NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - Zegt het voort !

Tot vanmiddag 12 uur mocht je nog vrij gaan en staan waar je maar wou. Dus besloot ik naar Alès te rijden, zolang het nog zonder politiecontrole en zonder attestation mogelijk was. Eerst naar de Aldi, waar gisteren nog vele door hamsteraars leeggeplunderde dozen stonden. Die zouden inmiddels vast wel zijn aangevuld, dacht ik in m'n onnozelheid.

Op de parkeerplaats bleek het echter al een gekkenhuis. Kennelijk waren meer mensen met angst voor de bewegingsbeperkingen die president Macron gisteravond in verband met het Coronavirus aankondigde, op hetzelfde idee gekomen. Ik parkeerde m'n auto zo ver weg als ik nog nooit heb gestaan en liep nietsvermoedend naar de ingang. Ik wilde naar binnen gaan, maar een oudere man hield me tegen. "Waar wilt u naartoe?" vroeg hij. "Naar het brood", zei ik. Hij keek even naar de broodafdeling en zei toen: "Plus rien." Toen zag ik pas waarom hij er stond. Buiten stonden klanten met lege winkelwagentjes in een lange rij te wachten tot ze door de man een voor een werden toegelaten.

Daar had ik geen zin in.

Op naar de grote Intermarché. Tot m'n verbazing was het daar op de parkeerplaats bijzonder rustig. Ik had er nog nooit zoveel lege plaatsen gezien! Ik blij. Maar toen ik naar de ingang liep, zag ik al van verre dat zich hier hetzelfde tafereel afspeelde: een winkelbediende stond bij de ingang en liet een voor een de rij wachtenden naar binnen. Onverrichterzake keerde ik naar huis terug. Veertig kilometer voor niks gereden.

In het dorpje Le Pradel (op 2 km bij mij vandaan) is sinds kort weer een nieuwe bakker gevestigd. Ik besloot er maar eens een kijkje te nemen. Maar bij binnenkomst zag ik het al: wel taartjes in de vitrine, maar nergens een baguette te bekennen. Toen ik aan de beurt was, vroeg ik aan de bakkeres of ze geen baguettes meer had. "Nee", zei ze, maar ik kan u wel dépanner, want ik heb nog enkele baguettes ingevroren. Wilt u die? "Graag", zei ik en ik nam er twee. Dan had ik wat voorraad.

Toen ik wilde betalen, zei ze: "Nee, nee, die zijn gratis! Ingevroren brood verkoop ik niet. Die zijn enkel om u even uit de brand te helpen." Leuk einde van mijn vergeefse voorlopig laatste vrije boodschappenuitje. Thuisgekomen waren de broden snel ontdooid. Ik sneed ze ieder in drie stukken. Zo heb ik weer voor zes dagen een broodje, dat ik altijd à midi eet.

Een vliegende vogel vangt altijd wat!


Weergaven: 1193

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20200317, Woningbeheer en Huishouding

Reactie van Jako op 17 Maart 2020 op 18.46
Haha, leuk verhaal. Ik heb van de vrijheid gebruik gemaakt om een bezoek te brengen aan het dichtsbijzijnde eco point waar we in onze regio alle lege flessen, karton, blik, papier etc. moeten inleveren. Aangezien dat kennelijk geen ontheffing oplevert, maar toch urgent wordt na een week. Zoals gebruikelijk niemand te zien, dus in alle rust al mijn recycleerbare afval weer ingeleverd. Volgende week zijn mijn kratjes weer vol en ik kan me niet voorstellen dat ik ook maar 1 agent tegen zal komen bij dat bezoek
Reactie van ineke blom op 17 Maart 2020 op 18.46

Vanochtend moet ik elders zijn en kwam langs een middelgrote Carrefour. Enorme rijen. Vanmiddag boodschappen gedaan bij een grote super, een 'discount' super en mijn bestelling bij een Drive opgehaald. Bijna geen mens te zien in de supers, schappen weer aardig aangevuld. Onderweg geen enkele agent tegen gekomen. Heerlijk rustig boodschappen gedaan, wel in de rij bij de Drive.

Reactie van Janny O. op 17 Maart 2020 op 18.58

Vanmorgen in Vaison la Romaine een uur of 10 een hele lange rij buiten bij de apotheek.

Reactie van Theodorus op 17 Maart 2020 op 20.24

In Chartres van hetzelfde laken een pak... Gelukkig zijn er altijd nog bijzonder behulpzame en vriendelijke mensen!

Reactie van Lodewijk Lievendag op 17 Maart 2020 op 22.37

Wacht een paar dagen... 

Reactie van A.L. Longayroux op 18 Maart 2020 op 7.44

Ze mogen jou nu een ‘geluksvogel’ noemen ;)

Reactie van Theodora Besse op 18 Maart 2020 op 7.46


Inderdaad Lodewijk, dat lijkt me het verstandigste advies. Tot de gekte als gevolg van de nieuwe maatregelen voorbij is. Ik heb altijd voor minimaal twee weken voldoende eten in huis, want ik eet maar weinig. En brood heb ik nu dus voor drie weken... 

Mijn kleindochter en haar vriend in Nederland werken sinds maandag thuis. Hun bazen hebben dat verordonneerd, want in Nederland heersen geen door de politie te controleren verboden, maar gaat alles op basis van vrijwilligheid burgerlijke verantwoordelijkheid. Maar daar hebben ze ook geen actievoerende gele hesjes... Ze willen in Nederland het virus laten uitwoeden, zodat iedereen besmet raakt maar vervolgens dus "immuun" wordt. Klinkt aannemelijk, ook voor de toekomst.

Zowel de maatregelen van Macron als die van Rutte zijn gebaseerd op de adviezen van deskundigen. Maar zoals zo vaak zijn die het weer eens niet eens. Ik snap niet dat ze binnen EU-verband niet samenwerken op dit gebied. En dat ze niet dezelfde deskundigen raadplegen en dezelfde strategie hanteren. De EU trekt notabene 37 miljard euro uit om de Coronacrisis te bestrijden en nog bepaalt ieder land z'n eigen bestrijdingstactiek. Wie het snapt, mag het zeggen.

Reactie van Janny O. op 18 Maart 2020 op 7.50

Zo eenvoudig is het niet altijd. Ik was donderdag bij de pharmacie. Medicijnen voor mevrouw voor me waren niet voorradig. "Kom dinsdag maar terug". Als je die medicijnen nodig hebt dan is er weinig keuze.

Reactie van agneske op 18 Maart 2020 op 8.41

Theodora, nu zie ik het nut in van mijn broodmachine(van de Aldi) en altijd meel en bronwater aanwezig bij aankomst....Alleen bij geen elektra, dan op rantsoen: och dan raak ik die 3 kg teveel misschien kwijt...

gr. Agnes

Reactie van Idzo Jansen op 18 Maart 2020 op 9.33

Lieve vrienden,
Onwezenlijke, angstaanjagende, bijna claustrofobiese gedachten kwamen bij me op toen ik gisterochtend naar Fumel reed om nog even wat “nalatige” boodschappen te doen .Dit omdat we afgelopen week vonden dat we al die ophef over die “Italiaanse” ziekte maar met een korreltje zout moesten nemen. Nee ikzelf ben toch wel van mening veranderd ,nadat ik maandagavond alle berichten op de Nederlandse, maar ook Duitse en Franse tv-zenders had aangehoord.
Blijkbaar was ik niet de enige spijtoptant, want hoewel de rit naar Fumel zeldzaam rustig verliep , moest ik bij de tweede rotonde aldaar vaststellen , dat er blijkbaar veel meer mensen een onrustige nacht hebben gehad, want op de parkeerplaats van Leclérc stond het zó vol van auto’s , dat ik me probeerde voor te stellen hoe lang de file voor de kassa’s moest zijn? Één meter tussenruimte betekende dat er kooplustigen buiten zouden moeten staan wachten! Ook het Lidl-plein was bezaaid met een nooit vertoond aantal voitures!!
Hoewel ik de laatste oorlog heb meegemaakt als zuigeling, besefte ik voor het eerst dat ik mijn eigenwijze beslissing, om toch enkele vrienden en -dinnen te gaan bezoeken, maar moest gaan afzeggen. Dus werd vrouwlief na terugkomst hardnekkig door mij beargumenteerd, waardoor er een gezamenlijk standpunt kon worden ingenomen………afzeggen en wachten tot later!
Wel realiseerde ik me dat, dit bericht lezende, onze beslissing heel verkeerd over zou kunnen komen. Immers deze lieve mensen zouden kunnen gaan denken, dat……………………….? Ik heb deze mail na ampele overwegingen toch maar gepost. Met alle risico’s van dien.
Wij hopen echter dat onze zeer gastvrije vrienden en vriendinnen genoegen nemen met onze excuses en ook beseffen dat vrouw en ik tot de coronarisicogroep behoren! Ik vind het ook niet fijn om door mijn mondkapje heen te moeten verhalen over onze recente Kroatië-reis. Enne ik zou ook de omhelzingen missen! Want daar loop ik immers geen risico meer mee!

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.

Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

GESELECTEERD

--

© 2020   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0