Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

hallo allemaal,

Volledig nieuw op deze site...maar het lijkt me erg leuk om dit vanaf nu te blijven volgen...

Ik ben Chris Lefèvre uit Assenede (België) en ben bezig met mijn 3de jaar Sommelier-Conseil te Gent.

Beetje verliefd op Frankrijk en dan vooral Bourgogneliefhebber...

In juli 2016 moet ik een week stage volgen in de Rhône (L'Université de Suze La Rouse) en aldaar mijn examen afleggen.

Een onderdeel hiervan is het maken en verdedigen van een eindwerk,in mijn geval gaat dit over "het wijntoerisme is Bourgogne". En wel meer specifiek met betrekking tot Nederlandse toeristen in Bourgogne !!

Hiervoor heb ik een mini-enquete aangemaakt met 7 vragen (die op 2 minuten ingevuld zijn - anoniem!) zo kan ik toch iets van nuttige info verzamelen om in mijn eindwerk te verwerken...Deze enquete en resultaten zijn ENKEL om mijn eindwerk (dus privé gebruik) te maken en absoluut niet commercieel ...

Ik denk dat deze site ideaal is om mijn doelpubliek te bereiken...

Zijn er hier mensen op het forum die zich aangesproken voelen en denken mij te kunnen helpen door even de onderstaande link aan te klikken,dan zou ik jullie heel erg dankbaar zijn !!! let op , het betreft enkel Nederlandse toeristen die in Bourgogne zijn (geweest) .

http://www.enquetemaken.be/toonenquete.php?id=244755

Zijn er mensen die info kunnen geven/meer info willen horen... contacteer mij gerust op Chris.in.Bourgogne@gmail.com

Ik hoop dat de Nederlanders "den Belg" kunnen helpen :-)

Mvg,

lefèvre Chris

Weergaven: 859

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20151213, Bourgogne, Cursussen en Opleidingen, Horeca en Toerisme

Reactie van Ingrid de Eerste op 13 December 2015 op 9.36

Dag Chris, ik heb je enquête ingevuld maar ik mis enkele vragen. De gebruikelijke: leeftijd, geslacht en opleidingsniveau. Verder is het belangrijk te weten of iemand al in Frankrijk woont of niet. Ee, groot deel van de nederlanders.fr woont in Frankrijk en spreekt Frans. Ik interesseer me best voor een wijnreis naar de Bourgogne maar het hoeft niet persé in het Nederlands. Dus voor je conclusie is dat belangrijk denk ik.

Succes!

Ingrid

Reactie van Sabine Dekker op 13 December 2015 op 9.55

Succes! Kleine aanvulling voor jou Suze la Rousse Ligt in de Drôme Chris en niet in de Rhône.

Reactie van Chris Lefèvre op 13 December 2015 op 10.49

Amaai, wat is dat...

De Nederlanders willen "die Belg" wel helpen zo te zien :-) !!! Merci voor de vele reactie's op mijn enquete...

Even snel aanvullen... De reden waarom ik dit onderwerp koos,was omdat ik al jaren naar Bourgogne ga op vakantie, en dit steeds in een omgeving met voornamelijk Nederlandse toeristen...(tja,er is een "klik")  Nu hoor ik van heel veel van die mensen dat zij wel graag eens een domein willen bezoeken,maar dit niet goed aandurven vanwege de taal.

Eh voila, ik zou daar in de toekomst misschien iets kunnen mee doen hé .Dus voorlopig woon ik in België,maar ooit ???

Reactie van Dierenthuis Bourgogne op 13 December 2015 op 17.55

Dus als je in de Bourgogne woont mag je niet meedoen Chris?

groetjes,

Ingrid

Dierenopvang Bourgogne

Reactie van Chris Lefèvre op 14 December 2015 op 8.03

Bonjour Ingrid,

Waarschijnlijk ben je ooit wel als toerist in Bourgogne geweest ? En dan de smaak te pakken gekregen en er dan gaan wonen? Als dat zo is , dan is het dat wat ik zoek... trouwens, de reactie's lopen heel vlot binnen... Het is voor mij nu al een succes ! Wat zijn die Nederlanders toch behulpzaam... chapeau !!

Reactie van Ingrid de Eerste op 14 December 2015 op 8.33

Dag Chris, ik woon in het zuid-westen, les Landes. Je weet wel, dennenbomen, zand, heide, foie gras, en onze eigen Landeswijn de Tursan. Daar moet je wel aan wennen hoor. Het is hier nagenoeg plat, net als in het Noorden.

De buren produceren Saint Mont en Madiran. O ja, Landes heeft ook Armagnac, net als de buren in de Gers.

Reactie van Chris Lefèvre op 15 December 2015 op 12.56

Yep,

Maar volgens mij is er toch een groot verschil tussen de 2 ... In mijn ervaring is een Belg veel meer gesloten dan een Nederlander... Jullie zijn (naar mijn mening) toegankelijker,vriendelijker,ook directer (wat ik kan waarderen) ...

enfin,misschien is het omdat ik ze steeds tegenkom op vakanie ?:-)...

Reactie van Ingrid de Eerste op 15 December 2015 op 14.19
Belgen zijn bescheidener en ook nog welopgevoed. Ook hebben zij doorgaans meer belangstelling voor gastronomie en geven daar dan ook meer geld aan uit.
Ingrid Prinsesje
Reactie van Chris Lefèvre op 15 December 2015 op 14.33

dat laatste kan ik zeker bevestigen :-)

Reactie van Chris Lefèvre op 27 December 2015 op 14.55

Beste mensen,

Onlangs plaatste ik hier een berichtje met de vraag, om indien mogelijk te helpen bij mijn eindwerk ...Bij deze wou ik toch even zeggen "een dikke Merci van uit België". ik kreeg op enkele dagen zo'n 142 reactie's... thx aan diegenen die hielpen.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

Gebeurtenissen

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden