Nedergids! De dienstverlener die je zoekt zul je daar vinden!

Ben je dienstverlener in Frankrijk? Meld je dan aan!

Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Stricte Moderatie van Topics op dit fraaie forum

Recentelijk heb ik een topic geplaatst met daaronder de zinsnede:

Attentie: mij onwelgevallige  'Off Topic'  reacties schrap ik genadeloos...

Sommige forumleden probeerden hierover in dat topic met mij in discussie te gaan, hetgeen ik afgeblokt heb door die pogingen te schrappen. Dat wil niet zeggen dat ik een discussie daarover uit de weg ga, alleen niet in dat topic, maar hier kan dat wel.

De formulering is enigszins provocerend is maar dat is niet onopzettelijk, het heeft de aandacht getrokken en dat was de bedoeling. Verbazingwekkend is dat sommige reageerders desondanks ‘off topic’ reageerden en vervolgens geïrriteerd waren dat hun reacties geschrapt werden, hoezo … ???

Ik ben van mening dat de regel van dit forum: ‘on topic blijven’ het verdient om gehandhaafd te worden en als ik waarschuw dat ik dat ook zal doen zou dat geaccepteerd moeten worden. 

Weergaven: 2696

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20160425

Reactie van Jako op 25 April 2016 op 11.54

De rare moderatie op dit forum is voor mij reden om steeds minder aanwezig te zijn.

Reactie van Godfried Muhlenberg op 25 April 2016 op 12.13
Het is gewoon een geode reden om topics van bepaalde gebruikers te ignoreren ;)
Reactie van Jeannette op 25 April 2016 op 13.17

Ik begrijp dat gezeur over off-topic niet zo; net als in een gewoon gesprek kom je van het een op het ander. Daar leer je soms van (soms ook niet). Ik vind het dus helemaal niet erg als er van een onderwerp afgeweken wordt. In tegendeel zelfs.

Reactie van Ada op 25 April 2016 op 14.03

Helemaal met Jako eens! Er is niet veel meer aan hiero.

een lolletje kan niet meer, moet eigenlijk binnen een groep gebeuren, dan heb je een groep en die slaat ook dood. Nee hier op de voorpagina is het leuk kletsen als het geoorloofd zou zijn. Ik ben het ook met Jeanette eens!

Maar een beetje netjes blijven dat is wel een voorwaarde. Deze discussie is al vaak gehouden en ik vind het mooi zo.

Reactie van Janny O. op 25 April 2016 op 14.10

Wat wil je hier nu mee Henri, discussiëren als het alleen jou uitkomt?

Ondanks dat ik hier nog niet zo lang aanwezig bent, verbaast het me heel erg hoe vreemd men hier vaak met discussies omgaat. Als de reacties niet in het straatje van de topic-starter past, is je reactie verdwenen. Daarnaast valt het me ook op dat enkele reageerders zelf stevige woorden gebruiken, maar als iemand iets over hen zegt, zijn de tenen plotseling wel heel erg lang.

Toch hoop ik dat de site op een waardige manier voort blijft bestaan omdat er ook hele informatieve onderwerpen besproken worden.

Janny

Reactie van jaap op 25 April 2016 op 14.36

ik vind het CENSUUR , dat er wordt geCENSUUR, je mag niet eens CENSUUR,  terwijl ik toch echt wil CENSUUR.

Erg jammer.

Reactie van Antonia op 25 April 2016 op 14.37
Een doorlopend off topic draadje, altijd bovenaan? Dan kunnen de wat zakelijkere onderwerp verschoond blijven van off topic reacties. Een een klets maar draadje is best gezellig.
Reactie van Leon Speetjens op 25 April 2016 op 14.56

Henri je speelt strikt genomen conform de regels. Dat mag, maar ik denk niet dat we dit bij " het discussiëren over bredere topics" zo moeten doen.

Ik acht het niet erg als iemand even de rand raakt. Maar als iemand het over HEEL iets anders gaat hebben of enkel over de auteur etc. dan heb ik ook zin om dat af te blokken.

Groet en ik hoop dat het je helpt bij wat je beoogt.

Leon Speetjens

Reactie van Alexander op 25 April 2016 op 15.59

Ik werd laatst verzocht, door een plaatser van een artikel, om in een groep, waarvan ik geen deel uitmaak, de discussie voort te zetten. Gekker kun je het bijna niet verzinnen, maar het schijnt hier dus wel allemaal mogelijk te zijn. Vandaar dat het mij niet verbaast dat er heel wat vaste forumleden er de brui aan geven en niet of nauwelijks nog reageren, laat staan een bericht plaatsen, sicut me, jammer! Alexander


Overleden
Reactie van Boudewijn Bolderheij op 25 April 2016 op 16.03
HEEL GOED IDEE

Reactie van Antonia 1 uur geleden
Een doorlopend off topic draadje, altijd bovenaan? 
Dan kunnen de wat zakelijkere onderwerp verschoond blijven van off topic reacties.
Een een klets maar draadje is best gezellig.


Antonia zet hier een idee neer om het probleem op te lossen.
Zo worden de wat strakker in de leer zijn de lieden gespaard
en hebben de wat ruimer denkenden altijd een plek.

Overigens HOORT één draadje één onderwerp te hebben.
Lees je wat in, o.a. op Wilipedia.


Boudewijn

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

Gebeurtenissen

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden