Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

Hallo allemaal,

Ik woon al 23 jaar in Frankrijk, ik spreek de taal vloeiend maar ojee wat heb ik toch moeite om foutloos, perfect in het Frans te schrijven. Ik zoek dan ook iemand die voor mij op zeer korte termijn een brief van 2 pagina's van het Nederlands naar het Frans kan vertalen. Het gaat om een brief aan mijn verslavingsarts (alcohol) waarin ik een samenwerking vraag aangezien ik ervaringsdeskundige ben (en geen alcoholist meer). Ik kan ervoor betalen (een redelijk bedrag) of je kan het doen in ruil voor mijn E-book dat eind juli uitkomt!

Alvast bedankt en ik wens jullie allemaal een fijne Pentecôte,

Nicole van Rijsewijk

Weergaven: 1486

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20220604, Contact Gezocht, Vertaling

Reactie van Anton Noë, beheerder en gastheer op 4 Juni 2022 op 19.30

____________________________________

Kijk een bij de Nedergids! De dienstverlener die je zoekt zul je daar zeker vinden!

Bent je dienstverlener in Frankrijk? Wil jij ook dat jij gevonden wordt in de Nedergids? Meld je dan aan!

Reactie van Lien op 4 Juni 2022 op 21.57

Zelf typen in Word met spellingscontrole in het Frans ingeschakeld zou misschien een oplossing kunnen zijn?

Misschien allang geprobeerd maar ik tracht mee te denken.

Succes!

Reactie van Jean op 5 Juni 2022 op 7.58

Hallo, ik woon in Frankrijk sedert 1878 en heb reeds voor leden van "Nederlanders in Frankrijk" documenten en websites vertaald. Ik geef Engelse les en ook af en toe Franse les aan Franse studenten, want ze schrijven zo veel fouten ....

Stuur me even een email naar gastronomie.trad@sfr.fr en ik stuur je een offerte.

Groeten, Jean

Reactie van franciscus op 5 Juni 2022 op 8.13

@Jean: vlgs mij bent u te oud om nog iets te vertalen :-) 

Reactie van Max Boret op 5 Juni 2022 op 8.17

Mijn Frans is ook best goed. Wat brieven betreft, die schrijf ik altijd eerst, maar gooi de brief nog eens door Google vertalen. Soms vertaalt Google wat vreemd, maar over het algemeen met vervoegingen en accenten zit de vertaling wel redelijk goed.

Reactie van Herman op 5 Juni 2022 op 8.42

Het beste vertaalprogramma is Deepl. Er is een gratis versie en een prof. versie.

Reactie van Jean op 5 Juni 2022 op 8.55

Franciscus, een vreemde reactie. Ik ben nog volop actief op mijn leeftijd, 73 jaar oud. Heb net (2020) een boek uitgegeven betreffende de Engelse taal, want mijn methode loopt zo goed met zeer positieve resultaten met mijn studenten, dat ik doorga en volop bezig ben. Daarbij maak ik altijd Franse speeches voor andere Franse mensen want ik beheers de taal soms beter dan de Fransen zelf. Groeten.

Reactie van Max Boret op 5 Juni 2022 op 9.05

Er staat: "ik woon in Frankrijk sinds 1878".

We nemen aan dat dat moet zijn sinds 1978!

Reactie van Nicole van rijsewijj op 5 Juni 2022 op 9.06

Fraciscus, je hebt waarschijnlijk een type fout gemaakt :) Als je 73 jaar bent, dan ben je in 1949 geboren en jij hebt geschreven dat je in 1878 bent geboren, dan zou je nu dus 144 jaar zijn! Vandaar die reactie, hahahaha....

Voor alle anderen: bedankt voor het meedenken! Ik moet er toch aan: ik ga de brief zelf vertalen op Word, corrigeer en laat hem vervolgens nogmaals corrigeren door een lieve Franse vriend die, net als, journalist is.....Fijne dag allemaal!

Reactie van Jean op 5 Juni 2022 op 9.31

uiteraard 1978 :-) 

Daarbij komt dat ik 10 dagen geleden een toespraak heb gehouden voor 6 verschillende groepen op de Universiteit betreffende de Engelse taal in Frankrijk (onderwijs enz) en hoe belangrijk het is voor de Economie en de Handel in de wereld deze taal goed te beheersen.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

WORD OOK SPONSOR!

_______________

Uw donatie is nodig

© 2023   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden