Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

Waarom staat mijn mobiel voortdurend op 4G, terwijl ik gewoon thuis zit?

Gisteravond zat ik op m'n laptop een film te kijken via de app van Canal Digitaal, toen er ineens iets mis ging en de film stopte: "Er is een fout opgetreden" meldde het scherm.

Ik heb de ethernetkabel van de box aangesloten op m'n laptop, alles opnieuw opgestart en toen kon ik weer verder kijken. Maar vanmorgen bleek mijn mobiel plotseling kuren te vertonen. (Geen idee of het een iets met het ander te maken heeft.) In de paramètres bleken de wifi en Bluetooth automatisch te zijn uitgeschakeld, zodat ook TousAntiCovid was gedeactiveerd. Alles weer ingeschakeld in paramètres en TousAntiCovid weer geactiveerd, maar nu staat m'n mobiel voortdurend op 4G (rechts bovenin), wat hij anders alleen vertoont, wanneer ik niet thuis ben.

De ethernetkabel heb ik op m'n laptop niet meer nodig, hij staat gewoon op het wifisignaal. Ik heb op internet gekeken, maar het enige wat ik kon vinden, was dat ik dan via m'n box een te zwak signaal heb.

Ik verbruik momenteel dus 4G data, terwijl m'n mobiel gewoon via de wifi van de box zou moeten werken. Weet iemand wat er aan de hand is en heeft iemand misschien de oplossing?


Weergaven: 3422

_____________________________

☑️ Beste plaatser van dit bericht,

fijn dat je gebruik maakt van dit forum. Doe alsjeblieft mee met de discussie die volgt op je bericht! Reageer zelf op de reacties die anderen geven. Dat mag ook best een bedankje zijn. 

_____________________________

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20210823, Telecommunicatie

Reactie van Peter Jan op 23 Augustus 2021 op 22.07

Ik zou om te beginnen je box even opnieuw opstarten. Om de vaste internetverbinding weer fris en fruitig te krijgen. En wie weet heb je daarna ook een beter wifi-signaal. Normaal gesproken is er geen verklaring tussen Bluetooth en wifi van je telefoon en evt problemen met de box ( denk ik).

Werkt je laptop wel gewoon via de ethernetkabel?  

Enfin: ik zou de box even uit- en weer aanzetten. Morgen weer een dag.  

Reactie van Theodora Besse op 23 Augustus 2021 op 22.18


Dankjewel Peter Jan, voor je snelle antwoord. Echter, de box heb ik vandaag allang opnieuw opgestart. Hij deed het toen ook weer veel beter via wifi. Ook via de ethernet kabel doet hij het, maar die heb ik niet meer nodig. Helaas blijft m'n mobiel permanent op 4G staan. Waarom? Wat heb ik verkeerd ingesteld?

Reactie van Peter Jan op 23 Augustus 2021 op 23.00

@ Theodora: weet je zeker dat je de wifi op de telefoon hebt ingeschakeld? Dat zie je in de bovenbalk van de telefoon. 

Reactie van David op 23 Augustus 2021 op 23.19

Denk inderdaad dat de wifi uitstaat op de mobiel (of de wifi staat aan maar hij wil niet verbinden met de wifi router), even in de instellingen kijken. desnoods even de wifi uitschakelen, weer aanzetten en dan klikken op je wifi signaal (de naam van je wifi router) en klik op verbinden.

Reactie van Theodora Besse op 24 Augustus 2021 op 6.44


De wifi staat aan, wifi uitgeschakeld en weer aan, helpt niet. Wat David op het einde zegt ("dan klikken op je wifi signaal (de naam van je wifi router) en klik op verbinden") daar begrijp ik totaal niets van. Klik op verbinden? Waar moet ik dat dan doen? Enfin, ik wacht wel tot m'n dochter zondag komt, die snapt het vast wel.

Dank jullie wel voor de moeite, maar ik ben nu eenmaal een domme oen in die dingen.

Reactie van Dia op 24 Augustus 2021 op 7.01

Ik ben ook een domme oen maar: eerst naar instellingen, dan WiFi uit even wachten en dan weer aan.je ziet dan soms verschillende adressen maar kies op de jouwe

Reactie van Gerarddj op 24 Augustus 2021 op 7.32

Misschien staat de 'hotspot' op de mobile aan en dien je die eerst uit te schakelen ? Zou wel een melding van moeten komen.

Reactie van Jako op 24 Augustus 2021 op 8.18
Onder het kopje 'datagebruik zit een optie om apps te dwingen 4g te gebruiken in plaats van wifi. Kijk daar eens.
Reactie van Theodora Besse op 24 Augustus 2021 op 8.23


Dia, dankjewel, maar dat lukt niet. Ik zie trouwens helemaal geen adressen, laat staan het mijne.

Gerard, ik weet niet hoe ik bij de hotspot kan komen. Ik heb een Samsung M31.

Reactie van Remco op 24 Augustus 2021 op 9.06

Telefoon al herstart ?

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

Laatste nieuws uit Frankrijk

© 2024   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden