NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - Zegt het voort !

Mensen met particuliere vliegtuigen uit bijvoorbeeld Rusland, Engeland of Saudi-Arabië worden het slachtoffer van bezuinigingswoede in Parijs, meldde maandag de krant Le Figaro. De Franse overheid wil op de luchthavens La Môle-Saint-Tropez en Castellet (bij Toulon) de grenscontroles afschaffen. Die zijn te duur in verhouding tot het geringe aantal vluchten en passagiers.

De ’slachtoffers’ van deze bezuinigingen moeten dan helemaal naar de luchthaven van Nice. Die ligt hemelsbreed niet zo ver weg, maar met de auto is het zonder files ongeveer 1 uur en 40 minuten rijden.

Weergaven: 2090

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20161116, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Vervoer

Reactie van Theodora Besse op 15 November 2016 op 6.58

Mijn problemen liggen eerder in het feit dat mijn kippen niet leggen.

Reactie van Boudewijn Bolderheij op 15 November 2016 op 7.14
Dank je wel Theodora,

Heb weer even fijn gelachen. Dat doet een mens goed.

De titel is een Amsterdamse uitdrukking.


Boudewijn
Reactie van Theodora Besse op 15 November 2016 op 7.33

Hoewel geboren en getogen Amsterdammer is de uitdrukking mij onbekend. Het is een pertinente taalfout, die niet alleen in Amsterdam voorkomt. Volgens mij is wél Amsterdams: "Ken 't dat ik u kan?"

In ieder geval ken ik me geen prifee fliegtuich feroorloafen.

Reactie van Godfried Muhlenberg op 15 November 2016 op 8.33
Waarschijnlijk nemen ze dan gewoon een helicopter van Nice naar st. Tropez ;)
Reactie van Theodora Besse op 15 November 2016 op 9.20

Hihi John, leuk om de dag mee te beginnen. En ik probeer te knipogen, maar allebei mijn ogen gaan dicht... En ik moet van Nice naar Saint Tropez, maar ik kan me geen helicopter veroorloven... En ik wil 's morgens zo graag lang uitslapen, maar ik word al om 5 uur wakker...

Reactie van Idzo Jansen op 15 November 2016 op 11.45

Ga door! Da's lachen.

Reactie van Theodora Besse op 15 November 2016 op 11.53

Huh????

Reactie van Jan Denissen op 15 November 2016 op 12.37

Da's pas lachen op de vroege ochtend. Ik dacht eerst dat het een tweede Jip en Janneke taal zou worden. De taal van Jip en Janneke heeft maximaal 6 woorden in een zin en 4 letters in een woord.Dus vandaar dat ik even heb gegoogled bij po-pu-lair. Kwam uit op "po-pe, pa-pa,po-pu-lus, geliefd maken bij het volk", enz. Om in Jip en Janneke taal te blijven doe ik een wereld primeur; "Trum-Per-De-Pump" en nog eentje " Trum-Pet-Ter".

Bedankt allemaal voor deze heerlijke ochtend, gelachen da we hebben.

Jan

Reactie van Boudewijn Bolderheij op 15 November 2016 op 13.17
Jan,

Je bent verkeerd verbonden.

Boudewijn
Reactie van Theodora Besse op 15 November 2016 op 16.25

Ik heb ook m'n eigen privé vlieg-tuig:

En Boudewijn ook:

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.

Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

GESELECTEERD

© 2020   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0