Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Op 29 augustus 2019 ontdekte ik dat mijn Franse rijbewijs B+BE op 12 september 2019 verliep en heb ik meteen gekeken op de website van ANTS wat ik moest doen voor een nieuw rijbewijs. Een belangrijk element is daarbij een officiële gelegaliseerde pasfoto. Gelukkig is onze plaatselijke fotografe daartoe gemachtigd en kon zij mij precies uitleggen hoe die procedure werkt. Zo kon ik op 1 september de officiële aanvraag via de ANTS website indienen. Daar kon ik ook de verwerking status inzien.

Op 20 september 2019 kreeg ik een e-mail dat mijn aanvraag was goedgekeurd en op 25 september 2019 werd het rijbewijs bij mij thuis afgeleverd. Ik hoefde dus niet meer naar de prefectuur in Montpellier. Opmerkelijk is dat het rijbewijs inclusief  de BE bevoegdheid nu 15 jaar geldig blijft. Vive la France.!

 

Weergaven: 708

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20190927, Overheid, Vervoer

Reactie van son op 28 September 2019 op 6.57

Het vernieuwen van het Franse rijbewijs is ook nooit een probleem geweest. Het omzetten van een Nederlands rijbewijs naar een Frans exemplaar vergt hééééél veel geduld.

Reactie van Evert van der Weide op 28 September 2019 op 9.57

Prachtig en goed om te weten. Wat is de website van ANTS?

Reactie van Evert van der Weide op 28 September 2019 op 10.01

Inmiddels gevonden en geregistreerd. Hartelijk dank

Reactie van Jeannette op 28 September 2019 op 10.41

Niets nieuws onder de zon, is nooit een probleem geweest na de digitalisering.

En geen 2-jaarlijkse keuring voor BE meer is ook al heel lang zo. 

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden