Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

     

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   ||  LIFTCENTRALE ||

Geëmigreerd en 15 jaar verder, waar sta ik nu? Tijd voor zelf-reflexie… (2)

Beste leden,

Hierbij het vervolg op het vorige blogverhaaltje...
Toen ik begon met bloggen vond ik het alleen maar leuk om te schrijven over belevenissen die ik zelf tragikomisch vond. Dit verhaal is een inkijkje in mijn emotionele roerselen ten aanzien van onze emigratie... Laat ik zeggen de andere kant van het verhaal ;-). Het moet er blijkbaar uit!  Voor wie er belangstelling voor heeft: veel leesplezier! 
Groeten, Liesbeth

https://elisabetharts.blogspot.com/

Weergaven: 1562

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20210324, Korte Verhalen, Migratie

Reactie van Ton Hilderink op 25 Maart 2021 op 10.08

Heftig verhaal, Liesbeth. Ben zeer benieuwd naar de reddende engel. Dat duidt op een happy end... Blijf vooral schrijven. Groet uit de Creuse.

Reactie van marielle op 25 Maart 2021 op 10.29

Ik heb je verhaal gisteravond gelezen en wat een teleurstellingen allemaal en dat jullie toch hoop houden. Ik ben ook zeer benieuwd, Liesbeth, naar het vervolg en denk maar: na 7 magere jaren komen er 7 vette. Dat engeltje is vast een goede. :-)

Reactie van Elisabeth Arts op 25 Maart 2021 op 10.59

Dank je wel Ton, Paul en Marielle!!!!!
Ja het was een heftige tijd maar.... Ik twijfelde om het op te schrijven, of ik me niet te kwetsbaar op zou stellen!  Het naar buiten brengen is best een taboe! Maar... ik schrijf nu eenmaal graag en Ik denk dat veel mensen zich herkennen in een periode van stagnatie. Ik kom er nu mee naar buiten omdat ik eruit ben... ik zie waar ik het voor nodig heb gehad!! Ik wil weer leven vol lef en bravoure, dus daar hoort voor mij "je kwetsbaar op durven stellen" ook bij. En dit verhaal moest er gewoon uit ;-)
En inderdaad, dat (Franse Engeltje opende de poort naar verandering :-) 
#Paul... de kaarten gaven heel veel goede raad! Ik kon er alleen niets mee omdat ik 'vast' zat. 
# Marielle.. inderdaad ik voel me nu zo ontzettend rijk!!
Nogmaals dank voor jullie reakties

Reactie van Robert Maarten op 25 Maart 2021 op 12.02

Beste Liesbeth, die kwetsbare opstelling maakt het juist zo’n eerlijk en aangrijpend verhaal. Donkere periodes zijn -hoe naar ook- vaak artistiek vruchtbare bodems.  JK Rowling heeft ook een moeizame start gehad moet je maar denken. Het is de modder waaruit de lotus ontspringt.

Waarom noem je het een blogverhaaltje (verkleining)? Wat mij betreft is het een goed blogverhaal en ik kijk uit naar het volgende deel.

Reactie van Elisabeth Arts op 26 Maart 2021 op 11.24

Dank je Robert Maarten voor je opbeurende woorden, en daar zeg je wat... waarom verkleinen? Echt klein zijn ze niet... sterker nog vaak heb ik wel 3 delen nodig om het hele verhaal te vertellen hahaha. Ik ga het aanpassen. Bedankt voor de tip!


Overleden
Reactie van Susan op 26 Maart 2021 op 18.58

Heftig heftig , ook ik heb magere jaren gehad hier maar opeens kreeg ik een plan ........ Ik ben benieuwd

 naar jouw reddende engel. Moedig voorwaarts!

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

Uw donatie is nodig

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2023   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden