Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

Dag,

Ik ben Edwin man van 56 jaar uit Nederland en woon sinds 2020 in de Auvergne (omgeving 63700 Saint-Éloy-les-Mines).

Ik woon alleen in een groot huis maar kwijn de laatste tijd een beetje weg.

Ik ben best wel een einzelgänger en erg zelfstandig maar er komt hier nu helemaal niemand meer.

Dus dacht ik een oproepje te doen om iemand (M/V) te vragen een tijdje hier in dit grote huis zijn of haar ding te doen.

Dit heeft niets met relaties e.d. te maken maar hoop zo dat ik toch zo nu en dan een praatje heb.

Ik heb het gewoon over een bezoekje uit Nederland of België voor 1 a 2 weken, niemand weet hoe het loopt niet?

Er zijn geen kosten aan verbonden, alleen je eigen boodschappen.

Hopelijk vind ik hiermee iemand die soms over dingen kan Filosoferen.

Wellicht iemand die even helemaal tot rust moet komen, hier gebeurt namelijk helemaal niets...

Let op, ik ben dus geen pretletter en kan nogal stil zijn, dit maakt het voor sommige mensen moeilijk om hier begrip voor op te brengen.

Het is hier ook niet superclean, je hebt wel een eigen slaapkamer en op het terrein kun je je rust zeker vinden.

Stuur maar een berichtje.

Weergaven: 5285

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20220223, Contact Gezocht

Reactie van Aletta Binsbergen op 23 Februari 2022 op 17.19

Ha edwin,

Ik las je berichtje op FB en vroeg me af of je ook contacten in je omgeving hebt of zoekt? Ik woon al jaren alleen en ben meestal heel tevreden daarmee. Maar heb vrienden waar ik af en toe een maaltijd mee deel, zij ook met mij. Een goed gesprek en een gedeelde maaltijd heeft bij mij altijd een positief effect dan kan ik er weer een tijdje tegen...Zomaar een suggestie en een vraag van mij, ik woon sinds 2013 in Pleaux, Cantal. Vriendelijke groet Aletta

Reactie van Carin Schonhage op 23 Februari 2022 op 18.03

Als je een beetje Frans spreekt zou je wellicht je buren eens uit kunnen nodigen voor het apero, en in de zomer zijn er heel veel Nederlanders in de buurt van Saint Eloy les Mines, ik heb in Buxieres sous Montaigut een stacaravan en ik vind het een zeer fijne omgeving. Het belangrijkste is dat je zelf op ontdekking gaat en ja daarvoor moet je wel jezelf wat meer openstellen misschien. Veel succes

Reactie van Sequoia op 23 Februari 2022 op 18.30

@ Anja, Als je geen antwoord geeft op mailtjes, dan zal het allemaal nog wel even duren. Ik heb herhaaldelijk aangeboden om je te helpen met van alles, ik kost niks, en als ik ergens mijn tanden in zet dan stop ik niet tot het gewenste resultaat is bereikt.

Alles wat jij wenst is gewoon haalbaar hoor, ook mensen om mee af te spreken in jouw buurt zijn best te vinden, maar je moet er dan wel eens zelf iets aan doen!!! Wil je dat niet, ook prima hoor, maar leg je dan eens neer bij je situatie...

Reactie van Rianne op 23 Februari 2022 op 18.39

Hallo Edwin, 

Wat een dappere oproep. Ik weet dat er veel Nederlanders in de buurt van St Eloy Les Mines wonen, wij woonden tot vorig jaar ook in die omgeving. Op zaterdag komen er heel veel nederlanders naar de markt om vervolgens bij Le Glacier wat te eten/drinken ( wij hebben dit zelf nooit gedaan ) Tip, wordt lid van de Faceboekgroep netwerk2363 met belgen en nederlanders uit dezelfde omgeving.
Heel veel succes met het vinden van een ( of meerdere ) leuk contact!

Reactie van Carin Schonhage op 23 Februari 2022 op 19.16

@ anja en sequoia zullen we onze persoonlijke menings verschillen maar uit deze discussie houden

doe dat gewoon via een persoonlijk bericht naar elkaar toe

Reactie van Roel Hartman op 23 Februari 2022 op 20.18

@Anja. Ik woon niet ver bij je vandaan. Dus koffie/praatje is leuk

Reactie van joop op 23 Februari 2022 op 20.53

@Anja en @Carin Toch maar even hier een reactie omdat de situatie van Anja een telkens terugkerend  onderwerp is.  

Beste Anja, ik ‘volg’ jouw situatie al geruime tijd en vind dat uiterst sneu voor je. Tegelijk denk ik dat jouw situatie inmiddels ook jouw ingang is geworden om op dit forum te communiceren. Het cultiveren van van iets dat je niet wilt, leidt nooit tot dat wat je wel wilt. Dus doe iets positiefs met alle aangeboden hulp, daarmee kom je verder. Ik wens je oprecht een spoedige goede oplossing.

Reactie van Manon op 24 Februari 2022 op 0.14

Dit is het verhaal van Edwin, niet van Anja. Weer een topic dat 'gekaapt' wordt door mensen die zichzelf belangrijker vinden, wonen in een land zonder de taal te beheersen, en adviezen geven waar topic starter mijn inziens weinig aan heeft. Edwin, ik vind het een oprecht en eerlijk verhaal en wens je het allerbeste toe. 

Reactie van Sequoia op 24 Februari 2022 op 7.50

@ Edwin, Wat een dappere oproep! Helaas wonen wij niet in de buurt, anders was ik met alle plezier eens een praatje komen maken. En wat een prachtig huis heb je....

Persoonlijk zou ik je vraag proberen op te lossen in jouw directe omgeving. Volgens mij woon je in een gebied waar aardig wat medelanders wonen. Je hebt vast wel een passie of hobby om te delen, of om andere mensen mee te helpen. Stel je beschikbaar én ga actief op zoek naar een oplossing uit het isolement.

Heel veel succes en een fijne dag

Reactie van Arjan en Ellen Bakker op 24 Februari 2022 op 8.32

@Edwin
Jouw bericht is ook op Facebook te lezen. Daar zijn leuke waardevolle reacties op gekomen, waar je mogelijk wat aan hebt. Die reacties kan je hier niet zien, dus kijk ook even op Facebook. Als je geen FB hebt, kan iemand je mogelijk helpen! Succes!

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

Laatste nieuws uit Frankrijk

© 2024   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden