Nedergids! De dienstverlener die je zoekt zul je daar vinden!

Ben je dienstverlener in Frankrijk? Meld je dan aan!

Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

De Auchan in Orléans deed ter gelegenheid van Moederdag een stofzuiger in de aanbieding. De Franse moeders waren er vast heel blij mee, maar de feministen vonden het niet meer passen in 2022 en spraken zelfs van ‘misogynie’, dat lijkt mij overdreven: LINK

Het herinnert mij aan de keer dat mijn zoontjes een tosti-apparaat als cadeau aan mijn vrouw aanboden voor moederdag. Tja de tijd dat het enige recht van de huisvrouw het aanrecht was is voorbij: Oh tempora Oh mores.!

Ook in Nederland kan moederdag tot conclictstof voeren: Wie zet je in het zonnetje: je moeder of de moeder van je kinderen.? LINK

Weergaven: 1110

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20220530, Kunst en Cultuur

Reactie van Jeannette op 30 Mei 2022 op 17.21

Haha, ja een stofzuiger geven voor Moederdag is inderdaad een vorm van vrouwenhaat te noemen Henri, dat is zeker niet overdreven!
Verder is het natuurlijk absolute nonsens die hele Moederdag (en Vaderdag of Secretaressedag en oma- en opadag en broerzussendag en...weetikveelwatvooreendag)! 

En moet je nu ook nog de moeder van je kinderen in het zonnetje zetten? Op Moederdag?
Dat geeft wel de verhoudingen een beetje weer niet? 
Huisvrouw? ook zo'n woord!

Hierbij klikklik een overzicht: het zijn er ruim 260 van die bijzondere dagen, dus op bijna elke dag wel een bijzondere dag!

Vandaag: Nationale MS-dag, morgen Wereld niet-roken Dag! Hoera!

Reactie van Saskia B op 30 Mei 2022 op 22.56

Tsja, het doet me denken aan mijn vader die mijn moeder ooit pannen gaf op haar verjaardag. Zo jong als ik was vond ik dat schandalig. Het was weer eens niet vanuit de gedachte om iets voor haarzelf te kopen. Zo gaat het ook vaak met moederdag en vaderdag en Joost mag het weten wat voor een dag. Als er nu nog steeds huishoudelijke apparaten worden aangeboden voor moederdag, getuigt dit niet van enige vooruitgang. Het zijn gewoon commerciële feestdagen, goed voor het verkopen van nieuwe apparaten die we eigenlijk helemaal niet nodig hadden.

Reactie van Danielle op 31 Mei 2022 op 9.48
Nou ja zeg, het geven van een mooie pan of een handige stofzuiger voor moederdag is niet per definitie een lelijk egoïstisch gebaar van meneer. Stel, koken is mijn hobby dan zou je mij met een leuke pan of ander kokinstrument veel plezier doen. En persoonlijk heb ik een paar dames gekend die poetsen en schoonmaken leuk vonden en blij zouden zijn geweest met een hippe stofzuiger. Waarom egoïstische bedoelingen systematisch toedelen aan gevers van zulke cadeau’s ? Beetje kortzichtig die verontwaardiging.
Reactie van Janny O. op 31 Mei 2022 op 9.49

Ik vind moederdag, zelf moeder, zo'n onzin. Geef je moeder een bloemetje als het een keer uitkomt en niet zoals ik zondag in een supermarkt zag. Oh, we moeten zo nog naar moeder, nog even kijken of er op de weg er naar toe even snel iets te kopen is".

Doe mij maar een spontaan cadeautje, en dat kan iets heel kleins zijn.

Reactie van El Burro Català op 31 Mei 2022 op 10.25

Op moederdag maakte ik een mooie tekening voor mama en op vaderdag boetseerde ik altijd een beeldje voor papa.

Reactie van Madeleine op 31 Mei 2022 op 10.38

Voor mij was Moederdag een verwen dag, geen cadeau’s maar wel mogen kiezen wat we die dag gingen doen.

Ook het “probleem” met de schoonmoeder heb ik opgelost. Voor mij was het een dag voor “actieve “ moeders . Dus moeders die de kinderen nog in huis hebben. Daarna is het gestopt :).

Reactie van Janny O. op 31 Mei 2022 op 10.45

Binnenkort komen zoon, schoondochter op bezoek. Wordt er dan een keer voor me gekookt,en dat gebeurt dan is dat mijn moederdag 

Reactie van Janny O. op 31 Mei 2022 op 15.40

Ja Simon, zo blijkt het dat we gelukkig niet allemaal gelijk zijn. Ik heb er helemaal niets mee. Valentijnsdag, ik heb al een liefde.

Reactie van Saskia B op 31 Mei 2022 op 16.13

Mooi Janny, dat jij moederdag op deze manier mag beleven. Ik hoop dat je zult genieten van de maaltijd die je zoon en schoondochter bereiden. Dat is je ware moederdag.

Reactie van Henri Bik op 31 Mei 2022 op 16.42

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden