Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

Hallo,

Ik sta op het punt een zitmaaier te kopen maar heb de keuze tussen één die lateraal uitwerpt met mulch-mogelijkheid of één met laadbak achteraan.

Het is een terrein van ongeveer 5000 m2 en de verkoper raadt mij de machine aan die mulcht omdat dat tijdsbesparend zou zijn. Dan moet je niet steeds je bak gaan leegmaken.

Nu vreest mijn vrouw dat het gras dan vol met kleine stukjes gras gaat liggen die dan meegenomen worden in huis.

Heeft hier iemand ervaring mee ?

Wat raden jullie aan ?

Alvast dank voor de reacties

Weergaven: 1917

_____________________________

☑️ Beste plaatser van dit bericht,

fijn dat je gebruik maakt van dit forum. Doe alsjeblieft mee met de discussie die volgt op je bericht! Reageer zelf op de reacties die anderen geven. Dat mag ook best een bedankje zijn. 

_____________________________

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20230218, Woningbeheer en Huishouding

Reactie van Sequoia op 19 Februari 2023 op 0.38

Paul, Er is geen simpel antwoord op jouw vraag, veel hangt af van je maaigedrag/ maaifrequentie. Of een vrouw die geen grassprietjes in huis wil, of je wil composteren met het gras en het elders wil gebruiken, enz enz...

Mijn ervaring is dat je altijd! kunt maaien met een machine met zijuitworp, en niet altijd (makkelijk) met een machine met opvangbak. Maar de keuze is dus reuze persoonlijk en afhankelijk van je eigen wensen. Succes!

Reactie van La Colline op 19 Februari 2023 op 2.30

Ik raad een machine met mulcher en zij-uitlaat aan. Je laat het (gemulchde) gras gewoon liggen en met een paar dagen is het weg. Zelfs met 5000m2 is de opvangbak legen geen pretje en waar laat je het gras? 

Reactie van Wicher Nijkamp op 19 Februari 2023 op 7.08

Wij hebben ook ongeveer hetzelffde oppervlak te maaien en toevallig heb ik zowel een mulcher (mijn ouwe trouwe John Deere) als ook een machine met opvangbak (Husqvarna overgenomen van de vorige bewoners) staan. Ik gebruik bij voorkeur de JD want a) minstens 5 keer per maaibeurt de opvangbak legen vind ik onhandig, en b) waar laat je het spul…..Daarbij komt dat ik geloof dat gemaaid gras goede voeding is voor het grasveld.en ik gemerkt heb dat bij iets te vochtig gras bij de Husqvarna het kanaal van de maaier naar de opvangbak vrij snel verstopt raakt. De enkele keer dat ik de JD niet kan gebruiken neem ik de Husqvarna maar zonder(!) de opvangbak. 
Alleen in het voorjaar wordt de Husqvarna een paar keer met bak gebruikt; ik laat dode bladeren in de winter liggen als goede voeding voor bodem en bomen en dan is het handig om dat spul in de bak te verzamelen.

Reactie van helga van velsen op 19 Februari 2023 op 8.21

Ook wij hebben een vergelijkbare situatie en ik doe het precies zo als Wicher. Onze 2 honden (en wijzelf) lopen dan inderdaad een paar dagen gras naar binnen, maar dat is te overzien. Voor mij althans. Anders poten schoonmaken! We hebben overigens veel vogels in de tuin die kennelijk dat gemulchte (?) gras heerlijk vinden.

Reactie van Bert op 19 Februari 2023 op 9.16

Een van onze betere aankopen is  de Husqvarna Rider. Deze heeft de maaibak met mulcher voor. Een paar simpele handelingen en de maaibak staat vertikaal om hem schoon te spuiten. Je maait er strak mee om de bomen heen en onder de struiken.

Reactie van Ingrid de Eerste op 19 Februari 2023 op 9.52

Hier in FR heb je geen vloerbedekking maar tegels toch? Gras even laten drogen en je veegt het zo op.Wij hebben twee honden en twee katten en dat kuiert overal rond. Van zitmaaiers heb ik geen verstand. Als het omheind is zou ik schapen nemen.

Reactie van Paul Verstreken op 19 Februari 2023 op 10.11

@Alexander

Mijn vrouw is mij te dierbaar om haar hiervoor de deur te wijzen en ze is echt niet zo flauw als ik haar hier laat overkomen, hoor.;-)

Maar ik denk dat ik toch voor de mulching ga na het lezen van deze reacties.

Bedankt iedereen!

Reactie van Van Hees, marie Anne op 19 Februari 2023 op 10.43

Ja Paul, kies voor het mulchen. Lekker laten liggen. En koop een goede mat en rooster, dan is het ergste er wel af.

Reactie van Peter Jan op 19 Februari 2023 op 11.08

Ik heb ook bijna 20 jaar met een Husqvarna Rider gemaaid. Met de bak met 3 messen voorop maximale bewegingsvrijheid en ik vroeg mij regelmatig af waar het afgemaaide gras was gebleven. Met regelmatig onderhoud door de dealer bijna onverslijtbaar. De nieuwe eigenaar van mijn oude huis maait gewoon fijn verder. Het kost wat, maar je hebt ook wat.

Reactie van Paul Verstreken op 19 Februari 2023 op 11.10

Zal ik doen. Bedankt voor de tip!

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

Laatste nieuws uit Frankrijk

© 2024   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden