Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

Beste medelanders,

Ofschoon ik wel voor de kosten van juridische procedures ben verzekerd, had ik in Nederland nooit gebruik behoeven te maken van juridische bijstand. Dat werd even anders in Frankrijk.

Na een paar jaar rustig in Frankrijk te hebben verbleven, kreeg ik plotseling met een merkwaardige claim te maken Een passant meende door mijn hond te zijn gebeten, van zijn fiets te zijn afgetrokken en enige dagen thuis had moeten blijven op aandringen van de arts, die de gedupeerde zou hebben bezocht.

De verzekering( Maif )van de zogenaamde gedupeerde ,claimde bij mij een groot bedrag. Wat te doen?

Ik riep de hulp in van een( slimme) Parijse bovenbuurman met een tweede huis. Ik vertelde hem dat ik wel een hond had maar dat het een lief beest was, geen bijter. Hij kende het dier ook.

Ik had niets van het genoemde en geclaimde voorval gehoord via geblaf of noodkreten. Wat nu ?

De bovenbuurman, hier Monsieur B, meende dat het hier ging om een nepclaim. Een auto met een buitenlands kenteken bij een maison secundair roept bij bepaalde mensen kwalijke ideeën op.

 Later bevestigde mijn Franse kennissen deze werkwijze. Sommige van hen hadden ook zelf met een nepclaim te maken gehad. ( Eén ervan, een restauranthouder die zijn hond in de zaak had liggen, werd door een klant gesommeerd een fiks  bedrag direct te betalen of een procedure aan zijn broek te krijgen na een vermeende beet van de hond !)

Goede raad is duur en ik stelde samen met Monsieur B een brief op aan de verzekeringsmaatschappij van de zogenaamde dupeerde. In de brief werd gesteld dat mijn hond nooit agressief gedrag had vertoond. Voorts werd gevraagd om een doktersattest om de zogenaamde verwondingen te bewijzen.

De verzekering droop af en liet de claim vallen !

Helaas kreeg ik te maken met een tweede affaire, nu zélf opgestart.

Ik zal u de details van een macaber ongeluk in het ziekenhuis van Cahors maar onthouden, maar na toediening van een gevaarlijk medicijn en gebrek aan surveillance, viel ik uit een openstaand raam en werd gespietst op de metalen punten van een hekwerk, 8m lager !

Dankzij een kennis een Franse advocate en de koelbloedigheid van mijn vrouw, voerde wij met succes een juridische strijd via een rechtbank voor zaken tegen de Staat. Het ziekenhuis was staatsbezit.

Deze speciale rechtbank, het Tribunal administratif, Toulouse veroordeelde, na een lange, taaie procedure, het ziekenhuis voor de letselschade die was geleden.

Het uiteindelijke bedrag bleek na vele administratieve rompslomp, een 'pourboir'.

Verdere procesgang hebben wij laten varen om nog meer stress en spanning te vermijden.

Mijn lichamelijk welbevinden kreeg ik helaas niet terug met een geldbedrag wél de genoegdoening van het 'winnen'van de procedure tegen het ziekenhuis, een orgaan vallend onder van de Franse staat, waarbij met aangedragen feiten werd bewezen dat het hospitaal grote fouten had gemaakt.

Heden ik, morgen gij  of .....  een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Weergaven: 1947

_____________________________

☑️ Beste plaatser van dit bericht,

fijn dat je gebruik maakt van dit forum. Doe alsjeblieft mee met de discussie die volgt op je bericht! Reageer zelf op de reacties die anderen geven. Dat mag ook best een bedankje zijn. 

_____________________________

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20191108, Overheid

Reactie van Bert op 8 November 2019 op 10.46

Nou Michael, mijnheer heeft nog geluk gehad dat dat hek z'n val heeft gebroken, want een val van 10 meter overleef je meestel niet !

Reactie van Janny O. op 8 November 2019 op 11.43

Laat ik nu een slachtoffer zijn van een hond van het soort "doet ie anders nooit". 8 jaar geleden een hap in mijn bovenbeen terwijl ik fietste op een landweggetje. Geen "waarschuwing" direct hap. Ik heb er nog regelmatig last van. Ik heb er dus heel veel spijt van dat ik er nooit verder achteraan gegaan ben. 

Reactie van willem op 8 November 2019 op 12.47
Laat de tegenpartij maar bewijzen dat het uw hond was met foto’s / getuigen oid! Heeft of kan hij dat niet, niks aan de hand dan voor U! Heb hetzelfde ervaren van iemand met koeien vd buurman die in zwembad gevallen was, liner kapot ...en geen foto’s genomen vd koe in kwestie... einde oefening ... geen bewijs!!
Reactie van Max Boret op 8 November 2019 op 13.21

Mijn buurman had een koe die door het schrikdraad was gebroken, en de kool in mijn groententuin stond op te eten. Die lieve mensen zijn nog weken met groene kolen komen aanzetten, ondanks dat ik dat helemaal niet nodig vond. Er was trouwens ook maar 1 plantje opgegeten. Dus er zijn ook nog hele lieve en aardige buren.

Reactie van Maria vercammen op 8 November 2019 op 13.37

8 Meter hoog uit het raam gevallen op dat hekwerk met metalen punten????

Wat stond dat hekwerk in dat ziekenhuis onder je raam te doen???


Overleden
Reactie van Susan op 8 November 2019 op 14.46

haha ja ik geloof er ook helemaal niets van , euhh wat lezen we morgen?

Reactie van Theodora Besse op 8 November 2019 op 16.32


Of Al (zo noem ik hem gemakshalve maar) nu wel of niet uit het raam is gevallen en 8 meter lager op een hek met scherpe punten terecht is gekomen, het is een aardig verhaal! En gelukkig heeft hij het overleefd, want ik vind hem een aanwinst voor dit forum!

Maar Al, het is "gespiest", want je werd aan een spies geregen in je val, niet aan een spiets. Dat woord bestaat in het Nederlands niet. We kennen wel spitzen (duits leenwoord), maar dat bedoel je niet.

Mijn buurvrouw van 84 is in het ziekenhuis 's nachts uit bed gevallen, omdat de verpleging had vergeten om het hekje van het bed omhoog te doen. Drie breuken aan beide benen en zes maanden verpleeghuis waren het gevolg. Ze piekerde er niet over om te gaan procederen tegen het ziekenhuis. Om dezelfde reden die ik altijd noem: "Processen zijn menseneters." Je houdt er alleen maar slapeloze nachten aan over.

In Amerika kan het financieel nog de moeite waard zijn, maar in Europa zijn rechters niet zo scheutig, zelfs als je kunt bewijzen dat het de verwijtbare schuld van de ander is. Want dat blijft ook altijd maar de vraag.

Al, ik kijk uit naar je volgende verhaal!

Reactie van A.L. Longayroux op 8 November 2019 op 16.58

Beste mensen,

Wederom dank voor alle reacties. Ik kan mij voorstellen dat mijn macabere incident U de wenkbrauwen laar fronsen. Het feit dat ik nu schrijf bewijst dat ik nog leef zij het met blijvende effecten van mijn val en aandoening. Men(lokaal ziekenhuis St. Cere) liet mij transporteren per ambulance naar het Centre Hospitalier( ziekenhuis) in Cahors omdat men een hersenontsteking dacht te constateren. Vermoedelijk was een tekenbeet hiervan de oorzaak. De behandeling met Acyclovir volgde , een medicijn met grote gevaarlijke bijwerkingen (psychoses etc).

Onder het raam van het oude ziekenhuis stond inderdaad een monumentaal hek met lansvormige, stalen punten waarop ik terecht ben gekomen. Elk nadeel heb zijn voordeel. Nadat een passant mij gespietst op het hek bij een grote plasbloed had gevonden, heeft men in het ziekenhuis uren besteed om mij te opereren aan alle verwondingen en breuken. Het ziekenhuis was nabij !

Naast een gebroken heup had in vele verwondingen aan hoofd en onderlichaam. Tenslotte ben ik met hulp van ANWB gerepatrieerd, En na verblijf in een ziekenhuis te Alkmaar ( quarantaine) drie maanden in Heliomare ( Wijk aan Zee, revalidatie) opgenomen. Veel dank ben ik verschuldigd aan het behandelend personeel aldaar.

De krant La Depeche du Midi besteedde de gehele voorpagina aan het voorval, waarbij de directeur van het ziekenhuis werd geïnterviewd. Journalisten vroegen zich af hoe zoiets kon gebeuren.

Antwoord : men kon geen rekening houden met suïcidale patiënten maar een opvangteam voor het geschokte personeel zou worden ingesteld !Ongelovige Thomassen kunnen voor een goed fles wijn, hun hand komen leggen op al mijn littekens." Cahors zien en dan sterven", is aan mij niet besteed !! :)

Mijn vrouw moest zich later bij de Gendarmerie melden om duidelijk te maken dat ik geen zelfmoordkarakter had en dat er geen misdrijf/ poging tot moord ( ! ) in het spel was geweest .Ook werd zij geprest geen maatregelen te nemen tegen het ziekenhuis. Een formulier zou zij moeten hebben ondertekenen. ! Dat heeft zij geweigerd en zodoende konden wij "porte plainte "juridische aanklacht doen, dus tegen de Franse staat ! Voor Franse vrienden een vrijwel onmogelijke opgave op te boxen tegen zo'n moloch !

Na mijn affaire kijken vrienden en kennissen in ziekenhuizen wel, of en hoe ramen kunnen worden geopend !!! U snapt nu wel waarom !!

Reactie van Henri Bik op 8 November 2019 op 18.18

Een 'Assurance Assistance Jurdique' is in Frankrijk inderdaad beslist nuttig

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

Laatste nieuws uit Frankrijk

© 2024   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden