Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

Als aanvulling op mijn eerdere bericht over het probleem met mijn paspoortaanvraag,kan ik mededelen dat ik eindelijk na bijna 5 maanden het paspoort ontvangen heb. Het probleem was dus,dat ik moest aantonen dat ik niet de Franse nationaliteit bezit. Twee weken geleden dacht ik ik opeens(eureka) aan de "carte electorale" om te bewijzen dat ik die niet had. Ik heb copieen van de voor en achterkant opgestuurd. Er staat namelijk op vermeld,dat de carte alleen voor de "election européenne en de municipale" geldig is en niet voor alle andere verkiezingen. Als ik de Franse nationaliteit zou hebben zou ik natuurlijk aan alle verkiezingen deel kunnen nemen. Bovendien staat er ook op,nationalité,NEERLANDAIS. Dit is dus als bewijs door buitenlandse zaken geaccepteerd. Ik hoop dat anderen die hetzelfde probleem hebben,hier hun voordeel mee kunnen doen.

Weergaven: 1322

_____________________________

☑️ Beste plaatser van dit bericht,

fijn dat je gebruik maakt van dit forum. Doe alsjeblieft mee met de discussie die volgt op je bericht! Reageer zelf op de reacties die anderen geven. Dat mag ook best een bedankje zijn. 

_____________________________

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20200228, Overheid

Reactie van Ingrid de Eerste op 29 Februari 2020 op 9.14

Een hele goede tip, dank!

Reactie van edith janzen op 29 Februari 2020 op 9.14

Ja, zeker. Bij eerdere paspoortafwikkeling had ik de verkiezingskaart er ook bij. Goede tip, deze kaart is vrij makkelijk aan te vragen. Indertijd was een cerfa en kopie paspoort voldoende, kreeg na een week al de carte electorale. Tis wel een voddig ding, zonder pasfoto, maar formalitair is iedereen weer tevreden.

Reactie van Jako op 29 Februari 2020 op 9.41

Mooi dat het opgelost is. Maar het blijft natuurlijk vreemd dat de officiële procedure, zoals voorgeschreven door de Nederlandse ambassade in Parijs, blijkbaar niet werkt.

Reactie van Alle Laversma op 29 Februari 2020 op 15.17

Joepie (deze keer ben ik het met Jako eens). Bij mijn vrouw en mij werkte de procedure om de bekende verklaring ("certificat de non-obtention de la nationalité française") te krijgen prima. Het duurt "effe" maar oké dan heb je ook wat. Na een lage rit naar de Ned. ambassade in Parijs moest mijn vrouw DRINGEND naar het toilet! Tja, dat was er dus simpelweg niet in het zwaar beveiligde gebouw, althans niet voor "klanten". Na de hele procedure, een dag rijden en alle kosten wordt je nog niets eens een simpele stoelgang gegund. Straf voor het verlaten van Nederland?

Trouwens, "zwaar beveiligd" helpt geen ene moer als je binnen mag via een bewaker die van binnenuit een lijst tegen het raam drukt waarop je zelf mag aanwijzen wie je bent, waarna je zonder verdere controle binnen komt! Dat geloof je toch niet! Het lijkt op een grap maar het is ons echt overkomen!

Reactie van Harry Golo op 29 Februari 2020 op 18.34

Slim. Gefeliciteerd!

Reactie van Jako op 1 Maart 2020 op 11.21

@Alle:Kennelijk is de beveiliging aangescherpt, wij stonden al binnen om op de lijst aan te wijzen welke afspraken voor ons waren...

Reactie van Alle Laversma op 1 Maart 2020 op 12.13

Op de dienstverlening aan de "klant" wordt grof bezuinigd in de vorm van veel minder ambassades. Maar ik heb nog een goeie tip voor de ambassade; "Laat dit soort (schijn)beveiliging ook maar achterwege". Van de extra besparing kan men misschien weer een ambassade openen?

@Jako: "aangescherpt". Ja, humor dit!!! Eigenlijk zou ons commentaar eens bij de ambassade zelf moeten "landen".

Reactie van pino op 1 Maart 2020 op 16.23

Dit probleem is al eerder aan de orde geweest. Download het "Certicat de vie" op
https://www.formulaires.service-public.fr/gf/cerfa_11753.do.

Vul het formulier met Acrobat reader (of met de hand) in. Het veld - Piece d'identité - biedt voldoende ruimte om toe te voegen " Nationalité: Néerlandaise ". Ga met je paspoort naar de Mairie en laat dit afstempelen. Succes.

Reactie van Jaap Huizinga op 1 Maart 2020 op 19.53

Dit zou in mijn geval dus niet kunnen. Het oude paspoort was 3 okt.al door de ambassade ingenomen. Ik had geen enkel identiteitsbewijs ,om te bewijzen wie ik was. En mijn oude paspoort was een Nederlands paspoort,dus daar stond al in dat ik de Nederlandse nationaliteit had en de ambassade delegatie heeft met eigen ogen gezien dat ik nog leefde toch! De "carte électorale" is ook door de burgemeester afgestempeld en getekend,met de vermelding dat ik Neerlandais ben. En dat was dus in mijn geval de oplossing. De links die ik nu en dan van buitenlandse zaken in Den Haag doorgestuurd kreeg sloegen nergens op. Er stond dan bij: Misschien kunt u hier iets mee! Nee dus. Heb van alles geprobeerd. Waarom geeft de ambassade eigenlijk niet aan,dat het bovenstaande "certificat de vie" en in mijn geval de "carte électorale" een mogelijkheid zijn? Ze zitten toch in Parijs om Nederlanders te helpen! Niet altijd lijkt het en zeker niet,zoals Alle hier boven schreef,als je naar de wc moet! ;)

Reactie van pino op 1 Maart 2020 op 20.45

Voor zover ik mij in mijn geval van enkele jaren geleden nog kan herinneren, is het bewijs van Nederlandersschap vlgs de Haagse regels niet nodig. Het NL paspoort is je bewijs. Wat " dat ik moest aantonen dat ik niet de Franse nationaliteit bezit " te betekenen heeft, is mij niet geheel duidelijk. Misschien heb je nog een Brits paspoort, maar dat vragen ze dus niet. Ik heb indertijd bij een NL grensgemeente, Maastricht, mijn paspoort laten vernieuwen, duurt 1 week. Verblijf gekoppeld aan familiebezoek. Maar om na 1 dag bij de balie alweer naar huis te worden gestuurd, omdat je geen bewijs van NL-schap had, daar had ik ook geen zin in. Dus toch maar het Certificat de vie door de Mairie laten afstempelen. Na 5 dgn kon ik mijn nieuwe paspoort ophalen. Wel nog even de Haagse regels aangekaart dat dat bewijs niet nodig was. Ook copietje afgegeven. Dat wist die dame achter de balie ook wel (al jaren !) , maar ja, de bureaucratie van de gemeente vroeg er nu eenmaal om. En vlgs Den Haag mocht de gemeente dat zelf beslissen. Ben verder niet in discussie gegaan.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

Laatste nieuws uit Frankrijk

© 2024   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden