Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Landgenoten,

Ik vraag mij al de hele tijd af of ik iets mis.

Als ik op het net kijk en de enorme gekte van de overheid zie dan vraag ik mij af of dit in Frankrijk ook zo aan de gang is.

Nou volg ik het nieuws niet echt, dus de kans is groot dat ik dingen mis, ik weet dat er hier mensen zijn die alles volgen en mij ongetwijfeld kunnen vertellen of de gekte in Frankrijk ook zo is of dat Nederland alleen de weg kwijt is.

Ik merk er in ieder geval weinig van, maar dat zou kunnen komen omdat ik op het platteland woon.

Ik wil jullie vast danken voor de reactie´s en please probeer het een beetje bij het topic te houden.

Weergaven: 2384

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20200612, Overheid

Reactie van Grid op 12 Juni 2020 op 17.15

@Bloem, prima, no problem.

Er staat vlgs mij... "Blijf bij het onderwerp" en daar ging jij al gelijk van het pad af.

Reactie van Grid op 12 Juni 2020 op 17.16

@Manon, ik doel idd op de coronamaatregelen en de wetswijziging.

Reactie van Manon op 12 Juni 2020 op 17.38

Ik heb mijn reactie per abuis verwijderd....nieuwkomer.

Ok,corona maatregelen en de wetswijziging. De 1,5 meter wet van Hugo de Jonge ? Tja, dat is de Nederlandse keuze. Maar demonstreren in Corona tijd mag wel, want dat staat in de Grondwet, ook al is de 1,5 afstand niet mogelijk. Ik weet dat je geen fan bent van "rutje", zoals je hem noemt maar wat je nu wenst te bereiken met dit topic is mij niet geheel duidelijk.

Links tegen rechts ? 

Reactie van Grid op 12 Juni 2020 op 18.23

@Manon, ik probeer te ontdekken of dezelfde gekte ook aan de gang is in Frankrijk.

Dus ja, alle veranderen zoals in Nederland zijn die ook te merken in Frankrijk.

Bv. 1 richtingsverkeer in de winkelstraten, een kaartje voor 30 min winkelen, etc.

Reactie van Corrie van Poelgeest op 12 Juni 2020 op 18.25

Grid + fake news ..

Reactie van Esmee Beerenschot op 12 Juni 2020 op 18.55

Volgens mij is die gekte overal. ;) Van alle kanten. Het is duidelijk dat 95% van de mensen geen enkele tegenslag kunnen hebben wat een goeie indicatie geeft voor als er ooit nog eens een jaren lange oorlog uitbreekt. Hoax berichten, felle discussies met gewoon onbeschoft taalgebruik,  veel ik-ik-ik, beeldenstorm, etc.  Hoe het in maar 3 maanden mensen zó (negatief) kan veranderen. Alsof het laagje beschaving maar ontzettend dun was en nu weggevallen is.  Hoop niet dat dit nou de werkelijke aard van de mens is die naar boven komt.  Ik kijk er met verwondering naar en ben benieuwd naar hoe het afloopt. Het is net een klucht, whahaha. 

Reactie van Manon op 12 Juni 2020 op 18.57

Ik haak af. Wat heeft eenrichtingsverkeer en een kaartje voor 30 minuten te maken met de corona maatregelen en 1,5 m wetgeving ? S'lands wijs s'lands eer heb ik geleerd en als het je niet bevalt dan zijn de grenzen (bijna) open om te vertrekken.

Ja, zelfs in mijn mooie kleine dorp aan zee in Noord-west Frankrijk is er op veel plekken eenrichtingsverkeer. En betaald parkeren is heel normaal op toeristische plekken. 

Reactie van Grid op 12 Juni 2020 op 19.01

@Manon, wat eenrichtingsverkeer in de straten te maken heeft met corona? Wat een kaartje die winkels uitreiken om maar 30min te mogen winkelen in die winkel te maken heeft met corona?

Idd haak maar af, schijnbaar ben jij niet op de hoogte van de situatie in NL.

Reactie van Grid op 12 Juni 2020 op 19.02

@Esmee, idd... ik zie het hier op dit forum ook.

Eigenlijk zou er maar eens grote ellende moeten komen, piepen ze wel anders.

Maar goed, een aantal reacties en geen die mij zegt of dat soort dingen als in NL ook in Frankrijk zijn...

Reactie van Manon op 12 Juni 2020 op 19.15

Grid, Nederland heeft een andere manier om met het virus om te gaan, SO WHAT. Ik ben prima op de hoogte van de situatie in NL maar begrijp je probleem niet. Persoonlijk voorbeeld: mijn broer heeft een strandpaviljoen op de Brouwersdam en werkt zich, samen met zijn medewerkers, een slag in de rondte om de richtlijnen te volgen. Omdat het moet ! Ik heb het idee dat jij iemand bent die van mening is dat het gezag niet mag zegevieren en dat we deze corona regels, bedacht door overheden, niet zomaar moeten accepteren.

Prima, dat is jouw mening. Maar waarom vraag je om de mening van anderen, om deze vervolgens te negeren met een arrogante houding. Lijkt erg op uitlokken en daar ben ik geen fan van.

Fijne avond.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden