NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - Zegt het voort !

Ik heb on line bij de firma Voussert een nieuw doek voor mijn terrasoverkapping gekocht. Naast uiteraard het aankoopbedrag betaalde ik ook negen euro om het pakket naar een afhaalpunt te laten sturen. Nu blijkt er een fabricagefout in dit doek te zitten en wil ik het uiteraard retourneren en ruilen voor een 100% goed doek. De SAV (service apres vente) meldt mij dat ik het doek op mijn kosten via de post "mag" terugsturen ( het doek weegt ruim zes kilo!) en dan zullen zij wel beoordelen of ik een ander krijg! Ik ben hierover zo boos dat ik mijn beklag zou willen doen over deze gang van zaken. Weet een van u misschien of er consumentenorganisatie bestaat of heeft iemand een idee hoe ik deze affaire een goede draai kan geven?

Weergaven: 747

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20160602, Geldzaken, Overheid

Reactie van Hans03 op 2 Juni 2016 op 11.31
Que choisir is de Franse "Consumentenbond"
https://www.quechoisir.org
Reactie van Christa Vierhout op 2 Juni 2016 op 14.56

Simon, zes kilo verzenden kost circa twintig euro .Mijn probleem lijkt me duidelijk: een leverancier zend mij een defect artikel en ik moet dat op eigen kosten terugsturen.

Reactie van MJ op 2 Juni 2016 op 22.12

Er staat altijd duidelijk in de voorwaarden bij online bestellingen dat het product op eigen kosten teruggestuurd moet worden. En inderdaad, het is dan aan de leverancier om te beoordelen of de klacht gegrond is en uw wellicht de (verzend)kosten te vergoeden. Als u iets in een winkel koopt en het blijkt bij thuiskomst defect, moet u ook terugrijden om het te ruilen, u krijgt dan echt uw benzine kosten niet vergoedt. Dus om nu deze firma direct met naam hier te plaatsen, en te vragen naar consumentenorganisaties, uw beklag te willen doen etc. tja.... 

Reactie van Peter en Marion van Osselen op 3 Juni 2016 op 1.17

@ Jardin. Je schrijft dat je 'premium lid' bent van Amazon en daarmee veel dingen gratis geleverd krijgt en terug kan sturen. Weet je dat wel zeker ? Wij hadden een paar jaar geleden een aantal artikelen bij Amazon besteld en ontdekten op een gegeven moment een onverklaarbare bankafschrijving van € 40. Na informeren bij de bank bleek dat Amazon ons op een sneaky manier een premium lidmaatschap had aangesmeerd. Wij wisten niet eens van het bestaan hiervan en hadden er zeker niet om gevraagd. Toen wij protesteerden werd gelukkig wel de € 40 meteen teruggestort. 

@Christa, ik vind dat je volkomen gelijk hebt en hoop dat het je lukt om deze kwestie op te lossen zonder extra kosten. Sterkte.

Reactie van Christa Vierhout op 3 Juni 2016 op 11.40

Hans03 : dank voor de link van que choisir. Ik ben gelijk een kijkje gaan nemen en mij in ieder geval voor hun nieuwsbrief ingeschreven, maar wellicht dat een lidmaatschap van deze club niet onverstandig is.

Jardin : Ik heb een paar keer wat bij   LaRedoute gekocht en ook wel teruggestuurd. Daar kun je zonder probleem  een artikel via het point relais waar je het hebt opgehaald retourneren, zonder bijkomende kosten. Een volgend keer zal ik eens bij Amazon kijken :-)

Simon en MJ : u beiden reageert met mij te vertellen wat u vindt van mijn handelwijze. Dat was echter mijn vraagstelling niet .

Peter en Marion ; dank voor jullie vriendelijke steun. Ik heb inmiddels de conversatie met de leverancier beeindigd  en een bedrijf hier in de omgeving gevonden dat het mankement aan het doek kan verhelpen voor veel minder geld dan de retourzendkosten :-)

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.

Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

GESELECTEERD

© 2020   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0