NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - Zegt het voort !

Telefoonforfait waarbij bellen/SMSen naar een Nederlands nummer duurder is dan naar een Frans nummer

Hoi,

Ik wordt een beetje kriegel van het met twee telefoons moeten rondlopen. Heel veel van mijn Franse vrienden willen alleen naar mijn Franse nummer bellen omdat "naar een buitenlands nummer SMSen niet kan met mijn forfait" of "bellen naar Nederland heel erg duur is". Ik heb een beetje rondgeneusd op de sites van Orange, Bouygues, SFR en Free, maar ik krijg de stellige indruk dat met _ieder_ Frans abonnement de belkosten naar alle Europese landen (excl. Andorra en Zwitserland) precies hetzelfde zijn als de kosten van een belletje of SMSje naar een Frans nummer.

Voor de duidelijkheid, ik heb het dus over om vanuit metropolitaan Frankrijk met een Frans forfait naar een Nederlands nummer bellen, niet over roaming.

Ik zou graag willen weten of er misschien toch ergens een forfait bestaat waarbij die kosten hoger zijn zijn, of waarbij bellen of SMS`en naar een Nederlands nummer niet kan.

Weergaven: 984

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20161119, Telecommunicatie

Reactie van Joost KUBBE op 19 November 2016 op 23.05

Andersom, wat kost het je als je met je nl nummer vanuit NL naar een franse mobiel belt of sms't, vast ook niet "gratis" (inbegrepen in je forfait).
Ik heb een mobiel met 2 simkaarten (vanaf ca 70 €), dat scheelt in elk geval 1 mobiel !

Joost Kubbe - makelaar en meer.

Reactie van Roel op 20 November 2016 op 0.25

Met mijn Orange abonnement (Open Play 3 Go 4G/H+ version SIM) betaal ik voor een SMSje naar Nederland 28 cent terwijl SMS en MMS binnen Frankrijk gratis zijn.
Bellen binnen Frankrijk is binnen dit abonnement gratis; bellen naar vaste telefoons in het buitenland ook, maar niet naar mobiele telefoons.

Tip: als je toch aan een nieuw mobieltje toe bent dan kunt je er een kopen met dual sim kaart. Zelf heb ik sinds kort de Huawei P9 Lite Dual Sim

Reactie van Wilna Maijenburg op 20 November 2016 op 0.57

Het probleem is misschien dat zij een goedkoop abonnement hebben, net als ik bij Orange. Mijn beltegoed is alleen geldig in Frankrijk, als ik naar Nederland bel of sms komt dat gewoon op mijn rekening.

Reactie van Theodora Besse op 20 November 2016 op 7.37

Met mijn mobiele abonnement van Free (€ 0 als je Free-internet hebt en anders € 2) kan ik niet naar het buitenland bellen of sms-en. Ik zou dat eventueel kunnen veranderen, maar dan moet ik eerst 10 euro betalen. Aangezien ik nooit naar het buitenland bel met mijn mobiel doe ik dat dus niet. In plaats van sms gebruik ik Whatsapp, precies hetzelfde maar gratis.

Bellen met vast (naar vast in vrijwel de hele wereld) is gratis, maar met vast bellen naar mobiel is ontzettend duur, zowel in Frankrijk als daarbuiten. Dat doe ik dus van z'n nevernooitniet. 

Reactie van Melissa op 20 November 2016 op 8.54
Ik zit al heel lang bij Orange en wij zijn overgestapt naar sosh wat van Orange is daar hadden we hetzelfde abbo nog beter voor 15a 20 euro goedkoper per maand. Wij hebben al jaren een abbo die tussen de 28 a 35 euro per persoon in de maand ligt met enkele g gratis internet in buitenland Europa. Gratis bellen naar vaste telefoon in nl. En er is onlangs een wet ingegaan waarbij de tarieven voor naar buitenland op 1 lijn zijn gelegd en ook niet heel overdreven duur zijn als vroeger dan praat ik over ongeveer 10 jaar terug. Toen had ik en vriendlief nog tussen nl en de reisden en de smsjes een dikke 1 euro kostte. Dat ligt als ik me niet vergis nu op de 22a 25 cent. Daarbij gebruik ik whatsapp en skype. Wan ik heb internet in mijn pakket. Mits je YouTube en filmpjes kijkt elke dag kom je er niet overheen. Die dualsim is ook echt een top oplossing. Zeker een aanrader. Succes
Reactie van Matty Willigenburg op 20 November 2016 op 9.31
Principieel willen Franse niet naar een buitenlands nummer bellen of smssen....of het nu de bank, de belasting, een leverancier is....zit gewoon niet in hun systeem. En naar het buitenland smssen of bellen is ook aanmerkelijk duurder. Vanuit het buitenland helemaal! Dus heb ik gewoon twee nummers, zowel Frans als NL. En die kunnen in één telefoon, maar ik heb gekozen voor twee. Mijn Nederlandse gebruik ik maar maximaal twee weken per jaar....
Reactie van johannes jongman op 20 November 2016 op 9.49

Ok je wilt dus elke maand één vast bedrag betalen en geen verrassing krijgen om meer te betalen. Tevens wil je bereikbaar zijn voor iedereen.
Ga eens een gesprek aan met een provider (winkel) en leg je probleem uit. Zelf ben ik al meer dan 10 jaar bij SFR (indien ik nu een probleem heb word ik geholpen binnen 1 minuut! winkel of telefoon) betaal 70 euros p/mnd en kan bellen in europa en sms (er wordt iets meer gerekend voor een MMS) heen en terug. Ik vind het heel wat maar krijg het nog niet naar beneden. Ga elk jaar weer met hun in debat!
Maar vergeet niet; voor niets gaat enkel de zon op en daar krijgen onze kleinkinderen de rekening voor

Reactie van elly lacroute - fresen op 20 November 2016 op 11.05

Ik "whatsapp" nu veel om te bellen of te chatten of even een foto of filmpje te sturen met de meeste van mijn nederlandse vrienden of familie. Helemaal gratis ...natuurlijk moet dan wel iedereen een smartphone hebben, ik vind het ideaal!

Reactie van annet van gent op 20 November 2016 op 21.16

Idd, whatsapp of messenger (facebook) ook gratis!

Reactie van boskabouter op 22 November 2016 op 18.08

Goedenavond, ik heb al jaren een Free abonnement van net geen 20 euro. onbeperkt Internet, onbeperkt gratis bellen, sms, etc. binnen heel veel landen naar Europ en overzee....... Ik bel dus regelmatig naar Nederland met allerlei instanties en natuurlijk familie. Als ik naar Nederland rij heb ik ook nog eens een flinke gratis periode om daar te bellen, ook naar Frankrijk, te internetten en sms. Voordeel bij dit abonnement: Free heeft heel veel Wifi punten in Frankrijk.

Groetekes,

Brent

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.

Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

GESELECTEERD

--

© 2020   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0