NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk

Hallo allemaal,

Ik ben ondertussen al een tijdje in Parijs, en ik merk dat ik ontzetten veel vragen krijg van mijn vrienden over mijn fiets (meegenomen vanuit Nederland, aankoopprijs 30 euro op een Bredase markt). Natuurlijk zijn we hier niet in fietsenland dus had ik wel een andere prijs verwacht... maar 200 euro voor een zwaar gebruikte tweedehands fiets vind ik nogal hoog... Zijn er hier mensen die ervaringen hebben met het kopen van (simpele) tweedehands fietsen? Adresjes misschien?

Groetjes Maurice

Weergaven: 618

Rubrieken,klik voor meer berichten in dezelfde rubriek

20160730, Vervoer

Reactie van marielle op 30 Juli 2016 op 23.42

Waarschijnlijk ken je leboncoin wel, goed zoek op de site en dan kun je wel iets vinden, lijkt me

https://www.leboncoin.fr/velos/999122306.htm?ca=12_s

Reactie van Ingrid op 31 Juli 2016 op 10.20
Hier In Frankrijk worden dan ook veel Minder fietsen gestoken. Dus het aanbod van maladie aangeboden fietsen is ook lager........
Reactie van Crln Hbns op 31 Juli 2016 op 11.02

In het voorjaar van 2008 heb ik mijn fiets gekocht aan de Boulevard Sébastopol, rechterzijde, wanneer je fietst/rijdt/loopt vanuit de Seine, dus het zuiden. Toen verkochten ze hier 'Hollandse fietsen'. Mijn fiets heb ik nog steeds, het is een Giant, een hele goede tweedehandse en het slot kreeg ik er gratis bij. Ik profiteerde er iedere dag van.

Momenteel staat de fiets verlaten in een fietsenrek op het CIUP, in het zuiden van het 14e arr, omdat ik niet langer op de campus kon wonen na studie. Als u een tip heeft betreffende een Parijs' optrekje waar ik tijdelijk zou kunnen verblijven... :)

Groeten,

Caroline (crln_oee@hotmail.com)

Reactie van Louise MONARD - ANDRIES op 31 Juli 2016 op 11.42

Zoek eens naar een atelier participatif. Daar verkopen ze nog wel eens opgeknapte fietsen voor een schijntje. Het zijn vaak oude fietsen, helemaal opgeknapt :

https://www.heureux-cyclage.org/La-liste-des-Ateliers-Velo.html

Daarnaast is er de Trocathlon op internet of in oktober in de winkel...

Groeten, Louise

Reactie van Maurice Zomer op 31 Juli 2016 op 13.45

Heel erg bedankt voor de nuttige informatie, ik ga er vanmiddag meteen achteraan :)

Reactie van Lex van Buuren op 1 Augustus 2016 op 8.54

Maurice, kijk anders eens bij Annemarie van Gepetto & Vélos.

Quartier Latin.

Succes, Lex

 

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.


Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

Google advertenties

© 2019   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0