Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

L.S.,

Onlangs ben ik in Frankrijk (63) gaan wonen. In verband met medicatiegebruik moet ik 4x per jaar mijn bloedwaarden laten bepalen. De bepaling luistert nauw en moet exact 12 uur na inname van de medicatie plaatsvinden.
Graag kom ik in contact met mensen die mij op weg kunnen helpen dit op tijd voor elkaar te krijgen.
Ik zit nog middenin de procedure van immigreren en zie soms door de bomen het bos niet meer.

Er zijn hier ongetwijfeld mensen die eerder met dit bijltje hebben gehakt!

Vast dank voor uw reactie; in een persoonlijk contact kan ik mijn situatie uiteraard toelichten.
Met een hartelijke groet en een fijn Paasweekeinde,

Marjolein Bakker 

Weergaven: 906

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20220416, bepalen, bloedwaarden, laten

Reactie van Mieke V. op 16 April 2022 op 15.15

Hi Marjolein, dat gaat doorgaans via je huisarts. Daar krijg je een verwijsbrief (ordonnance) van met wat er aan waardes bepaald moet worden en daarmee ga je naar het dichtstbijzijnde labo. Daar hoef je geen afspraak voor te maken en normaal gesproken kun je daar 6 dagen pw terecht. Dan heb je meestal 's middags via internet de uitslag al binnen. Je huisarts krijgt die uitslag ook. Succes.

Reactie van Jako op 16 April 2022 op 15.18
In zijn algemeenheid meldt je je op het gewenste tijdstip met recept bij een medisch laboratorium voor een bloedtest. Bij de meeste Labs kun je gewoon binnenlopen zonder afspraak. Uitslag van de bloedtest volgt in principe enkele uren later op internet.
Reactie van leroux op 16 April 2022 op 16.11

ik ken enkel laboratorium waar je een afspraak moet hebben - en als er geen labo in de buurt is - een verpleeegkundige doet de afname en stuurt het door -maar je moet wel een afspraak maken voor een bepaald uur voordat het labo langs komt om de monsters op te halen - maar altijd met een verwijsbrief van de arts ( soms kan je via doctolib een afspraak maken met een labo)

Reactie van Ingrid de Eerste op 16 April 2022 op 18.54
Mijn ervaring is dat de laboratoires en ville nauwkeurig werken en zij kennen natuurlijk u médicament wel.
Reactie van Maria op 16 April 2022 op 20.19

Hoi, Marjolein, op de FB versie staan ook veel reacties.

En fijn dat jullie zijn geslaagd met de grote zoektocht :-)

Reactie van Janny O. op 16 April 2022 op 20.27

Dus, als je hier iets plaatst moet je FB erbij nemen? Ik heb het nog nooit begrepen.

Reactie van Marjolein en Jelte op 16 April 2022 op 20.59

Beste allemaal,

Hartelijk dank voor de reacties tot nu toe. Mogelijk neem ik naar aanleiding van een reactie nog privé contact op.

En Janny O.: ik ben ook verbaasd dat het bericht automatisch op FaceBook wordt geplaatst. Dat heeft niet mijn voorkeur, al heb ik nog niet gekeken of het daar ook een besloten groep betreft. Dan vind ik het minder problematisch. Maar mogelijk stond het in de voorwaarden en heb ik er overheen gelezen.

Maria: bedankt! 

Hartelijke groet, Marjolein

Reactie van Jeannette op 19 April 2022 op 22.28

Uh?? zomaar binnenlopen bij een laboratorium en prikken maar? 
Niet bij mij in de buurt hoor, afspraak maken en zeggen waarvoor en wat en hoe...

Reactie van Janny O. op 19 April 2022 op 22.31

Met een verwijsbriefje van de dokter kunnen wij "gewoon" naar binnen lopen. Op je beurt wachten, meestal zijn er een man of vier/vijf voor je en aan het einde van de middag kun je op je account de uitslagen zien. We hebben geen mutuelle. Dus moet ik zelf vaak zeggen dat ik nog moet betalen.

Reactie van Marjolein en Jelte op 20 April 2022 op 21.46

Beste Jeannette en Janny O.,
Dank voor jullie reacties. Graag zou ik wat verder van gedachten wisselen, maar ik kan alleen berichten sturen als ik 'bevriend' ben. Het sturen van een verzoek tot contact leidt tot nu toe nergens toe; ik weet niet of de ontvanger dat wel ziet...
Hartelijke groet, Marjolein

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden