Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

Hallo,

ik zoek informatie over het gebruik van Starlink. Zijn er hier leden die een Starlink verbinding hebben en wat gebruikservaringen willen delen? Als je bv Whatsapp gebruikt, zit er dan een vertraging in de communicatie, zowel spraak als beeld? Zijn er situaties zoals bv slecht weer/onweer waarbij de verbinding stoort/wegvalt? Is het systeem EMP-gevoelig, d.w.z. kwetsbaar voor bliksem ontladingen in de buurt? 

Alvast dank voor het delen van uw ervaringen.

Weergaven: 1323

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20231115, Telecommunicatie

Reactie van Theodoor op 15 November 2023 op 16.46

Zeer tevreden mee. Weinig down-time, alleen met een onweersbui kan het (dus niet altijd met onweer) voorkomen dat je een paar minuten je internet kwijt bent.

Gemiddelde download is bij mij 100 Mbs en upload is 20 Mbps. Gebruik zelfs de telefoon via VOIP met Starlink en ook zonder problemen.

Reactie van En Laurenc op 15 November 2023 op 16.55

Sluit mij bij vorige reactie aan, Starlink is de hemel voor mij na 23 jaar ellende met Alsatis. In de hevigste onweersbuien wil hij wel eens een paar minuten off-line gaan, dan komt er teveel water ineens op de schotel. Loopt er ook binnen no-time weer af en verbinding is er weer. Is misschien 2 à 3x voorgekomen.   

Reactie van Alexander op 15 November 2023 op 17.10

Voor twee jaar lang heb ik starlink gebruikt, voornamelijk in NL tijdens de bouw van onze woning(waar we naast woonde in een tijdelijke woning). Maar ook meegenomen naar Frankrijk(charente). Stabiliteit was uitstekend, geen LAG zoals je vraagt.

Nu glasvezel hier thuis en in frankrijk, maar was er zeer tevreden mee toen ik even geen alternatief anders dan 4G had(met zijn datalimieten).

Reactie van Reinout ~ villacharme.fr op 15 November 2023 op 22.34

Vrienden van ons hier in de Hautes Alpes zelfde ervaring als hierboven. Zeer tevreden en snel. Wij gaan het ook zelf bestellen (nu nog a/xdsl - glasvezel ivm lange privé weg zou veel duurder en complexe zijn). Ik wacht even op volgende week, misschien komt er nog een Black Friday aanbieding (vorig jaar start set voor half geld). 

Reactie van Reinout ~ villacharme.fr op 15 November 2023 op 22.36

Aanvulling bovenstaande; onze vrienden doen eveneens veel zakelijke Teams, zoom, whats app etc video-call’s, dat werkt dus ook prima. 

Reactie van Johan O. op 16 November 2023 op 10.09

Beste reageerders, ik ben diep onder de indruk van alle zwaar positieve reacties, waarvoor heel veel dank! Daar wij hier een prima glasvezel aansluiting hebben met een overboek van 5 is mijn vraag voor een relatie die in een situatie zoals @Reinout zit met een toegangsweg van ca 500m. Inmiddels wat aan het rondkijken en de lokale elektronica-boeren zoals Darty weten van toeten noch blazen. Op het internet vind ik allerlei aanbieders, maar loop stuk op het gebrek aan informatie over bv accessoires. Inmiddels op de site van Starlink zelf wel de diverse beschikbare montagesystemen gevonden, evenals -voor deze relatie belangrijk- een ethernet adapter. We wachten in ieder geval wel de Black Friday aanbiedingen af, maar mijn onderbuikgevoel zegt toch dat ik beter gewoon de volle mep betaal en rechtstreeks bij Starlink moet aanschaffen. Is mij nog niet duidelijk of de wifi alleen 5GHz is of ook 2,4GHz. Iemand die dat weet?

Reactie van Alexander op 16 November 2023 op 10.33

Ik weet niet of starlink veel in de aanbieding zal komen. Ik heb toen mijn set direct bij starlink zelf besteld. Op Ebay kom ik nog deze tegen:

Starlink Standard Internet Kit Satellite Routeur ✅ Direct Détaillan...

Een gebruikte set is opnieuw te activeren, dus je kan een gebruikte set zoeken. Ik zie ze niet vaak langskomen alleen...

Succes met de keuzes

Reactie van Johan O. op 16 November 2023 op 10.45

@Alexander, dank voor de tip(s). De Ebay aanbieding is  maar € 6,30 goedkoper, maar wel € 20,00 verzendkosten. 2e-hands heb ik ernstige bedenkingen tegen, evenals "refurbished". Vaak koop je andermans (verstopte of latente) ellende als het elektronica betreft! 

Reactie van Alexander op 16 November 2023 op 10.58

Daar heb je een punt, echter zijn er natuurlijk situaties zoals bij mij dat de glasvezel uiteindelijk aangelegd is, en daarmee de "dure" set niet meer nodig. Verkoop is dan aantrekkelijk.

Voor een dergelijk prijsverschil zou ik inderdaad ook voor nieuw gaan. Ik heb overigens toentertijd nog €600 voor de set betaald....

Reactie van Theodoor op 16 November 2023 op 11.23

Dat laatste geldt dus ook voor mij. Gebruik Starlink naar volle tevredenheid (zie 1e reactie) maar volgend voorjaar krijgen wij glasvezel en dan stap ik daarop over. Mijn hele set gaat dan in de verkoop, inclusief ethernet adapter. Mijn set was al iets goedkoper. Ik heb met de adapter en de wall-mount er bij 500 euro betaald.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

WORD OOK SPONSOR!

_______________

Uw donatie is nodig

© 2023   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden