Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

 Vanaf 1 februari 2023 voert de website mijnoverheid een exra controle per SMS in naast het inloggen met gebruikersnaam+wachtwoord. Die SMS controle moet je aanvragen op je DIGID account.

Als ik dat probeer krijg ik de mededeling:

Uw adresgegevens in de Basisregistratie Personen zijn niet actueel of u woont niet in Nederland. U kunt daarom nu geen extra inlogmethoden per brief aanvragen. U kunt zelf de gegevens in de Basisregistratie Personen controleren via MijnOverheid [opent in een nieuw venster] of u kunt contact opnemen met uw gemeente.

Is het u wel gelukt om uw Franse mobiele telefoonnummer voor SMS controle op te geven..?  Zoja HOE.?

De West - RADELOOSHEID - DE WEST

Waarom doet mijnoverheid zo moeilijk..??

Weergaven: 2242

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20230117, Overheid, Telecommunicatie

Reactie van Maria op 17 Januari 2023 op 19.05

Henri, misschien word je al wijzer van deze post van eind december 2022. Veel leden ondervinden problemen.

Digid aanvragen - Nederlanders.fr

Ik had ook problemen om mijn code te (activeren) achteraf bleek mijn (Franse) 06 niet bekend te zijn en je kan dat niet autonoom invoeren (veiligheid) dus bij je persoonlijke gegevens kan je nazien of je 06 er staat. Uiteindelijk heb ik mijn bestaande DigiD gedeactiveerd en een nieuwe aangevraagd. Dit ging via een zoom meeting op afspraak met een uiterst behulpzame medewerker. Hij/zij helpt je stap voor stap door het proces. Het verkrijgen van een DigiD mét Franse 06 en SMS controle code was een fluitje van een cent én werkt nu dus. 

Inderdaad goed lezen op

Hoe vraag ik DigiD aan vanuit het buitenland? | Nederland Wereldwijd

het is een heel gedoe met je paspoort scannen dus een goede mobiel hebben...met NFC mogelijkheid ingesteld.

en bellen kan altijd

Contact met Nederland Wereldwijd | Nederland Wereldwijd

Succes,

Reactie van Wil Louwers op 17 Januari 2023 op 19.55

En volgens mij las ik ook al dat de datum van eind februari is opgeschoven naar mei. Ok, het is wat gedoe, maar je wil toch ook niet dat anderen met je gegevens aan de haal gaan. 

Reactie van Robert T op 17 Januari 2023 op 21.05

Mijn Ovrheiddoet helemaal niet moeilijk vind ik...kwestie van preceptie...:)

Dat gedoe valt reuze mee, niet groter maken en de aanwijzingen gewoon opvolgen van de Digi D buitenland. ook het " in leven zijn" is gedigitaliseerd en thuis op de bank je paspoort en jezelf scannen in vier stappen en klaar... Ik ben er blij mee met digitalisering en einde gesleep naar mairie elk jaar.

De veranderingen bij de Digi D zijn een jaar van te voren aangekondigd enop gegeven moment is het de nieuwere manier...

Reactie van Theodora Besse op 17 Januari 2023 op 21.18

Er wordt al heel lang gewaarschuwd, dat je vanaf 1 januari 2023 je mobieltje nodig hebt om in te loggen met behulp van DigiD. Dat is ook goed, want er staat heel veel informatie in DigiD, die zomaar door een ander gebruikt kan worden om een persoonverwisseling tot stand te brengen. Dat wil toch niemand?

Anders vraag je het aan per svb.nl en werkt het vanzelf. Maar ik weet niet of dat nog werkt. Misschien tot 1 februari nu de invoerdatum is opgeschoven? Ik gebruik het al heel lang. Want ik wil niet dat iemand anders er met mijn gegevens vandoor gaat. Je krijgt een 6-cijferige code in je sms op je mobieltje.

Reactie van Nigella op 17 Januari 2023 op 21.54

Ik had nog nooit ingelogd bij Mijn overheid maar heb dat n.a.v. jouw bericht Henri gedaan en dat was probleemloos met de Digid app. Ik krijg het gevoel dat het probleem voor jou ligt bij de Digid app. Ik heb geen oplossing voor je maar wellicht is er sprake van een bug? Ik denk dat omdat ik vandaag probeerde in te loggen bij mijn ABP met de Digid app en dat lukte niet. Toen ik de andere methode probeerde met SMS controle lukte het maar half (ik kreeg een leeg venster) en toen ik de pagina ververste kreeg ik eindelijk toegang tot mijn gegevens. Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Succes!

Reactie van Martin 71 op 17 Januari 2023 op 22.36

Ik heb gewoon ingelogd nadat ik een code heb ontvangen op mijn email adres , ik kon invullen op een lijstje waar ik post over zou willen ontvangen ,  nu daar ben ik niet in geïnteresseerd dus gewoon weer uitgelogd , wel stond er dat in mei de code werd verzonden naar je mobiel.  

Reactie van Saskia B op 18 Januari 2023 op 1.39

De controle per SMS moet worden aangevraagd om zodoende je Digid app te kunnen activeren. Als je dit voor vertrek naar het buitenland nog niet hebt gedaan ontvang je inderdaad de melding zoals je beschrijft. Mijn man heeft hetzelfde probleem. De Digid app had in Nederland geactiveerd moeten worden. We gaan het advies van Maria opvolgen.

Reactie van Edwin op 18 Januari 2023 op 9.30

Waar je wel rekening mee moet houden is dat je wellicht ooit een nieuw telefoonnummer neemt en vergeet eerst digid bij te werken.

Zoiets heb ik ook gehad..

Moet je weer wachten op een brief en zo..

Reactie van Jako op 18 Januari 2023 op 10.03

Je kunt zelf een telefoonnummer toevoegen en wijzigen in je geactiveerde DigiD app. Om de app te activeren moet je een SMS controle uitvoeren of de NFC chip van je paspoort/ID bewijs scannen.

Je zult dus de DIgiD app moeten installeren op een geschikte smartphone met NFC chip, deze activeren door je paspoort te scannen (klik) en vervolgens kun je in de app een telefoonnummer toevoegen voor SMS controle. Die heb je dan overigens niet meer nodig, want je kunt met de DigiD app inloggen.

Lukt dat niet, dan moet je een nieuwe DigiD aanvragen.

Persoonlijk vind ik de service voor 'buitenNederlanders' nu flink verbeterd ten opzichte van een paar jaar geleden. In het buitenland uitgegeven paspoorten zijn nu geschikt om te scannen met de DigiD app en je kunt videobellen om een DigiD te verkrijgen.

Allemaal zeer recent verbeterd, twee jaar geleden bestonden beide mogelijkheden nog niet en moest je je hiervoor persoonlijk melden op de ambassade in Parijs.

@Edwin: een brief versturen naar een buitenlands adres, dat doet DigiD dus juist niet.

Reactie van Hans van den Bos op 18 Januari 2023 op 10.14
Ik heb geen problemen ondervonden en heb vorige week nog ingelogd bij "mijn overheid".

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

Uw donatie is nodig

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2023   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden