Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Hai allemaal,

omdat ik nog niet meteen mijn baan wil opzeggen maar wel in Frankrijk wil gaan wonen wil ik het proberen om deeltijd te gaan werken in Nederland en door te schuiven met mijn rooster meerdere dagen achter elkaar vrij te zijn en in Frankrijk te gaan wonen.
Er zijn meer collegae die het op deze manier doen maar die wonen niet in Frankrijk. Is er iemand die mij hier meer info over kan geven? Moet ik belasting betalen in Frankrijk? Kan ik in dit geval beter voor de NL wetgeving trouwen of voor de Franse?
Ik weet het, het is een complexe situatie maar het moet mogelijk zijn. Alvast bedankt!!
Liset

Weergaven: 2011

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

Werk Algemeen

Reactie van patricia ente van gils op 28 Juli 2010 op 13.36
Dag Lizzie, jouw constructie is heel goed mogelijk. Mijn man doet dit al meer dan 8 jaar. Ikzelf heb hier een bedrijf in property management, makelaardij en relocation services. Als onderdeel van dat laatste begeleid ik al jaren mensen die zich hier, al dan niet in deeltijd, gevestigd hebben. In grote lijnen kan je stellen dat als je je inkomen in Nederland geniet, je daar belasting en sociale lasten moet betalen ook al woon je deels in Frankrijk. Wel kan het onder bepaalde omstandigheden zo zij dat je in 2 landen aangifte moet doen, dat hangt van je specifieke situatie af, en dan voorkomt een wet op dubbele belastingheffing dat je teveel - dus in 2 landen - gaat betalen. Het beste in jouw geval, als je aan begeleiding en advies geen geld aan uit wilt geven, is een afrspraak maken met de Belastingdienst,
en het hele fiscale plaatje met hen af te tikken. Dan moet je plan wel een uitgekristalliseerde vaste vorm hebben want zij gaan geen uren met je zitten natuurlijk. Succes !
Reactie van Jeanien op 3 Juli 2012 op 23.22

Ik lees met interesse mee aangezien ik enigzins dezelfde vraag heb die ik toevallig ook net op de site heb gezet. Indien je in beide landen werkt (ik woon in Frankrijk) dien je dan ook in beide lnden een nummer van de kamer van koophandel te hebben? Daarnaast begrijp ik dus dat je sowieso in NL verzekerd moet zijn indien je in NL werkzaamheden uitvoert?

Alvast bedankt.

Gr Jeanine

Reactie van Postma gertha op 10 Januari 2018 op 14.53

woon permanent in frankrijk wil als zelfst gaan werkien in nederland met ook een woonadres in nederland

kan ik voor ziekenfonds in frankrijk verzekerd blijven?

vr gr hans

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden