WebT@lk KennisC@fé
 
AANKONDIGING

Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!


Ik heb CanaalDigitaal. Prima oplossing, mits, het weer niet tegen zit. Bij mist of regen heb ik geen beeld. Dat gebeurt natuurlijk altijd als je echt eens iets wilt zien. Nu staat mijn schotelantenne opgesteld onder het dak waarop ook twintig zonnepanelen zijn gemonteerd. Best mogelijk dat die een storende invloed uitoefenen op het beeld. In ieder geval heb ik bij elke regenbui geen beeld.
Zoekend naar een oplossing kwam ik de TV app van CanaalDigitaal tegen. Maar kijken op een telefoon houd ik in ieder geval niet lang vol. Ik heb een "smart" TV van Samsung, maar die is weer te oud om de app te kunnen draaien.

Toen keek ik naar een bestofte en vergeten laptop die ergens in een kast lag. Het toetsenbord mist een toets en de batterij houdt het maar een half uur vol. Het is wel een machine met een I5 processor. Ik heb het apparaat opnieuw geïnstalleerd, de app LIVE TV er op gezet en hem met een HDI kabel verbonden met mijn TV.

We kunnen vanaf nu ook bij regen en mist TV kijken.

Weergaven: 1575

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20200114, Telecommunicatie

Reactie van Dia op 14 Januari 2020 op 19.54

Werkt chromecast ook in Frankrijk? Dat gebruiken wij in Nederland

Reactie van Gerarddj op 14 Januari 2020 op 20.28

Een iets grotere maat schotel helpt veelal. Via (voldoende snel, zeg maar 20mb p.s.) internet,  met de app, gaat ook. Maar toch is het beeld via schotel vloeiender.

Reactie van Hans van den Bos op 14 Januari 2020 op 20.52

Het is kijken of niet kijken. Is het goed weer dan kijk ik via de schotel. Is het slecht weer dan komt mijn oude laptop aan bod. Ik hoef dus niets meer te kopen en ook niet meer die verdomde ladder op om de schotel weer bij te stellen. Wat heb ik een hekel aan dat karwei. Het is natuurlijk overdreven, maar ik heb het idee dat ik jaren, en altijd bij slecht weer, op een ladder heb gestaan om die schotel bij te stellen.

Reactie van Jako op 14 Januari 2020 op 21.46

Het satellietsignaal hoort alleen bij zware regenval en onweer uit te vallen. Mist heeft geen invloed op het signaal. Er lijkt me eerder sprake van een defect waarbij vocht in de kabel en/of de LNB terecht komt dan een verkeerd afgestelde schotel.

Reactie van Lien op 14 Januari 2020 op 23.49
Ja Dia een Chromecast werkt ook in Frankrijk
Reactie van Frans op 15 Januari 2020 op 6.44

Accoord met Jako:  vocht IS hier de oorzaak. Ook even nakijken of er kabelverbindingen-verlengingen aanwezig zijn waar water kan insijpelen, de kabelverbinding naar de LNB losmaken, een dag drogen aan de lucht en opnieuw monteren, daarna sealen ( dichtmaken ) met waterafstotend silicone, ook al ligt die verbinding aan de onderkant van die LNB.

Reactie van Arkenbout Bastiaan. op 15 Januari 2020 op 7.40

Maar Hans toch, monteer de schotel op 2 meter, hoezo dan ladder op jouw leeftijd.

Moet je doen mijn schotel zit al 7 jaar op 2 meter en bijstellen bijna nooit maar wel heel eenvoudig en laag monteren, betekent mogelijk ook geen invloed van de zonnepanelen.

Ladder te KOOP misschien ??

Groet Fijne dag BAS.

Reactie van Oscar de Pater op 15 Januari 2020 op 9.07

@Hans: alles is in de commentaren wel aan de orde geweest, samenvattend heb je in jouw regio blijkbaar een schotel met te weinig ‘regenreserve’, dus een grotere schotel (80, 90/100) is de oplossing. Bovendien, zoals Bastiaan al schreef, laag ophangen! Ik zelf kan de schotel bijstellen zonder ladder of trap! Als je dat doet, kom je waarschijnlijk ook kabel te kort; ga niet verlengen, maar vernieuw deze. Veel succes!

Reactie van Hans van den Bos op 15 Januari 2020 op 9.27

Beste allemaal

Bedankt voor alle adviezen. De schotel lager hangen kan niet omdat er dan een boom in de weg staat.
Ik heb nu al 20 jaar ervaring met schotelantennes en heb al heel wat keren het kreng opnieuw uitgelijnd, LNB's vervangen en kabels vernieuwd. Dat is het probleem ook niet. Ik heb zelfs twee schotels; een voor canaaldigtaal en een voor de Franse TV. De laatste hangt er nog maar is buiten gebruik omdat ik deze nu via ADSL kan ontvangen. Een geschikte plaats voor de antenne vinden is minder eenvoudig dan je denkt. Het is zaak de kabel zo kort mogelijk te houden, dus de antenne zo dicht mogelijk bij de TV. De ene schotel hangt op zeven à acht meter hoogte, de andere op vier meter. De laatste heb ik nu in gebruik voor canaaldigitaal.
Een jaar terug heb ik de LNB vervangen in overleg met canaaldigitaal. Ik kreeg hem voor niks, de transportkosten uitgezonderd. Daarna had ik prima ontvangst. Toen werden er vorig jaar 20 zonnepanelen geplaatst. Daarna is de ontvangst een stuk gevoeliger voor slecht weer. Ik heb de aansluitingen en kabels gecontroleerd en die zijn prima in orde. Ik vermoed dus dat het iets te maken heeft met de panelen en ook canaaldigitaal heeft dat vermoeden bevestigd. Ik kan nu de LNB op de andere, hogere, schotel plaatsen. Die is verder verwijderd van de panelen en de daarbij behorende bedrading. De kabels zijn nog aanwezig en aangesloten op een oude LNB met dubbele kop. Maar ik heb weinig zin de ladder op te gaan en op die grote hoogte de zaak weer aan te sluiten en uit te lijnen. Misschien in de zomer bij mooi weer.
Ik heb wel degelijk slechte ontvangst bij dichte mist. En ik ben hier niet de enige.
Ik heb ooit een grotere schotel gehad. De LNB van canaaldigitaal werkt daarop niet. Ik heb daarna gebeld en de techneuten van canaaldigitaal vertelden mij dat je de beste ontvangst krijgt met de schotel en LNB van canaaldiitaal.

Ik ben voorlopig tevreden met de gevonden oplossing. Ik heb, zeker in de winter, niet veel zin om nogmaals de ladder op te gaan.

Reactie van Oscar de Pater op 15 Januari 2020 op 9.35

Hans, bij montage van 1 lnb (ipv een duo-lnb) heb je dat probleem niet....

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

✔️ PLAATS BERICHT

✔️ PLAATS ADVERTENTIE

✔️ BEKOSTIGING

✔️ DONEER

(LATEN WE SAMEN DE KOSTEN DRAGEN)

GESELECTEERD

Foto's

  • Foto's toevoegen
  • Alles weergeven

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ...