Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Tijdens deze Apéro zullen Jenny en Kees Vonk ons vertellen over deze fantastische fietstocht.

Het virtuele café gaat open op donderdag 9 december om 18h00. We hopen op een volle bak en nieuwe gezichten. 

KLIK HIER! JE KUNT MAKKELIJK DEELNEMEN, SIMPLE COMME BONJOUR !!
Plotseling, op Tweede Paasdag, deed de vaste telefoon het niet meer en had ik geen internet. Gelukkig heb ik een app van SFR-RED op mijn mobiel. Ik klikte op Aide en dan kon je worden teruggebeld door een medewerker. Omdat ik geen held ben in telefoneren in het Frans en het bovendien Tweede Paasdag was deed mijn dochter dat de volgende dag. Het bleek een fout in de lijn, vandaar dat ze aanboden om een klein leen-wifikastje te komen ophalen in de SFR-winkel in Alès met een tegoed van maar liefst 100 Gb! Omdat m'n dochter in Alès woont, ging ze het ophalen. Ze moest wel een contract tekenen, dat het te leen was en dat als ze het niet zou terugbrengen, er €60 van mijn rekening zou worden afgeschreven. Nadat ik de stekker van het leen-wifikastje in het stopcontact had gestoken, had ik meteen weer wifi. Geweldig! Slechts twee dagen zonder wifi gezeten. Helaas nog steeds geen vaste telefoon.


Mijn dochter liet zich terugbellen en regelde met de SFR technicien dat afgelopen dinsdagmiddag tussen 1 en 5 uur een technicus van France Telecom aan huis zou komen. Het was wel handig als er iemand bij was, zei de man, die er verstand van heeft en prima Frans spreekt, dus kwam zij ook. De hele middag zitten wachten, maar er kwam niemand. Dochter belde opnieuw en ze kreeg een nieuwe afspraak voor de volgende morgen tussen 10 en 12. Dan zou er beslist iemand komen!

Toen dochterlief na die lange dinsdagmiddag vergeefs wachten weer naar Alès was vertrokken, kreeg ik op mijn mobieltje een sms dat het nu in orde moest zijn. Kennelijk waren ze niet aan huis gekomen, maar hadden ze ergens buiten een probleem ontdekt. Als het goed was, moest ik 1 terug sms-en en als ik geen wifi had een 2. Ik had nog steeds geen wifi, dus stuurde ik een sms met 2. Toen kreeg ik weer een uitgebreide sms terug, dat ze zouden terugkomen. We hadden al een afspraak voor de volgende dag (afgelopen woensdagmorgen tussen 10 en 12). Weer met dochter een paar uur voor niks zitten wachten. Toen heeft mijn dochter zich via Aide laten terugbellen en ze zei onder meer dat het geen stijl was en dat ze al twee keer voor niks bij mij was gekomen! Kortom, ze werd boos. Deze man zei, dat ze er helemaal niet bij nodig was, de technicus van FT kon het gemakkelijk alleen af.

Misschien door haar overduidelijke boosheid stond plotseling en geheel onverwacht gisteren tussen de middag een technicus van FT bij mij aan de poort. De man droeg een enorme ladder mijn tuin in, zette hem voor een van mijn huiskamerramen en sleepte vervolgens een heel lange draad in mijn tuin, die hij ergens boven het huiskamerraam aan vastmaakte. Plotseling was de ladder verdwenen, de man was nog ergens bezig met het verbinden van de draad en toen kon ik m'n box inschakelen. Hij kwam binnen en bleef erbij. Ik bood hem uiteraard een kop koffie aan, die hij dankbaar accepteerde.


Gelukkig, de box deed het weer en ik had weer internet en telefoon! Dankjewel SFR-RED! Dankzij het leenkastje slechts anderhalve dag zonder internet gezeten en 10 dagen zonder vaste telefoon. Gelukkig had ik mijn mobiel. SFR-RED kost mij slechts €13 p.m. voor de box en €8 p.m. voor mobiel. Met fixe kan ik door heel Europa gratis naar vast en mobiel bellen en met mobiel in heel Frankrijk zowel sms-en als bellen. En dan ook nog eens een bijzonder goede service! Ik ben zeer tevreden met SFR-RED.


Weergaven: 1085

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20210416, Telecommunicatie

Reactie van Jako op 17 April 2021 op 9.51

En weer een amateurisme van de kabelaars van France Telecom door pas bij de derde afspraak ook werkelijk te komen opdagen.

Reactie van Theodora Besse op 17 April 2021 op 9.57


Ze hadden de derde keer niet eens een afspraak!  Ik had net zo goed weg kunnen zijn, bijv. naar m'n dochter. Dan hadden ze helemaal niets kunnen uitrichten, want als ik er niet ben gaat de tuinpoort op slot.


Reactie van Hans Chiddes op 17 April 2021 op 10.24

Reactie van Hans Chiddes op 17 April 2021 op 10.27

Wie helpt mij verder  mijn Sfr box. Geeft  op WiFi 3 mogelijkheden 

Sfr WiFi mobiele 

Sfr WiFi fion 

en mijn gebruikte aansluiting.  Wat kan ik met de bovenstaande 2 of hoe kan ik die gebruiken ??.

Reactie van Jako op 17 April 2021 op 10.55

SFR FON is een wifi hotspot die voor iedereen toegankelijk is met zijn SFR fixe inloggegevens.

SFR Mobile, idem voor iedereen met SFR mobile inloggegevens.

Reactie van Theodora Besse op 17 April 2021 op 11.23


Ik begrijp niets van je uitleg, Jako. Voor fibre moet je toch een speciaal abonnement hebben? En ze moeten toch een fibre kabeltje naar je huis aanleggen?

Reactie van Jako op 17 April 2021 op 13.31

@Theodora: Wie heeft het over fibre? Het gaat over WiFi.

Als jij op bezoek gaat bij Hans van der Haring kun je met jouw smartphone verbinding maken met de SFR WiFi FON bij Hans met de inlog gegevens van je Red-by-SFR box.

Je kunt ook inloggen met de de inloggegevens van je mobiele Red-by-SFR abonnement op het netwerk wat zich bij hem meldt als SFR WiFi Mobile.

Zie de uitleg op de website van SFR

Op die manier gebruik je geen data via je mobiele abonnement als je binnen bereik bent van een SFR hotspot. Alle providers hebben dergelijke hotspots open staan bij eigen modems die een geschikte verbinding hebben met internet. Op mijn eigen box is die mogelijkheid door SFR geblokkeerd.

Reactie van Janny O. op 17 April 2021 op 14.01

Theodora, begrijp ik je verhaal niet goed? Ze komen een paar keer niet opdagen, dan komen ze zonder aankondiging en je bent er zeer tevreden over?

Toen wij een hele tijd problemen met fibre van Nordnet hadden (breuk), en dan heb ik het over een week of 2, 3, waren we verre van tevreden, maar het goede nieuws was dat ik ook een mobiel abbo heb van die groep. Iedere keer als we weer klaagden kreeg ik wel voldoende data op mijn mobiel om hem als hotspot te gebruiken, maar daarom was ik nog niet tevreden over Nordnet (Orange).

Reactie van leroux op 17 April 2021 op 15.23

vorige zomer problemen met SFR - ze hadden onze verbinding afgesloten omdat we er niet waren waarschijnlijk - want er zaten teveel mensen opdezelfde lijn - dwz dat ik geen alarm melding had - 2 dagen later weer hetzelfde probleem - opgebeld - er kon niemand langs komen want er was 2 dagen ervoor al een technicien geweest - een half uur later weer opgebeld en naar een "responsable" gevraagd - 2 uur later hadden we weer telefoon en internet 

Reactie van Theodora Besse op 17 April 2021 op 17.11


Natuurlijk Janny, was ik buitengewoon tevreden! Ik kreeg van SFR een kastje te leen, zodat ik meteen weer internet op m'n PC had. Ik heb de pest aan mobiel.

Dat France Telecom niet op de afgesproken tijd kwam opdagen heeft niets met SFR-RED te maken, maar alleen met FT. SFR-RED is goedkoop en ze bieden ook een prima service. Daarvan wilde ik getuigen.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

SNELMENU

SPONSOR | ENTREPRISE

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden