Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Beste mensen,

Mijn vriendin is naar Frankrijk verhuisd en heeft moeite met een (zakelijke) bank te vinden. De CA deed moeilijk (geen idee waarom).

Ze begint met een micro-entreprise (schrijf ik dat goed) , verkopen op de markt. Misschien heeft ze helemaal geen zakelijke bank nodig.  Is de Postbank oké? Of is er een andere bank.

Dank voor jullie hulp.

Weergaven: 1748

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20210410, Geldzaken

Reactie van oscar op 11 April 2021 op 8.13

goede morgen 

alle banken zijn even slegt ligt gewoon aan de direktuur die van mij (bank populaire) is net verandert en nu kan je weer praaten 

vriendelijke groet

Reactie van Wil Louwers op 11 April 2021 op 8.26

@99maaike, ik snap dat je bij een kantoor van de CA bent geweest en dat daar hetgene je wilde niet lukte. Je kunt ze echter niet allemaal over één kam scheren, het hangt heeeel erg af van degene die je te spreken krijgt. Enne, ik heb geen aandelen of zo, wel ervaring!

Reactie van chambres d'hotes le Bonnefroy op 11 April 2021 op 8.29

Als je alleen maar gewone bankzaken hoeft te doen, zoals afstorten van haar omzet,  is in mijn ogen een " gewone" bank prima, wij gebruiken sinds het begin ( 15 jaar ) de CIC bank en dat werkt naar behoren

Reactie van edith janzen op 11 April 2021 op 8.52

Voor een micro-entreprise is een zakelijke rekening niet verplicht. Alleen een compte dedie (accentjes op de ee). Ik heb een 2e rekening geopend bij mijn bank en gebruik die als rekening voor mijn bedrijf. Is de omzet onder een bepaald bedrag, dan is een aparte rekening niet vereist. Met labanquepostale (een landelijke bank) heb ik sinds enige tijd slechte ervaringen (3 keer foute conseillers gehad), met CA, die eerst een ramp was, ben ik nu weer heel blij (de CA midipyrenees). Dus het is maar net welke poppetjes er zitten. Advies: neem meer dan 1 bank, dan kun je altijd ontsnappen, als er een foute chef o.i.d. wordt aangesteld.

Reactie van Jos Sjollema op 11 April 2021 op 8.55

Inderdaad, voor een micro-entreprise is een zakelijke rekening niet verplicht (zie hier) maar de laatste tijd willen veel banken mensen toch verplichten om wél een zakelijke (veel duurdere) rekening te nemen (met name de Banque Postale staat daarom bekend). Inderdaad bij meerdere banken gaan praten, zoals anderen ook al schreven. Succes!

Reactie van Bartoine op 11 April 2021 op 9.09

Ik heb juist een hele goede ervaring bij CA. Het schijnt idd per kantoor erg te verschillen, ik trof in mijn regio een erg behulpzame dame. Ik heb de online EKO-rekening, slechts 2 euri per maand. En ik kan nota bene zelf contacten toevoegen (die 'zelfs' in het weekend snel werden goedgekeurd), om die vervolgens een dag later te betalen.

Reactie van marielle op 11 April 2021 op 9.25

Een zakelijke rekening voor een micro-entreprise is niet verplicht. Ik heb sinds ongeveer een jaar een micro-entreprise en had al meer dan 40 jaar een rekening bij de BNP-Paribas. Toen ik vroeg om een tweede rekening hebben ze mij geprobeerd een rekening voor professionelen aan te smeren. Ik zou dan daar geen kosten over hoeven te betalen zolang de directrice in het agentschap zou zijn. Ik heb maar een kleine entreprise (yogalessen) en heb het niet gedaan en een gewone 2e rekening geopend. Wel heb ik gehoord dat je rekening voor professionele zou moeten hebben wanneer je subsidie krijgt, zoals nu bijvoorbeeld met het corona virus , waardoor je niet zou kunnen werken en eventueel subsidie zou kunnen krijgen. Of het waar is weet ik niet.....

Reactie van Lidewij op 11 April 2021 op 9.34
Ik gebruik al jaren mijn Nederlandse ASN-Bank rekening voor mijn micro enterprise. Geen henkel probleem. Ook de financiële hulp aan het begin van de corona crisis werd er keurig op gestort. Franse banken zijn afschuwelijk en er is geen ethische bank te vinden in dit land. De Triodos probeert al jaren binnen te komen maar wordt door het bankenkartel geweerd.
Reactie van Jeannette op 11 April 2021 op 17.43

Ik met eens met de uitspraak dat er geen goede of foute bank is, het staat of valt met je plaatselijke filiaal. Maar als je spullen op de markt verkoopt wil je graag ook contant kunnen afstorten.

Dus maak een praktische keuze, Laposte is prima overigens.

Reactie van Wil Louwers op 11 April 2021 op 18.36

@ Jeannette, maar ook de keuze voor Laposte is afhankelijk van wie je als contactpersoon krijgt....... Zo te lezen zijn er voor de degene die namens iemand de vraag stelt twee criteria: kun je er uitkomen met degene met wie je spreekt tijdens het contact op de bank en kun je geld storten. 

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden