Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Donderdag 27 januari vanaf 18h00

Souvent, on me demande dans quelle région française je choisirais de vivre, s'il m'arrivait un jour de quitter le plat pays. Ce ne serait que logique: moi qui passe le plus clair de mon temps à aider les Néerlandais francophiles à réaliser leur rêve en France, pourquoi ne leur emboiterais-je pas... le pas? Je réponds alors sans hésiter: la Bretagne. C'est elle qui m'a ravi le cœur, et me ravit chaque fois que mes pas m'y mènent. Le granit de ses maisons et de sa côte, les hortensias d'un bleu à nul autre pareil, les chemins creux qui serpentent entre campagne et forêt, cela parle à mon âme. "Et le climat?" me dit-on alors. À mon goût, avec du caractère... et de l'humour, comme je vous le montrerai dans mon prochain billet. Mais aujourd'hui, je vous invite à contempler, dans deux petits films pris au moyen de drônes, une tempête bretonne déferlant sur les quais de Saint-Malo: ici cet hiver (tempête de cet hiver) et ici il y a quelques années (tempête noir et blanc)
Coupez le son de votre ordi, et dansez avec les vagues...
(merci, Jeroen)
NL/ Mensen vragen me vaak welk deel van Frankrijk ik zou kiezen om in te wonen als ik ooit het vlakke land zou verlaten. Het zou alleen maar logisch zijn: ik, die het grootste deel van mijn tijd besteedt aan het helpen van de Franstalige Nederlanders om hun droom in Frankrijk waar te maken, waarom zou ik ze dan niet volgen? Vervolgens antwoord ik zonder aarzelen: Bretagne. Dat s de streek die mij hart gestolen heeft, en die me - elke keer als mijn stappen me daar leiden - in verrukking brengt. Het graniet van huizen en kust, de hortensia's met dat blauw dat niet te evenaren is, de holle paden die tussen land en bos slenderen, dat alles spreekt tot mijn ziel. "Hoe zit het met het klimaat?" wordt me dan gevraagd. Een klimaat naar mijn smaak, karaktervol.... en humor, zoals ik het zal laten zien in mijn volgende bericht. Maar vandaag nodig ik u uit om, in twee korte films door drones gemaakt, een Bretonse storm dat op de kades van Saint-Malo bonkt, te zien: hier van kort geleden (storm nu) en hier van een paar jaar geleden (storm toen)
Schakel het geluid van je computer uit en dans met de golven....
(bedankt, Jeroen)

Weergaven: 521

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20180117, Bretagne, Cursussen en Opleidingen, Kunst en Cultuur

Reactie van El Burro Català op 17 Januari 2018 op 15.57

Bretagne is stoer.

Reactie van HansR op 18 Januari 2018 op 8.20

Wonen in Bretagne? Ja, stoer. Maar hoe lang gaat St-Malo nog stoer in de branding staan? Ik zou wat hogerop gaan wonen.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GRAND MERCI !!

SPONSOR | ENTREPRISE

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden