www.nederlanders.fr

Voor en door alle Nederlandstaligen in Frankrijk - Zegt het voort!

Meld je aan om de menu-onderdelen "Voeg toe...", "Leden" en " Thema's" te kunnen zien.

heb een aangetekende brief ontvangen van de Mairie dat ik binnen het jaar een andere fosse moet plaatsen,anders krijg ik een boete!

Daar dat mij financieel onmogelijk is vraag ik of iemand mij advies kan geven wat ik het beste kan doen.Ik heb een goed functionerende fosse maar is niet volgens de regels.Regels waren er niet in de tijd dat mijn huidige fosse werd gemaakt.

Omdat ik binnen een straal van 3 km vanaf het dorp zit waar riolering is vraag ik me af of ik om een riolering moet vragen.Wie wil mij alstublieft op weg helpen.

Weergaven: 2317

Tags: 20130816, Exterieur, Woningen Algemeen

Reactie van Wonen en leven in Frankrijk op 16 Augustus 2013 op 17.18

Riolering in kleine dorpen blijft beperkt meestal tot de bourg, het bebouwde centrumpje. Alle fosses zijn zo langzamerhand gekeurd door instellingen als Spanc en de installaties die niet aan de normen voldoen moeten worden aangepast of worden vervangen door nieuwe. Of de verouderde fosse nog goed werkt, doet niet ter zake. Het gaat vooral ook om zaken als afvloeiing e.d.

Het is allemaal te lezen in het hoofdstuk Fosse septique.

Wim Bavelaar

Reactie van Sandra op 16 Augustus 2013 op 20.24

Als het goed is heb je dus een 'keuring' van de fosse gehad en als die 'pas conforme mais sans nuissances' is zou je nog minimaal 4 jaar mogen wachten om hem aan te passen in de andere gevallen moet dat snel gebeuren. Je kunt echter een tegemoetkoming in de kosten aanvragen via de waterleidingleverancier in de regio en/of via de Conseil general en het gaat dan tot een 40 % vergoeding in de meeste gevallen als het bedrag maximaal 8000 euro is voor de vervanging. Als er echter geen enorme klus is vereist om een nieuwe fosse aan te leggen dan kan het voor een aanmerkelijk lager bedrag als je het zelf doet en niet door een erkend bedrijf en moet er alleen gekeurd worden door de Spanc voordat de boel weer dicht gaat.

Reactie van Gerrit van Rossem op 16 Augustus 2013 op 21.33

Is je fosse al een keere gekeurd? Zo niet, direct laten doen. Dan weet je of hij "pour cet epoque"goedgfekeurd kan worden. Je schuift het probleem dan door naar een nieuwe bewoner, ooit. Heeft natuurlijk wel invloed op de opbrengst als je zou gaan verkopen.

Reactie van Marianne op 16 Augustus 2013 op 21.40

hartelijk dank voor de snelle reactie.Helaas kan ik er niet zoveel mee.Natuurlijk heb ik alles gelezen over fosse septique maar het gaat om de financiele kant van de zaak.Ik woon niet officieel in 'Frankrijk dus een tegemoetkoming in de kosten zit er niet in voor mij vrees ik.En ik vraag me af of ik uitstel kan krijgen want pas comforme mais sans nuissances dat heb ik niet gezien in de brief.Als ik uitstel kan krijgen ben ik blij want dan kan ik nog eens rustig alles overzien en eventueel tot mijn grote spijt mijn huis verkopen.Daar is toch ook tijd voor nodig.Hoe kan ik uitstel vragen aan wie.Weet iemand dat?Geld lenen is niet mogelijk met mijn inkomen.Ik kan het nooit terugbetalen.Hoop nu maar dat ik uitgebreid genoeg ben geweest met mijn verhaal en dat iemand iets weet als oplossing.Hartelijk dank bij voorbaat.Marianne

Reactie van Marianne op 16 Augustus 2013 op 21.53

Excuses dat ik toch niet volledig was.Ja mijn fosse is vorig najaar gekeurd.Vandaar die aangetekende brief met de mededeling dat ik binnen een jaar een nieuwe fosse moet installeren.

Reactie van Sandra op 16 Augustus 2013 op 21.55

Marianne de tegemoetkoming in de kosten is juist voor mensen met weinig inkomen ik weet alleen niet of het ook voor tweede woningen geldt maar je zou altijd een briefje naar de burgemeester kunnen sturen om hem om uitleg te vragen en je fianciële situatie uit te leggen.

Ik heb ergens opgeschreven wat de bedragen zijn maar heb ze nu even niet bij de hand maar meen dat het is bij minder dan 19ooo euro per jaar of zo. Je moet dan de werkzaamheden wel laten verrichten door een erkend bedrijf. Informatie kun je verkrijgen via Conseil General of de waterleverancier in de regio .

Reactie van Marianne op 16 Augustus 2013 op 22.05

Dank je wel voor je reactie.Ik zal eens gaan informeren.Een hele tijd geleden las ik op nederlanders.fr van een mevrouw die iemand kende bij de milieudienst en die had gezegd dat als je niet meer dan 4 km van het dorp af woont dat je dan kan vragen om een riolering en dat ze dat moeten honoreren.Weet iemand daar iets van?Ik kan het verhaal op nederlanders .fr niet terugvinden.Overigens is mijn inkomen alleen AOW dat is dus veronder de 19.000 eurtjes ha ha!!

Reactie van André op 16 Augustus 2013 op 22.09

ga met de Maire praten en leg hem al je vragen  mogelijkheden en onmogelijkheden voor, soms zijn de wonderen de wereld niet uit. succes

Reactie van Louise (68) op 17 Augustus 2013 op 8.37

Subsidies en 0% renteleningen zijn mogelijk, maar het is een enorme papierwinkel. Laat je dus bijstaan door iemand die zich goed kan redden in de administratieve wereld en de franse taal:http://www.mon-assainissement.fr/assainissement_subvention_aide_gou...

Reactie van VSR Losse op 17 Augustus 2013 op 8.47

Hij is in het najaar gekeurd. Je hebt dan in principe een keuringsrapport gekregen en daar moeten de problemen in staan die je moet oplossen. Heb je dat rapport niet gekregen, alsnog opvragen.

Hieronder is plaats voor een reactie. Blijf bij het onderwerp. Wees constructief en vriendelijk. Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Je moet lid zijn van www.nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van www.nederlanders.fr

Uw adresboekje in Frankrijk

-

Word sponsor en...

© 2017   Gemaakt door: Anton Noë.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden