NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - Zegt het voort !

Welke papieren heb ik nodig voor het opzetten van een feestbus?

Even voorstellen: Niels, 25 jaar, 4 jaar buschauffeur geweest in NL, sinds twee weken in Frankrijk, waar ik in de Hérault, Languedoc, een bedrijf wil opzetten met o.a. een cabrio-bus en een feestbus. Alles is door mij gedegen voorbereid maar ik word van het kastje naar de muur gestuurd wat betreft de papieren/diploma's die ik daarvoor nodig heb. De Franse Ambassade in NL verwijst mij naar de site van de EU, die mij doorverwijst naar de prefect, die mij doorverwijst naar de Europese regelgeving op de site van de EU, etc. Ook de NL ambassade in Parijs biedt geen uitkomst. Het is om horendol van te worden. Ook andere zoektochten op het internet hebben na dagenlang speuren niets opgeleverd, net zo min als vragen naar informatie bij de experts op het gebied van Nederlanders die in Fr een bedrijf willen opzetten. Ik realiseer mij dat het begrip "feestbus" hier relatief nieuw is, misschien is dat de reden dat het niet in een categorie past.

Wie o wie kan mij helpen? Ik zou u heel dankbaar zijn en bied u voor de gouden tip mettertijd een feestje aan in mijn bus!

Vriendelijke groet van Niels

Weergaven: 586

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20111126, Midden- en Kleinbedrijf, Overheid

Reactie van Nelleke op 27 November 2011 op 13.11

Wellicht kunt je informatie uitwisselen met de ondernemers van de bedrijven die in Parijs de disco- en de restaurantbussen hebben rijden. De namen van deze bedrijven heb ik helaas niet voor je. Maar ik weet wel dat er minimaal 3 verschillende ondernemingen op dit gebied actief zijn in de hoofdstad.

Succes !

Reactie van Ada op 27 November 2011 op 19.40

Je hebt ook nog bierfietsen, dat niet iets dan? maar dan met wijn en zo?? Lijkt me ook leuk

Reactie van Niels op 28 November 2011 op 2.18

Hoi Nelleke, Hans en Ada: hartelijk dank voor jullie tips en het meedenken. Ik heb het na wederom een hele dag spitten eindelijk gevonden: niet het Franse ministerie van Verkeer kan mij helpen met mijn vragen maar de Inspectie van Verkeer! Ben hartstikke blij dus dat ik eindelijk uitsluitsel heb. Het blijkt dat het diploma waarvoor ik gestudeerd heb en in NL in juni examen ga doen ook in Fr geldig is en v.v. Heeft de EU toch nog nut :-)

Ada, ik ben een busgek, dus een fiets is voor mij geen optie ;-) 

Hans, ik had al een afspraak gemaakt bij de Kvk, dank je wel.

Nelleke, ik had al besloten in mijn bus ook catering te verzorgen. Ik doe het nl. samen met een vriend die busgek is én restaurateur. Je brengt mij op een idee voor een restaurantbus als de eerste een succes is! Maar eerst maar "even" examen doen hahaha.

Reactie van Wim van Teeffelen op 28 November 2011 op 11.31

Er zitten twee elementen in je verhaal:

1. Toestemming om het voortuig in te mogen zetten (en besturen). Daarmee ben je al een eind gevorderd 

2. Een bedrijf om het voertuig te exploiteren. Eerlijk gezegd weet ik niet precies wat een feestbus in, maar ik kan me voorstellen dat daar drank en/of eten aan te pas komt en dat het wellicht vergelijkbaar is met een ambulante bar of bar/restaurant. Om drank te mogen schenken in je bus heb je niet alleen een dranklicentie (tenminste licence II met aantekening 'petit restaurant' nodig in geval je etenswaren verkoopt of een licence IV als het gaat om een bar, dus voornamelijk drank), maar ook een carte commercant ambulante. Kortom, er komt nog wel e.e.a. bij kijken. Wij hebben in het verleden de exploitatie van een 'bierbus' geregeld die bij sportevenementen bier verkocht vanuit een omgebouwd bestelbusje. Wellicht is dat iets vergelijkbaars?

Wim

Reactie van Niels op 28 November 2011 op 16.42

Geweldig, Wim van Teeffelen, uw reactie! Ik ga ermee aan de slag. Hartelijk dank!

Reactie van Stefan op 28 November 2011 op 22.31

Leuk! Waar wil je gaan rijden?

Reactie van Niels op 28 November 2011 op 22.32

Dank je wel, Hans, ik heb er erg veel zin in!

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.

Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

GESELECTEERD

--

© 2020   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0