Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

Ik krijg een belangrijk bericht van La Banque Postale:

Hoera, ik mag vanaf 15 november meer rood staan en betaal daarvoor maar 16% rente.

Dit geweldige aanbod, waarop u bent in gegaan!, kost u 6 euro per jaar, welke worden afgeschreven aan het einde van het jaar.

Maar wacht eens even: ik ben helemaal niet ingegaan op een aanbod van La Banque Postale, en ik sta helemaal nooit rood. En dat er automatisch 6 euro wordt afgeschreven ( ik geef toe het is maar een klein bedrag) ben ik het ook niet eens.

Aangezien ik hier toch een zweem van oplichting vindt hangen, heb ik meteen een brief geschreven naar mijn conseiller, dat ik dat aanbod van rood staan voor 16% niet wil en zeker niet akkoord ga met de afschrijving van 6 euro voor deze 'geweldige' service,

Zijn er meer leden die geconfronteerd zijn met dit merkwaardige aanbod?

Weergaven: 920

_____________________________

☑️ Beste plaatser van dit bericht,

fijn dat je gebruik maakt van dit forum. Doe alsjeblieft mee met de discussie die volgt op je bericht! Reageer zelf op de reacties die anderen geven. Dat mag ook best een bedankje zijn. 

_____________________________

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20221117, Geldzaken

Reactie van Leonard Rh op 17 November 2022 op 18.41

Ook ik kreeg een melding over dit onderwerp.
Het aanbod van Banque Postale is volgens mij (bij mij in elk geval) iets anders. Bij geautoriseerd roodstaan vanaf 300 euro wordt 6 euro per jaar in rekening gebracht. Wil je dat niet als rekeninghouder, dan kun je het toegestane bedrag verlagen tot 100 of 200 of 0 euro. Dan worden geen kosten in rekening gebracht.
Een zweem van oplichting lijkt me dan ook niet aanwezig, misschien is het wel (te) veel geld voor een dergelijke faciliteit. Het is een keuze.

Reactie van Wilna Maijenburg op 17 November 2022 op 21.06

Ik heb dezelfde optie gekregen als Leonard, gewoon verlaagd naar 200€. En rood staan daar betaal je altijd grof voor, ook al is de rente laag. 

Reactie van Arlette op 17 November 2022 op 23.01

Hier idem; het lijkt me een bericht dat naar alle (of minstens heel veel) klanten is gegaan.

Reactie van Jean op 18 November 2022 op 8.41

En ik heb een poosje geleden een email ontvangen die hier een beetje op lijkt. Toen ik met de muis op de links gleed (niet op drukken!) zag ik een link die niets met de post te maken had.

Dus fake en vooral NOOIT op klikken want je kunt bij een hacker komen die dan je post-id en password steelt enz enz Ik heb toen geïnformeerd en … het was inderdaad een illegale fishing.

Belangrijk is dat je altijd via een officiële link naar je Post of Bank gaat, en NOOIT via een email waar je op een link klikt.

 

Reactie van jaap op 18 November 2022 op 11.55

je hebt e.e.a. verkeerd geïnterpreteerd/gelezen  Max:

Frais de gestion

  • Pour tout découvert autorisé dont le montant est supérieur ou égal à 300 € : 6 €/an(6).
  • Pour tout client entre 18 et 29 ans inclus, quelque soit le montant du découvert autorisé : Gratuits.
  • Pour tout client de plus 30 ans, détenteur d'un découvert autorisé dont le montant est inférieur à 300 € : Gratuits.

Reactie van Max Boret op 18 November 2022 op 16.44

Ik krijg een telefoontje van de conseiller van La Banque Postale.

De service bestaat al jaren en blijkbaar betaal ik ook al jaren voor deze (zogenaamde) service, terwijl ik nog nooit rood heb gestaan.

Het aanbod wat ik heb gekregen was een verhoging van het bedrag wat ik rood mag staan. Dat jarenlang al betalen voor deze rood staan service (waar ik dus nog nooit gebruik van heb gemaakt) zou staan in de algemene voorwaarden die ik gekregen heb bij aangaan van contract jarenlang geleden Op mijn verzoek ik heb ik die algemene voorwaarden gekregen, maar kan nergens terug vinden dat ik voor een rood staan service zou moeten betalen.

Tja, als je rood staat, moet je rente betalen, maar waarvoor voor een service waar je niet gebruik van maakt.

Ik heb gevraagd of de conseiller precies kan aanwijzen in de algemene voorwaarden dat ik een X bedrag moet betalen voor een service waar ik nooit om gevraagd heb.

Dat kon ze dus niet!

Ik kan wel de rood staan service opzeggen: daarvoor moet ik een brief tekenen vergezeld met mij ID en bewijs dat ik in Frankrijk woon en belasting betaal.

Hoe gek kan je het verzinnen.

Reactie van Leonard Rh op 19 November 2022 op 9.36

Het is me wel vaker opgevallen, dat jij, Max, een aparte behandeling lijkt te krijgen van de diverse instanties. In de mail die ik kreeg, staat dat deze tarifering geldt vanaf dit jaar (vanaf 300 euro roodstand). Anderen bevestigen dit. Ik heb de tarieven van 2020 nagekeken en daar stond hierover inderdaad niets vermeld. Er is bij mij ook nog nooit een bedrag hiervoor in rekening gebracht.
Is er sprake van een misverstand wellicht of toch een aparte behandeling voor jou?

Reactie van Leonard Rh op 19 November 2022 op 10.02

@Max
Probeer dit eens om een en ander aan te passen (uit de mail over dit onderwerp):

Vous pouvez le faire à tout moment :

Reactie van Max Boret op 19 November 2022 op 13.08

Leonard, bij mijn rekening staat dat ik de "deçouvert autorisé" moet aanvragen.

Maar volgens de mevrouw van La Banque Postale was deze service al in werking getreden.

Ik heb nog even op mijn rekening nagekeken, en heb vorig jaar 6 euro betaald voor de service die ik:

 1. nooit om gevraagd heb en

2. nooit van gebruik van heb gemaakt.

Reactie van Leonard Rh op 19 November 2022 op 13.57

Bij mij is vorig jaar geen 6 euro afgeschreven om deze reden, terwijl ik volgens de huidige regels daarvoor wel in aanmerking zou komen. Maar zoals gemeld, deze regel geldt vanaf dit jaar (staat in het tarievenoverzicht en ontbreekt in die van 2020).
Heel apart dus weer.
Wat betreft het verzoek om aanslag, ID e.d. op te sturen, Banque Postale controleert sinds enige tijd veel intensiever. Bv na ontvangst van een aanzienlijk bedrag vanuit het buitenland, het openen van een spaarrekening etc.
Heb je al geprobeerd om een en ander aan te passen volgens de aanwijzing van BP die ik eerder vermeldde?
Je zou ook dhet ontvangen bericht hier kunnen plaatsen. Of is dat te privé (al heb je alles al verklapt)? Dan is het te vergelijken met de berichten die anderen hebben ontvangen.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

Laatste nieuws uit Frankrijk

© 2024   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden