste Gerard,

Voor mij geldt een een vergelijkbare situatie, alleen woon ik pas 2 jaar in Frankrijk. Ik ontvang al pensioen uit dienstbetrekkking uit Nederland, maar ik heb heb vorig jaar eveneens een klein nog niet ingegaan pensioen afgekocht.

Ik ben bij het belastingkantoor in Soyaux geweest vorig jaar en daar gevraagd waar ik mijn gewone  pensioen dien aan te geven, dat is naar hun zeggen 1AM.

De vraag gesteld dat ik dat kalenderjaar ook een pensioen ging afkopen en na enige discussie tussen de ambtenaren kreeg ik de reactie dat dat ook onder 1AM thuis hoort.

Lijkt mij ook geen onlogische plaats.

Reactie van Jeannette op 3 April 2019 op 16.49

op het formulier 2047; revenu de source etrangère; onder 1/ 11: pension de retraite versée en capital en vervolgens overnemen op 2042 in vakje 1BT (dit alles wel bij déclarant 2) als jij tenminste altijd déclarant 1 bent....

Reactie van Gerard Ravelli op 10 April 2019 op 14.51

Bedankt voor jullie antwoorden. 

Vanaf vandaag kun je de aangifte Inkomstenbelasting over 2018  in IFrankrijk online doen.

Ik heb het afgekochte pensioen opgenomen op op het formulier 2047; revenu de source etrangère; onder 1/ 11: pension de retraite versée en capital en vervolgens automatisch laten overnemen op 2042 in vakje 1BT .

Reactie van Hans Haamke op 10 April 2019 op 16.03

Ik heb ook nog eens gekeken en het lijkt of je de keuze hebt om het onder 1BT of onder 1AM te plaatsen. Nu is het pensioen dat ik nu heb zeer laag, zodat ik geen belasting hier betaal. Als het onder 1BT staat lijkt het of je in ieder geval 7,5 % moet betalen, dus voor mij is het dan beter om het onder 1AM te laten. Maar heb je een redelijk pensioen kan dus 1BT financieel beter uitkomen voor je.

Maar dit is wat ik er nu van begrijp...

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

WELKOM BIJ ONS FORUM

✔️ PLAATS BERICHT

✔️ PLAATS ADVERTENTIE

✔️ BEKOSTIGING

  * = inloggen nodig

GESELECTEERD

Foto's

  • Foto's toevoegen
  • Alles weergeven

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ...