Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Misschien een leuk idee als u een keer in Perpignan bent. Het V.V.V. organiseert in de zomermaanden wandelingen met gids door Perpignan met verschillende thema's.

Afgelopen zomer heb ik voor de tweede maal voor mijn vereniging Le Cercle Néerlandais Catalunya, maar ook voor andere vrienden en kennissen met het V.V.V. een wandeling door oud Perpignan georganiseerd. Grappig is dat de lokale bevolking niet op de hoogte is van deze wandelingen, die eigenlijk bestemd zijn voor de toeristen.  Het leuke van de Patios Gourmands is dat je door de oude binnenstad wandelt, een stop maakt bij verschillende monumenten met uitleg door een gids. Op elke halte wacht een buffet met catalaanse specialiteiten op u : groenten en fruit, wijnen, charcuteries, les coques catalanes (een soort hartige en zoete pizza's), kazen, noem maar op. Allemaal lokale produkten. Beslist de moeite waard. Bovendien is er een muzikale begeleiding door een lokaal artiest die op traditionele catalaanse instrumenten speelt.

Zie mijn artikel om mijn blog : 

http://theblogdeclementine.blogspot.fr/2016/01/les-patios-gourmands...

Mijn blog is in het frans, maar met de vertaalfunctie in de rechterkolom is de tekst in het Nederlands wel te begrijpen.

Ook andere interessante wandelingen worden georganiseerd. Kijk daavoor op de website van de V.V.V. : 

http://www.perpignantourisme.com/ 

Weergaven: 450

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20160130, Clubs, Verenigingen en Bijéénkomsten, Korte Verhalen, Kunst en Cultuur, Languedoc-Roussillon

Reactie van Marcus op 1 Februari 2016 op 23.12

Begrijp ik goed Clementine dat de ballades a sucre alleen in november en december waren ? Wel een geslaagde tip van je die ballades in het algemeen. Fête de fleur (Flora) in Spanje !! Figueres/Gerona) rond moederdag is ook een hele leukeuitstap.

Marc  

Reactie van Clementine Cervellon op 2 Februari 2016 op 3.39

@Marcus, nee het is juist in de zomermaanden dat die wandelingen door Perpignan worden georganiseerd. ! Het is trouwens niet balade sucré maar balade gourmande, want er is hartig en zoet. Ik heb het nu pas op mijn blog gezet, omdat ik nogal veel achterstand heb en het mij maar niet lukt die in te halen ! 

Ik ben inderdaad ook al eens naar Gerona geweest voor de Temps de Flor : http://theblogdeclementine.blogspot.fr/2011/05/gerone-temps-de-flor...

Ik vond dat trouwens wat tegenvallen en van verschillende kanten heb ik gehoord dat het met het jaar minder wordt. Dan is dit uitstapje misschien een alternatief : http://theblogdeclementine.blogspot.fr/2015/02/les-tapis-de-fleurs-...

Reactie van Marcus op 2 Februari 2016 op 11.37

Dank voor de tip en leuke foto's van het Fleur les Tapis ! Een goed idee, ik zal eens kijken waar het is en wanneer. Leuk een energiek en positief iemand te treffen, in Cataluna en plus !! Super.

Marc

Reactie van Clementine Cervellon op 2 Februari 2016 op 11.42

Dank voor je compliment ! Er zijn zoveel leuke en interessante dingen te ontdekken hier. Ik ga vaak naar dat soort evenementen en loop daarom nogal achter op mijn blog met mijn artikelen. Moet er altijd weer een verhaaltje bij vertellen en daar gaat veel tijd in zitten.

Reactie van Marcus op 2 Februari 2016 op 11.48

Jammer dat je niet wat dichterbij "zit" ik had wellcht eens samen met je op pad kunnen gaan tussen de bedrijven door. 

Mocht je hier in de buurt zijn doe even een belletje, er komt altijd wel een Nespresso of een ingevlogen Betteman thee uit de keuken @@. Marc van www.mascanprim.com

Reactie van Clementine Cervellon op 2 Februari 2016 op 14.57

Ziet er goed uit zeg die Mas van jou ! Maar wat een werk om dat te beheren.

Ik kom regelmatig in Céret voor de markt en ik volg er kookcursussen van Jean Plouzennec in het prachtige pand Les Arbousiers : http://theblogdeclementine.blogspot.fr/2014/12/atelier-de-cuisine-l...

 A.s. zaterdag heb ik daar een lunch met Slowfood.

We spreken gewoon een keer af.

Reactie van Marcus op 2 Februari 2016 op 15.46

Mooie boel is dat, nu zit ik door jou toedoen (mag ik tutoyeren...?) zomaar met gillende smaakpapillen als gevolg van jou tip en de plaatjes van deze kookheld. Zij de cursussen daar betaalbaar of...??  Slowcooking op een AGA wellicht...?

Ja.. bereveel werk om eea zo schoon/strak en up-to-date te houden klopt maar, het lukt zoals je ziet al wil ik wel verkopen om verderop te kunnen gaan. Groetetuin en gras het blijft maar vragen om mijn aandacht en zorg......maar de plek is wonderschoon en heerlijk vrij ! Geen mens kijkt op mijn terrein daardoor kan ik eigenlijk ook met het weer van vandaag in blote billekes lopen en het onkruid te lijf gaan. Super.  Als er gasten komen of vreemden dan komt de korte box (=broek) wel uit de motteballen @ Maar je geen zorgen dat aangaande.

Succes met je lunch !!  (Ken jij toevallig L'Atelier Fred, een aanrader ook in Cérèt. Wat een passie en energie heeft die kerel, daar zouden alle C..... een voorbeeld aan moeten nemen maar... dat vergt energie dicipline en vooral esprit en allure dus...

Marc. 

Reactie van Clementine Cervellon op 2 Februari 2016 op 16.28

Het kost iets van 40/42 €. Begint om 10 uur en loopt vaak uit tot 13/13.30 uur. Het atelier met truffels was duurder. Maar je krijgt wel waar voor je geld. Je krijgt alles daar te proeven met goede wijnen erbij en je gaat naar huis met het hoofdgerecht. Bovendien is het leuk hem aan het werk te zien. Ik steek er veel van op. Misschien heb je al ontdekt dat mijn blog eigenlijk een "culinair" blog is. Zo was het begonnen met mijn zus in Nederland om recepten uit te wisselen. Wij zijn allebei gek op koken en eten.

Ja dat van die blote billen had ik al gelezen op je website. 

Slowfood is een van oorsprong italiaanse organisatie als een soort reactie op fastfood. Dus alleen maar goede producten, het liefst van dichtbij. Ook alweer op mijn blog :  

http://theblogdeclementine.blogspot.fr/2015/11/marche-slow-food-cha...

Het Atelier Fred ken ik (nog) niet. 

Reactie van Marcus op 2 Februari 2016 op 22.02

@@ die blote billekes @@ ja ja.

Fred is een toppertje, als je gaat doe hem maar de groeten van mij, reserveren MOET wel !!!!!! Het is kleinschalig en zeer speciaal, zeer betaalbaar daarbij. Byzonder Clementine, ja gaat het meemaken.

Kun je zelf ook meekoken voor die 40€ ? Ik geen blogger bij the way dus... ik ga zoeken en kijken. Ik ben ook een liefhebber van koken, doe ik ook voor mijn gasten op verzoek maar zeker ook voor vrienden.

Mijn groeten, Marc (we kunnen ook via mijn gewone adres mailen, daar ben ik beter bereikbaar.

Marc

Reactie van Marcus op 2 Februari 2016 op 22.11

Slowfood markt (LEUK !!!) antiek market (deed ik vaak maar zijn hier niet te vinden...) ik zocht op internet en in Perpignan en in de tussenliggende dorpjes tussen Perpignan en St. Laurent de Cerdans. UITeindelijkkan ik hier bijna niets vinden dat echt leuk is, 2006 en 7 wel maar nu.. wie weet ligt het aan mij... kan.

Ik kom ook slecht weg hier omdat er altijd wel veel werk te doen staat links en recht noem maar op.......

Komt wel weer later als er tijd is..  groet voor nu Marc.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

PLAATS BERICHT...

COVIDNIEUWS

SPONSOR | ENTREPRISE

Foto's

  • Foto's toevoegen
  • Alles weergeven

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden