WebT@lk KennisC@fé

 
AANKONDIGING

Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!


Vorige maand had ik een vraag over mijn afgekeurde fosse septique. Ik ben nog niet klaar daarmee helaas maar ik had nog een vraagje. Misschien weet iemand het antwoord. Ik heb geen keuringsrapport en die schijnt niet te bestaan. Kan het zijn dat er met diverse maten wordt gemeten in de verschillende delen van Frankrijk en dat de Nievre erg streng is met de controle op de fosses? Het enige dat ik heb is een aangetekende brief van de burgemeester dat ik binnen het jaar een goede fosse moet hebben volgens de regels. Wil iemand mij aub raad geven? dank bij voorbaat.Marianne

Weergaven: 2131

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20130911, Exterieur

Reactie van Ada op 11 September 2013 op 11.37

Hallo Marianne, als er iemand geweest is om je fosse te keuren dan moet er een rapport zijn dacht ik zo. Het moet dan toch èrgens zijn!? Ze waren bij ons ook enkele jaren geleden geweest om te keuren, wat overigens erg vaag was gegaan, en wij hadden daar ook nooit een van rapport ontvangen. Wij èn zij hebben overal navraag gedaan vorig jaar en er is niets over te vinden. De zooi moest herkeurd worden en daarna hebben wij wel een rapport gekregen. De keuring was ivm verkoop huis.

groet Ada

Reactie van Max Boret op 11 September 2013 op 12.22

Ik heb al in 2005 een brief gehad van de burgemeester, nl. dat al het water uit mijn lit filtrant naar de fosset langs de weg gepompd moet worden. Nou probeer maar eens iemand te vinden die dat wil doen.

Nu ben ik er maar zelf mee begonnen. Heb veel brieven gehad, en ook is er al twee keer iemand langs geweest.

Over twee jaar komen ze weer kijken, en ik heb nog geen boete gezien.

Reactie van Bataves_Lot-of-Houses, Wilm op 11 September 2013 op 14.19

Hallo Marianne,

Als er gekeurd is, móet er een "rapport de visite"" zijn gemaakt, dit is aangegeven in het arrest van 27 april 2012. In hetzelfde arrest is de gemeente hiervoor verantwoordelijk gemaakt, al kan het feitelike werk wel zijn uitbesteed. 

Voor deze visite zul je heben betaald, iets van tussen de 60 en 200 euro. Kun je je betalingen nazien, en op die manier zien aan wie er is betaald, wellicht kun je daar dan toch verder informeren en een kopie opvragen lijkt me? Wellicht anders het betreffende stukje van de wettekst maar even meenemen en de gemeente vriendelijk maar beleefd vragen om het rapport de visite per omgaande te verstrekken.  
In het betreffende arrest staan ook vormvereisten voor onderzoek en rapport, dus ze kunnen niet even gauw iets uit de duim zuigen. 

Doet de gemeente lastig, dan is het wellicht tijd eens te kijken of het inschakelen van je rechtsbijstandsverzekering of Que Choisir een optie is. 

Wilm

Reactie van edith janzen op 11 September 2013 op 15.20

'afgekeurde' fosse, zie boven. Kan ook zijn dat de burgemeester i.h.a. stelt dat je installatie niet (goed)gekeurd is. In dat laatste geval de instantie uitnodigen die dan een rapportje op komt maken en schriftelijke aanwijzingen geeft hoe je e.e.a. op norm kunt (laten) brengen. Welke instantie? per streek/departement een eigen clubje, de burgemeester of de DDT moet de contactgevens daarover kunnen verstrekken. Klopt dat er binnen Frankrijk grote verschillen zijn, en inderdaad enkele departementen in het midden van Fr. zijn heel 'precies'. 

Reactie van Susan op 11 September 2013 op 17.23

Veolia is hier geweest netjes een afspraak gemaakt in 1012 deden ze sud-quest France 

aardige vrouw alles goedgekeurd en rapporten van beide huizen  afgegeven ik heb  niets betaald.

Reactie van Marianne op 11 September 2013 op 20.56

Reactie op de eerste 3 antwoorden,die ik kreeg en omdat ik mijn reactie daarop verkeerd heb geplaatst en niet meer terug kan vinden en verplaatsen(digibeet)hier dan nogmaals.Mijn vraag was of iedereen een rapport de controle krijgt na de controle van de F S .Nee ik heb niks ontvangen en ook  niks betaald.Het feit dat ik zo graag zo n rapport wil krijgen is dat vorige maand toen ik dezelfde vraag had over mijn afgekeurde fosse men mij schreef dat in dat rapport een uitstel van 4 jr moet staan en dat zou ik heel graag willen om meer tijd te hebben voor een oplossing .Nu moet ik voor eind april 2014 een andere fosse  hebben anders krijg ik een boete en daar schiet ik al helemaal niet mee op.Evengoed hartelijk dank voor de moeite die U hebt genomen om mij te antwoorden Marianne

Reactie van Emmy van Oostveen op 11 September 2013 op 21.00

Het onderzoek wordt gedaan door de SPANC = Service public d'Assainissement Non Collectif.

Kosten ongeveer 150 euro en je krijgt daarna een rapport toegestuurd  met alle gegevens en informatie wat te doen als je fosse septic niet goed is gekeurd.

 

Reactie van Marijke op 12 September 2013 op 8.46

Bij ons is toen ook onderzoek gedaan door de Spanc. En het rapport hebben wij later bij onze marie op moeten vragen. Ik woon in de Saone-et-Loire.

Marijke.

Reactie van Marijke op 12 September 2013 op 8.51

PS. wij hebben toen een nieuwe fosse septic laten aan leggen door een Frans bedrijf, en het eerste waar hij naar vroeg was het rapport want zonder dat kon hij niks beginnen. Wij hebben hem toen gevraagt het rapport op te vragen en dat heeft hij gedaan. (maar het kan ook bij de spanc zelf hebben gelegen, sorry dat weet ik niet meer precies) Heeft u een Franse kennis of iemand die heel goed Frans spreekt laat hem bij de Spanc informeren of bij de marie.

Reactie van kaas op 12 September 2013 op 12.38

Vervolg vraag.
Wat als je sinds 30 jaar eigenaar bent en de fosse wordt afgekeurd en je wil je huis niet verkopen.

Wat zijn de consequenties ?
Volgens mij geen. Je moet een nieuwe fosse aanleggen alleen als je gaat verkopen (kosten voor verkoper of koper).


Is dat zo ?

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

✔️ PLAATS BERICHT

✔️ PLAATS ADVERTENTIE

✔️ BEKOSTIGING

✔️ DONEER

(LATEN WE SAMEN DE KOSTEN DRAGEN)

GESELECTEERD

Foto's

  • Foto's toevoegen
  • Alles weergeven

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ...